![]() |
Cytat:
Chodzi wylacznie o to, aby dysk na kontrolerze SATA byl widoczny w BIOSie plyty, tak jak dyski ATA na kontrolerach IDE. 90% procent wspolczesnych plyt i kontrolerow ma te wlasciwosc. Z tego co sprawdzilem tylko kontrolery NVidii nie potrafia tego zrobic i sa z tym seki (wrecz z prawidlowym zaisnatalowaniem i obsluga kontrolera) (na plytach Gigabyte mialem z tym trudnosci wrecz kosmiczne) I druga rzecz: -w momencie przywracania systemu na plycie z beckupem juz masz sterownik do kontrolera i jest on (kontroler) traktowany jako natywny. Wiec problem znika. Jest problem gdy musisz podac zewnetrzny sterownik do kontrolera w momencie przywracania - wlasnie NVidia to ma. Jak jest z innymi plytami - nie wiem, ani AsRock, ani Soltek, ani Asus (z jednym wyjatkiem) nie robily problemow. Tylko wlasnie Gigabyte na NVidii. |
dzi***281;ki za o***347;wiecenie, teraz zrozumia***322;em do ko***324;ca o co chodzi. :)
|
jakis kiepski ten ghost ...
acronis dziala na plytach asus'a z nForce4 (A8N-E, A8N-SLI Premium SLI) na kotrolerze nforce i na sil3114 na dyskach sata i na ide ... nawet potrafi zrobic kopie ze strip'owanych dyskow z raid0 czy tez raid5 ... null problemo |
Czy Acronis potrafi zrobic obraz przez siec???? Mam laptopa z malym dyskiem. Nie chce go dzielic na partycje. A obraz by sie przydal, tak na wszelki wypadek. A moze inny soft robi to bezproblemowo. W przypadku Duszka sie poddalem.
|
Cytat:
|
Cytat:
wystarczy ze pomoglem .... acronis jest qOOL ... pomogl mi z takimi partycjami gdzie ghost lamal zeby |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42. |