![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam podobny telefon, tylko że Motorola MPx200 i ładne cacko, gdyby nie to, że codziennie trzeba ją ładować. Fakt, że sporo korzystam z odtwarzacza MP3, ale nie zachwyca tą baterią... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Moim zdaniem:
Chcesz postawic na funkcjonalnosc - kup PDA z GSM (wyniesie Cie gdzies tyle co NGage) Chcesz grac w autobusie - kup PSP (troche drozej od NGage) NGage jest niby i tym i tym jednoczesnie, a tak narpawde nei jest zadnym z nich... To najgorszy wynalazek Nokii moim zdaniem... P.S. Ja zaceiram lapki i zbieram kase na PDA ;-D |
jaki konkretnie pda? ;)
|
Z zalozenia odpada Jornada, bo mnie wkurza po porstu i o ile mi iwadomo ma pamiec typu non-flash. Kusza mnie acery i asusy - wiem ze mozna na nich odpalic nei malze wszystko, bo maja dobre uklady glowne i graficzne (ktos ponoc nawet emulator PSX uruchomil i gry dzialaly!). Mnie bardziej interesuje funkcjonalnosc - organizer, telefon i - jako najwazniejsze - eBooki!
|
Jak szukasz czegoś do eBook'ów to celuj w pda z ekranem vga. Nie wiem czy miałeś w ręku takiego pda ale wyrazistość ekranu powala na kolana. Nie ma takiego lcd do kompa który by miał 192dpi! Już z odległości 15-20cm poprostu nie widać schodków typowych dla lcd. Do wyboru masz Dell Axim x50v/x51v, hp hx4700, Fujutsu-Siemens Loox 720/718, jeszcze asusa, abita i toshibe ale oznaczeń nie pamiętam jedak lepiej wybierać coś sposród 3 pierwszych.
Ja się skusiłem na tego pierszego i nie żałuje :) Oczywiście te pda z ekranami vga to TOPowe modele (no pomijając toshibe) więc tanie nie są. Wszystkie nowsze modele raczej poradzą sobie z grami psx(o ile odpalą się na emulatorze). Np axim ma procesor 624MHz więc bez problemu potrafi przykładowo odtworzyć divxa z 2-3 krotną prędkością. Niestety nie ma jeszcze pda-telefonu z ekranem vga :( więc pozostaje MDA (itp.) z ekranem qvga |
Ziele skoro w tym siedzisz - to czy wiesz cos o cenach - spadna w najblizszym czasie? wiesz moze ile kosztowal taki HP hx4700 pol roku temu?
pozdro ;) |
Nie śledziłem dokładnie cen tego hp ale pamietam jak wszedł to kosztował około 3600zł. Pół roku temu kosztował niewiele wiecej. Może 200-300zł. Ostatnio ceny trzymają się na jednym poziomie. Jesli nie pojawi się nowszy model zastępujący poprzedni z danej serii to nie ma co liczyć na większe zmiany. Przymierzasz się do hx4700? Przemawia za nim chyba tylko duży ekran vga 4" (inne mają 3,7" lub 3,6") i długie działanie na baterii. Tak pozatym to cegła. Nie nadaje sie do grania. HP miało poroniony pomysł zamontowania touch pada zamiast joy'a.
|
Dokladniej to moj tata o czyms mysli - m.in. do zapisywania sobie roznych rzeczy..
pozdro ;) |
Jeśli do tego to jak najbardziej ok. Chociaż ja bym wybrał looxa ;) choćby za to że ma hosta usb i aparat. Co prawda marny bo taki jak w komórkach i tradycyjnej cyfrówki nie zastąpi ale czasem lepiej pstryknąć fotke niż przepisywać tekst.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44. |