Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowa płyta główna AMD? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowa-plyta-glowna-amd-23451/)

andrzejj9 19.07.2003 11:09

A ja bym Ci polecil: GIGABYTE GA-7VA KT400 U133 USB2.0 AGP 8x

Sam mam teraz Gigabyte'a tylko model wczesniejszy i z Raidem: 7VRXP i jestem z niego naprawde zadowolony. Szybko, raczej nieawaryjna, z DUAL Biosem, ogolnie bardzo dobre plyty :)

Victorek 19.07.2003 13:36

Cytat:

andrzejj9 napisał(a):
A ja bym Ci polecil: GIGABYTE GA-7VA KT400 U133 USB2.0 AGP 8x

Popieram, aczkolwiek model GA-7VAX bedzie nieco lepszy, ma możliwość ustawiania mnożnika switchami na płycie.

onmagarol 19.07.2003 19:30

Coz plyta to podstawa. Sam przymierzam sie do zmiany kompa i rozwazalem Gigabyte GA-7VAX ok 370 zł(wygrala w testach na www.benchmark.pl) ale zdecydowalem sie bardziej przyszlosciowo na Soltek 75FRN2-L ok 400 zł (posiada uklad Nforce 2) ktory przyspiesza nieco dzialanie pamieci i jest chyba bardziej przyszlosciowy. Pozatym jest to niezwykle udana plyta Solteka.

Pozdrawiam
Onmagarol

andrzejj9 19.07.2003 22:14

kurcze, i pomyslec, ze ja za swoja zaplacilem prawie 500 zlotych.... ehhhh, ida w dol te ceny naprawde szybko... chociaz w sumie to dobrze :)

pali 21.07.2003 01:04

Cytat:

cana napisa***322;(a)
znam też JEDNEGO osobnka co to ecs'a by bronił jak częstochowy podczas potopu szwedzkiego :)
też znam, ale dawno go nie widziałem, bo oddałem lustro
nowego nie chce mi się kupić
jest jakieś forum o lustrach?

Sebastian997 22.07.2003 12:32

Cytat:

cana napisa***322;(a)
Zbieg12 miałeś jakiegoś wspołczesnego / choć i w czasach 486 to były stabilne płyty/ shuttle w łapach? testowałes go?

Nie wiem jak Zbieg, ale ja mialem okazje naprawiac niejednego kompa na plycie Shuttle'a. Moze mialem strasznego pecha, ale zawsze cos bylo z plyta. Nawet teraz, od poniedzialku mecze sie nad Shuttle (jesli pamietam model to MK32) na chipsecie KM266. Uciechy mam z nia co niemiara; Jest na niej Athlon XP 2000+ i 256MB (266MHz). Kiedy przyniesli mi tego kompa za nic nie chcial nawet wystartowac, nic, nawet bios nie ruszyl, czarny ekran i jeden dlugi pisk. Wymontowalem pamiec i procka (bo reszta zintegrowana) i wsadzilem inne. I plyta ozyla od razu. Ale co ciekawsze, wydawalo sie ze uszkodzony musi byc albo ten wymontowany procesor albo pamiec. Jakze sie zdziwilem kiedy wsadzilem to do mojej maszyny i ruszylo bez problemow, przechodzac wszystkie testy. Kiedy spowrotem przelozylem na Shuttla znow cisz, czarny ekran. Potem podmienilem jeszcze dwa inne procki, ktore dzialaja bez problemow na innych plytach. I znowu, jeden ruszyl, drugi nie. Reasumujac, przy czterech montowanych na tej plycie procesorach, plyta nie wystartowala przy dwoch - skutecznosc 50% 8) Teraz musze dokonac glebokich przemyslen zeby wkoncu cos zrobic z tym kompem. A to tylko ostatni przypadek. Nie chce mi sie tu opisywac innych przygod z Shuttle, a byly rownie radosne i ciekawe. Nigdy sam nie kupowalem dla siebie tych plyt. Od zawsze uzywam tylko Asusa, Abita i MSI. Do tych trzech dolozylbym Gigabyte'a i Solteka, bo dobrze sprawdzaja sie u znajomych.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:48.