Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.06.2005, 16:58   #1
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dla mnie nie jest to zbytnie zaskoczenie -> chcesz zdac dobrze mature idziesz do LO. To najlepsze uniwersalne przygotowanie do matury i studiow (nie zgodze sie tez z tym ze LO jest wyborem ludzi niezdecydowanych).

Nowa matura jest zla. Nie wiem kto i po co ja wprowadzil. Bez sensu jest podnoszenie egzaminu szkolnego do rangi egzaminu zewnetrznego, wstepnego na studia, bo z tego nic dobrego nie wyjdzie.

Matura jest po to zeby podsumowac szkole srednia (stara matura nadawala sie do tego bardzo dobrze, byla sprawdzona i nie bylo na nia wiekszych narzekan), a egzamin to zupelnie inna bajka. Teraz to wszystko probuja mieszac robiac z matury niewiadomo co, a wiadomo ze egzamin i tak bedzie. Po prostu zrobili jeden wielki burdel.

No i te prezentacje - tak ma wygladac matura !!
Jezeli tak bardzo na sile chca cwiczyc prezencje maturzystow, to niech warunkiem zaliczenia ostatniego roku z polskiego bedzie przygotowanie lekcji/prezentacji z j. polskiego, oczywiscie nie na taka skale, ale zeby wymusic na uczniu zaprezentowanie swojej pracy (zreszta nie wiem czy zmuszanie nauczyloby czegokolwiek).

Kolejna rzecza jest 6 lat podstawowki, 3 lata gim i 3 lata szkoly sredniej. Po cholere !! 8 lat podstawowki i 4 lata szkoly sredniej - to bylo przeciez swietne rozwiazanie. Dodatkowy rok w szkole sredniej duzo lepiej przygotowywal do matury niz 3 lata wyjete z edukacji na gimnazjum, ktorego material mozna zrealizowac w dwoch ostatnich latach podstawowki.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 27.06.2005 o godz. 17:00
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.06.2005, 17:55   #2
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Dla mnie nie jest to zbytnie zaskoczenie -> chcesz zdac dobrze mature idziesz do LO. To najlepsze uniwersalne przygotowanie do matury i studiow (nie zgodze sie tez z tym ze LO jest wyborem ludzi niezdecydowanych).
nie krytykuje LO jest to "ogólnokształcące", LP jest to "profilowane" - na profil, który mnie interesuje i dla mnie nie ma to wpyłwu jak zdam mature, bo do tego trzeba sie przygotować i czasem samemu załatać dziury w programie.

Dalej jestem zbulwersowany tym co powiedział minister edukacji M. Sawicki (to to na tłusto w pierwszym poscie), czuje sie tym dotkniety, bo nie zaliczam sie do tych co na świadectwie maja 5x dop....

Cytat:
Napisany przez pawelblu
A gdzie jest ta matura z informatyki ?
Prosze, pełny zestaw - wraz z dzisiejszymi statystykami
Dołączone pliki
File Type: rar informatyka.part1.rar (293.0 KB, 40 oglądane)
File Type: rar informatyka.part2.rar (293.0 KB, 38 oglądane)
File Type: rar informatyka.part3.rar (104.9 KB, 36 oglądane)

Twoje uprawnienia: