![]() |
[QUOTE=Ufil123]oby Twoja teoia nie potwierdziła się 8 )
własnie wyczytałem na necie (oczywiście informacje nie są jeszcze potwoerdzone) że: od 11 listopada Heyah zmienia cennik. W sieci - 20 gr/min 5 gr/sms Poza sieć - 40 gr/min 10 gr/sms ****************** niemozliwe - szczegolnie te poza siec.Poczytaj sobie o ostnim sporze operatorow z operatorami komorek i cenach jakie ustalony w rozliczeniach wewnetrzych. Pare groszy to realne - ale powyzej 10 juz nie. Chociaż też bym chcial |
Niby nie możliwe , a jednak sami swoi zrobili 27gr/min w sieci - wiec czemu i HeYaH nie może obniżyć rozmów????
może w końcu pokażą ile to tak naprawde kosztuje i ile na nas do tej pory zarabiali P.S. Ceny by były tak atrakcyjne że ludzie by zaczeli wiecej dzwonić , a co za tym idzie wiecej wydawać na rozmowy i wsumie operator wyjdzie i tak na swoje pozdro |
Tylko, że weź pod uwage że w SS nie ma sekundowki i takie tam.
|
@epol - no właśnie że jest!!!!
na początku było sekundowe naliczanie po pierwszej minucie a teraz juz jest od poczatku rozmowy |
Nie wiedziałem o tym!! A jaki haczyk jest w SS? Moze te koszty sa tylko w danej porze?
|
wygląda to tak:
minuta pomiedzy SS kosztuje 54gr - dopiero na drugi dzień zwracają ci połowe wydanej kasy na rozmowy i wten sposób koszt 1 min wynusi 27gr wiecej na www.samiswoi.pl |
Cytat:
|
Cytat:
Ale obniżka cen z pre-paidów musiała się w końcu przenieść i na post-paidy. Zresztą nawet już teraz naliczanie sekundowe jest standardem również i tutaj. Co prawda jeszcze tylko w ofertach businessowych, ale lada chwila pewnie i w zwykłych. Różnice pomiędzy pre i post-paidami powoli zaczynają się zacierać i w ciągu najbliższego miesiąca lub dwóch (a podejrzewam, że w ciągu kilku dni, bo jutro ERA ogłasza coś nowego, a i IDEA, jak wiem z dość wiarygodnych źródeł też już ma coś przygotowane). Sam w poprzednim tygodniu chciałem już podpisać umowę z IDEĄ. Wybrałem sobie telefon i całkiem ciekawą ofertę, ale w ostatniej chwili dowiedziałem się, że lepiej będzie jeszcze poczekać. No więc jeszcze się wstrzymałem. Teraz jest dobry moment na ogłoszenie nowej oferty i jestem prawie pewien, że IDEA uczyni to w nadchodzącym tygodniu. I wtedy zobaczymy, czy w moim przypadku będzie: ERA czy IDEA :) |
[QUOTE=Ufil123]Niby nie możliwe , a jednak sami swoi zrobili 27gr/min w sieci - wiec czemu i HeYaH nie może obniżyć rozmów????
może w końcu pokażą ile to tak naprawde kosztuje i ile na nas do tej pory zarabiali **************************** tp proste - ostanio podpisane z bólem umowy miedzy operatorami okredslaja ceny polaczen na 60-pare groszy ( nie chcemi mi sie szukac dokladnej kwoty- bylo o tym glosno w pazdzierniku , m.inn. z powodu blokowania przez ERE podpisania umowy) - to i taniej byc nie moze. A wewnatrz sieci - to juz jest sprawa operatora - moze dac za darmo - a moze doplacac do kazdej rozmowy. Heyah pokazuje sie - bo inni sie pokazuja - sam klub Heyah, ulgi na popcorn, desery i ciuchu dla klubowiczow to widac za malo, dorzucili jakies tam pieniadze za SMS-y, doladowanie w grudniu - ale generalnie przu obecnych cenach rozliczen miedzy operatorami ponizej 70gr nie ma co oczekiwac PS a abonamet - trzeba spalacic telefon - Sid kiedys pisal , ze srednia cena to ok 100 - 120 USD. I biadolenie nic tu nie pomoze - nic nie jest za darmo, Argumenty o przywiazaniu na dwa lata tez sa slabe - w telefonie na karte tez sie jest przywiazanym - na miesiac( 20 zeta)- na kwartal ( 50zeta). Tylko naiwni moga sadzic, ze cos samo z nieba spada |
Hmmm, powiedzieć, że nowa oferta ERY jest dupna to za mało:
http://www.era.pl/index.php/id=u_reg...0/section=indy No nic, czekam na IDEĘ :) |
Cytat:
Mnie na fonie nie zależy. W tym roku przedłużałem umowe bez brania telefonu i dostalem za free przez caly czas trwania umowy, czyli przez rok dodatkowe pakiet 10min/40sms, pakiet 50sms, sekundowka od 1-wszej sekundy oraz mam standadowe 30min/120sms i place za all nieclae 50zl. A zeby bylo smieszniej to miesiac pozniej zaczely sie obnizki w pre-paidach :( Tak, więc pytam dlaczego jak chce podpisac umowe obojetnie jakim opem na rok lub dwa i nie brac fona tylko miec super tanie romzowy to i tak nie ma takiej mozliwosci?? Gdzie oni ****a maja rozum?? EDIT: Co do promocji Ery to za ciekawa jak dla mnie nie jest. A cena M65 jest po prostu rewelacyjna :( Niech sie lepiej pajace naucza uklada tabelki. Raz je robia od najdrozszego abonamentu do najtanszego a zaraz dalej jest na odwrot. |
Cytat:
A jeśli chodzi o umowę bez telefonu i z wieloma darmowymi minutami, to jest takich wiele. Swego czasu było to np. Mega taryfa w IDEI, ale też w ERZE praktycznie każda oferta ma również opcję (bis) bez telefonu, na korzystniejszych warunkach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jutro ma być konferencja prasowa IDEI na której mają niby podać szczegóły na temat nowych taryf (o ile się nie mylę). Akcja oblepiania kropkami trwa... dzisiaj nawet widziałem kolesi, którzy normalnie rozdają gratisowe gazety z czymś w rodzaju "znaku" z wielką żółtą kropką :) Teraz tylko czekam co wymyśli IDEA - i czy podpiszę umowę z nimi czy z Plusem :D Fajnie tylko jakby jeszcze w Plusie mieli telefon na którym mi zależy (( To znaczy niby jest w promocji - ale nie ma go fizycznie...
Tak więc jeśli IDEA postara się z tą nową ofertą - to być może solidnie zastanowię się czy jednak ich nie wybrać na operatora... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:43. |