-Sid-The-Rat=> |
07.09.2004 16:15 |
cos jeszcze o tym demku, pasjonuje mnie szukanie w nim dziur :)
sprzet: athlon 2ghz, 1gb ramu, dysk SATA, zdefragmentowany, grafika 9800xt - wszsytkie ustawienia na maks...
gra laduje sie.. uwaga uwaga.. dwie minuty! [d3 ladowal sie w ~15 sekund maks]
a do tego POTWORNIE jezdzi po dysku [ciekawe dlaczego skoro na grafice mam dosc pamieci na te srednie tekstury]
grafika ladna? jakos nie moge sie z tym zgodzic - tekstury sa niewielkie, bump maping to chyba tylko ogladali na wykresach bo zupelnie z niego nie korzystaja, efekty nazwane 'ps2' - czyli pixel shader2 - cienie lisci na postaciach, jakies odblyski, pseudo-nie-plaskie liscie itp.. hmm. wygladaja sztucznie [cienie zwlaszcza] i kompletnie psuja efekt gry - wg mnie bez ps2 gra wyglada lepiej
ogladajac wybuchy granatow i beczek radze sie uszczypnac i przypomniec ze mamy rok 2004 i takie rzeczy byly juz w duke nukem
fizyka havok - tia.. i pewnie jeszcze havok2? ciekawe w czym ja widac - jedna beczke da sie granatem poslac w sufit, ale, ale.. czterech pozostalych juz nie? to jest ten havok czy nie?
pewna odpowiedz na potworny czas ladowania daje fakt ze cala gra siedzi w jednym 500mb paku.. ktory.. uwaga uwaga - jest SKOMPRESOWANY! biedny komputer musi go za kazdym razem wypakowac [biedni bez 512mb ramu...] i potem jechac ze swapa.. kretynizm do kwadratu..
nie chce tej gry zjezdzac calkowicie, bo pomimo tego ze kocham call of duty a w battlefielda 1942 gram codziennie to zawsze medal of honor byl dla mnie kamieniem milowym w grach fps traktujacych o ww2 - niestety juz ostatni pack do mohaa byl niewypalem, a pasyfic assualt.. ciezko bedzie mu konkurowac z call of duty: united offensive... bardzo ciezko
ps. ta gra miala byc na rynku juz 2 miesiace temu, plotki mowia ze nie jest bo trzeba bylo dodac 'dowodzenie' oddzialem - dokladnie ukradzonie z brothers in arms...
|