Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy komputer (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-komputer-52099/)

epol 16.05.2005 17:01

Cytat:

Napisany przez zene_k
Smiga,jak na razie aż miło.

Aby bylo tak zawsze :piwo:

zene_k 15.05.2005 18:08

Komputerek zmontowany. Smiga,jak na razie aż miło.

zene_k 14.05.2005 02:43

Ilość załączników: 1
O.K. zestaw wybrany, myślę, że nie najgorszy. Pozdrawiam wszystkich, którzy mi pomogli, reputki w drodze :piwo: A oto zestawik:

dariusz46 13.05.2005 17:50

Cytat:

Napisany przez kodziu
Jak grochem o ściane...

@Zenek
Mówisz że rozbudowa nie będzie planowana. Więc może zrób tak: AMD64 2800+ (socket 754) do tego jakaś mobo z pci-express (tylko nie wiem czy są takie pod s754) oraz jakąś porządniejszą grafe. Jeżeli z tym pci-express wypali to możesz wziąśc GF6600 GT i masz zapewnione granie na full detalach przez dłuższy czas :)

sorki za pisownie

kodziu 13.05.2005 17:44

Cytat:

Napisany przez dariusz46
SORKI na pisownie

Jak grochem o ściane...

@Zenek
Mówisz że rozbudowa nie będzie planowana. Więc może zrób tak: AMD64 2800+ (socket 754) do tego jakaś mobo z pci-express (tylko nie wiem czy są takie pod s754) oraz jakąś porządniejszą grafe. Jeżeli z tym pci-express wypali to możesz wziąśc GF6600 GT i masz zapewnione granie na full detalach przez dłuższy czas :)

dariusz46 13.05.2005 15:20

Cytat:

Napisany przez kodziu
@dariusz46

Mam prośbe. Czytaj uważnie to co napisałeś i dopiero potem wysyłaj posta. Robisz byki, które bardzo kolą w oczy. Nie mówie żebyś pisał jak Miodek ale w taki sposób żeby można było zrozumieć Twoją wypowiedź... :\

@Zenek
Nie chcesz samsunga to nie... :P Nie ja będe potem cierpiał :) Bierz sobie i tego szajskiego seagate ::D:D:D

A tak nawiasem. Napisz czy komputer ma służyć tylko i wyłącznie do gier. Bo wtedy można wziąśc słabszego procka ale za to bardziej wypasioną grafe.
A po drugie ;) Czy chciałbyś go jeszscze kiedyś rozbudowac? Bo jeżeli nie to nie ma sensu pakować się w pci expres (podnosi cene zestawu, bo płyty główne są droższe).

SORKI na pisownie

zene_k 12.05.2005 23:59

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
ja już wybrałem :)

Tak, wiem. Ale ja też juz jestem blisko, właśnie dzięki pomocy forumowiczów. Jutro przedstawię moją prawie ostateczną propozycję. Piszę prawie, bo będę chciał ją jeszcze skonsultować :piwo:

Najgorsze dla mnie jest to, że wygląda, iż moja córka będzie miała lepszego kompa ode mnie, normalnie zgroza :'( ;)

Edit: a może je zamienię || ;)

CIAPEK 12.05.2005 23:52

ja już wybrałem :)

zene_k 12.05.2005 23:50

Cytat:

Napisany przez sight
no i moje trzy grosze
+ obudowa midi tower 400

Chyba jednak Athlon 64 :piwo:, chociaż zestawik fajny :piwo:

zene_k 12.05.2005 23:47

Cytat:

Napisany przez kodziu
@dariusz46

Mam prośbe. Czytaj uważnie to co napisałeś i dopiero potem wysyłaj posta. Robisz byki, które bardzo kolą w oczy. Nie mówie żebyś pisał jak Miodek ale w taki sposób żeby można było zrozumieć Twoją wypowiedź... :\

@Zenek
Nie chcesz samsunga to nie... :P Nie ja będe potem cierpiał :) Bierz sobie i tego szajskiego seagate ::D:D:D

A tak nawiasem. Napisz czy komputer ma służyć tylko i wyłącznie do gier. Bo wtedy można wziąśc słabszego procka ale za to bardziej wypasioną grafe.
A po drugie ;) Czy chciałbyś go jeszscze kiedyś rozbudowac? Bo jeżeli nie to nie ma sensu pakować się w pci expres (podnosi cene zestawu, bo płyty główne są droższe).

1. Komputer ma być uniwersalny, czyli nie tylko do gier. :piwo:

2. Chcę Seagate, bo miałem samsunga w poprzednim kompie i padł po dwóch latach. Wymieniłem go na seagate i chula u mnie w pracy do dzisiaj. W swoim kompie też mam seagate, dokładnie taki jak chcę kupić teraz. Żadnych problemów, więc... A wiadomo, że jak się człowiek nie zawiódł na jakimś produkcie, to chętnie do niego wróci. Cóż taka jest nasza ludzka natura. ;) :piwo:

3. Rozbudowywać go nie będę. Ma pochodzić 5 lat max i do wymiany, jak każdy mój poprzedni komp. Chociaż wiem, że 5 lat w elektronice to wieczność. :piwo:

andrzejj9 12.05.2005 19:46

Cytat:

Napisany przez pablocoo
No nie oplaca sie, szkoda tylko, ze jest poakowane w folie i nie bardzo sie da poprzegladac w salonach prasowych...

Superkarkety.. Leclerc, Tesco czy inne, tak zawsze mają rozpakowane.

pablocoo 12.05.2005 19:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Można przejrzeć przy okazji, ale kupować specjalnie dla tego raczej nie ma sensu.

No nie oplaca sie, szkoda tylko, ze jest poakowane w folie i nie bardzo sie da poprzegladac w salonach prasowych...

andrzejj9 12.05.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez kodziu
Ja mam majowy numer i jakoś tego nie widze... ;)

Czerwcowy - dzisiaj kupiłem

@ Pablo

Nie, reklamy nie robię, a przynajmniej nie celowo. Kupiłem sobie akurat ten numer, bo miałem ochotę coś lekkiego poczytać i zobaczyłem, że jest taki artykuł. Konfiguracji nie przytoczę, bo nie została podana jedna - najlepsza, tylko różne opcje. Można przejrzeć przy okazji, ale kupować specjalnie dla tego raczej nie ma sensu.

pablocoo 12.05.2005 17:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
W najnowszym CD-Action pojawił się artykuł odnośnie składania kompa. Autor propnuje bardzo wydajny zestaw poniżej 2000. Myślę, że warto się z tym zapoznać przed dokonaniem wyboru.

Robisz im reklame? :)
Bo jesli nie, to moze wrzuc ta konfiguracje. Chyba nikt nie bedzie kupowal CD Action (zdaje sie najdrozsze czasopismo o grach komputerowych), zeby sprawdzic co to za zestaw.

kodziu 12.05.2005 14:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
W najnowszym CD-Action pojawił się artykuł odnośnie składania kompa. Autor propnuje bardzo wydajny zestaw poniżej 2000. Myślę, że warto się z tym zapoznać przed dokonaniem wyboru.

Ja mam majowy numer i jakoś tego nie widze... ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:30.