Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nokia N-Gage QD (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nokia-n-gage-qd-56750/)

Burak_PL 20.09.2005 17:03

Cytat:

Napisany przez Smartek
ty swojego juz sprzedales?
moj smiga az milo
pozdro ;)

a ja w styczniu mam wymiane i będe musiał powoli przejrzeć conieco i sie zdecydować :)

MetalSlug 20.09.2005 19:08

Cytat:

Napisany przez Berion
Kupno "Pe-esz-pe" na dzień dzisiejszy jest dość problematyczne. Osobiście bym się wstrzymał i poczekał z rok/dwa aż sprawa się nieco wyklaruje.

Tak właśnie zamierzam zrobić. Zresztą wydanie tysiaka na przenośną konsolkę nie jest w moim stylu więc poczekam na spadek cen i rozwój sytuacji. Konsola nie należy do rzeczy niezbednych do życia. Wpadłem na pomysł żeby kupić sobie zabawkę, ale i bez tego nudzić się nie bedę...

Proton 20.09.2005 19:14

Cytat:

Napisany przez Smartek
ty swojego juz sprzedales?
moj smiga az milo
pozdro ;)

Z ciekawości czystej zapytam, ile wytrzymuje Tobie średnio bateria w takim Siemensie?
Mam podobny telefon, tylko że Motorola MPx200 i ładne cacko, gdyby nie to, że codziennie trzeba ją ładować. Fakt, że sporo korzystam z odtwarzacza MP3, ale nie zachwyca tą baterią...

Berion 20.09.2005 19:55

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Tak właśnie zamierzam zrobić. Zresztą wydanie tysiaka na przenośną konsolkę nie jest w moim stylu więc poczekam na spadek cen i rozwój sytuacji. [...]

Słusznie :)

Cytat:

Konsola nie należy do rzeczy niezbednych do życia.
Znam takich, dla których jest niezbędna :fiu:

Cytat:

Wpadłem na pomysł żeby kupić sobie zabawkę, ale i bez tego nudzić się nie bedę...
Zabawkę powiadasz...

M@X 20.09.2005 23:29

Moim zdaniem:

Chcesz postawic na funkcjonalnosc - kup PDA z GSM (wyniesie Cie gdzies tyle co NGage)
Chcesz grac w autobusie - kup PSP (troche drozej od NGage)

NGage jest niby i tym i tym jednoczesnie, a tak narpawde nei jest zadnym z nich... To najgorszy wynalazek Nokii moim zdaniem...

P.S. Ja zaceiram lapki i zbieram kase na PDA ;-D

Ziele 21.09.2005 02:14

jaki konkretnie pda? ;)

M@X 21.09.2005 11:02

Z zalozenia odpada Jornada, bo mnie wkurza po porstu i o ile mi iwadomo ma pamiec typu non-flash. Kusza mnie acery i asusy - wiem ze mozna na nich odpalic nei malze wszystko, bo maja dobre uklady glowne i graficzne (ktos ponoc nawet emulator PSX uruchomil i gry dzialaly!). Mnie bardziej interesuje funkcjonalnosc - organizer, telefon i - jako najwazniejsze - eBooki!

Ziele 21.09.2005 18:08

Jak szukasz czegoś do eBook'ów to celuj w pda z ekranem vga. Nie wiem czy miałeś w ręku takiego pda ale wyrazistość ekranu powala na kolana. Nie ma takiego lcd do kompa który by miał 192dpi! Już z odległości 15-20cm poprostu nie widać schodków typowych dla lcd. Do wyboru masz Dell Axim x50v/x51v, hp hx4700, Fujutsu-Siemens Loox 720/718, jeszcze asusa, abita i toshibe ale oznaczeń nie pamiętam jedak lepiej wybierać coś sposród 3 pierwszych.
Ja się skusiłem na tego pierszego i nie żałuje :)
Oczywiście te pda z ekranami vga to TOPowe modele (no pomijając toshibe) więc tanie nie są. Wszystkie nowsze modele raczej poradzą sobie z grami psx(o ile odpalą się na emulatorze). Np axim ma procesor 624MHz więc bez problemu potrafi przykładowo odtworzyć divxa z 2-3 krotną prędkością.
Niestety nie ma jeszcze pda-telefonu z ekranem vga :( więc pozostaje MDA (itp.) z ekranem qvga

Smartek 21.09.2005 18:37

Ziele skoro w tym siedzisz - to czy wiesz cos o cenach - spadna w najblizszym czasie? wiesz moze ile kosztowal taki HP hx4700 pol roku temu?
pozdro ;)

Ziele 21.09.2005 19:18

Nie śledziłem dokładnie cen tego hp ale pamietam jak wszedł to kosztował około 3600zł. Pół roku temu kosztował niewiele wiecej. Może 200-300zł. Ostatnio ceny trzymają się na jednym poziomie. Jesli nie pojawi się nowszy model zastępujący poprzedni z danej serii to nie ma co liczyć na większe zmiany. Przymierzasz się do hx4700? Przemawia za nim chyba tylko duży ekran vga 4" (inne mają 3,7" lub 3,6") i długie działanie na baterii. Tak pozatym to cegła. Nie nadaje sie do grania. HP miało poroniony pomysł zamontowania touch pada zamiast joy'a.

Smartek 21.09.2005 21:02

Dokladniej to moj tata o czyms mysli - m.in. do zapisywania sobie roznych rzeczy..
pozdro ;)

Ziele 21.09.2005 23:14

Jeśli do tego to jak najbardziej ok. Chociaż ja bym wybrał looxa ;) choćby za to że ma hosta usb i aparat. Co prawda marny bo taki jak w komórkach i tradycyjnej cyfrówki nie zastąpi ale czasem lepiej pstryknąć fotke niż przepisywać tekst.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44.