![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2005
![]() |
Nowy komputer problem
Mam problem
Kupiłem juz wszystki czesci do nowego komputera a mianowicie: Płytę główną GIGABYTE GA-7VAXFS (socket A) Procesor AMS Sempron 2600 (tez socket A) Kartę graficzna Nvidia Ge force FX5200 Pamieć kingston DDR 256 MB ( zamierzam dokupić jeszcze drugie 256 bo tyle to chyba trosze za mało) Oczywisci mam nowy wentylator i dysk twardy oraz napęd CDRW z starego koputera Czy maogę go uruchamiać bezpiecznie na starym zasilaczu 300W? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
uruchomić możesz, ale na dłuższą metę zasilacz może nie ujechać jesli to jakiś no-name.
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
powinien spokojnie wystarczyć, sam mam zasilacz chyba najgorszy z możliwych - codegen 300W
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to ja mam rubikona
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
a ja powiem tak...
to ze u kolegow leci to nic nie znaczy... bo u Ciebie bedzie tak i tak.. roznie to bywa... bo roznie... najlepiej zabezpieczyc sie... a prawda jest taka ze jak nagle zasilacz wysiadzie to moze (bo nie musi... ) ale moze pociagnac Ci to i owo... i wtedy bedzie placz i zgrzytanie zebow ze nie zrobilem buckup'u czy ze nie zmienilem zasilacza a spalilo sie to czy tamto na co nie ma juz gwarancji... z nowym komputerem nowe wszystko albo nie tyle nowe ile dobre wszystko... sam sie przekonalem a mialem juz 6 komputerow... ale to moze tylko ja... z reszta to tylko w koncu moja opinia... pozdro i zycze wszystkiego naj... z nowy kompem...
![]() |
#6 |
www.ROVERki.pl
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Ja mam dokładnie taki sam sprzęt (płyta identyczna, aktywne chłodzenie na GF FX5200, 750MB DDR-RAM, Semprona 2800) i wszystko ślicznie śmiga na 300W zasiłce. do tego jeszcze podpiete Benq DW1640 i LiteOn CD-R x52. Najmniejszych problemów nie miałem, żeby zasiłka uciągnęła.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
No-name z naklejką 300W a naprawdę realna jego moc wyjściowa to nawet nie 250W. Kupić firmowy zasilacz... dla bezpieczeństwa -> nowego sprzętu, użytkowników i mieszkania. dla braku problemów -> mały zapas mocy powoduje zwiechy, problemy z użytkowaniem kompa itp. przyszłościowo -> większy zapas mocy zasilacza bez problemowo pozwala na rozbudowe kompa.
![]() |
![]() |
#8 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
czy ja wiem, ja to zdanie rozumiem tak: podzespoly sumowo ciagna ok 250W, a nasza 300W podaje 260W - przy pozadnym obciazeniu zwis,l reset i inne. podzespoly 250W zasilacz np tagan czy chieftec 350 mamy zapasu te 100W i jest caly czas OK |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
no ja sie nie zgodze bo u mnie codegen 300 watt dawał rade pierwszy miech potem musiałem kupić nowy (to tylko w moim przypadku)
@thomascamel ja obecnie mam codegen 400 watt wiec chyba jakiś zapas mam ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Ale to zawsze Codegen
![]() Ja bym sie bal ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() dla braku problemów -> mały zapas mocy nie powoduje zwiechy, nie ma problemow z użytkowaniem kompa itp. ================================================== Ja na moim konfigu mam zasilacz ModeCom 350W Ostatnio zmieniany przez IceManSpy : 16.02.2006 o godz. 11:53 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
hehe...
Prawidłowo powinno byc tak: Kupując lepszy zasilacz markowy unikniemy przykrych niespodzianek i poważnych problemów z komputerem takie jak np. zawieszanie się komputera, ponieważ taki zasilacz daje nam duży zapas mocy i stabilne napięcia. I jak teraz icemanspy? lepiej?.
![]() |
#14 | |
Bywalec
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
Cytat:
Ten twój Ge-Force to przynajmniej wersja 128bit ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
moze nie korzysta z karty graficznej wcale tylko tyle co do pracy lub rozrywki na poziome wlasnie takiej karty ? po co ladowac w grafike skoro sie jej nie uzywa ?? nie rozumiem tej odpowiedzi wogole... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|