Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy Siemens, a może SonyEricsson - moje pytania... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-siemens-moze-sonyericsson-moje-pytania-36076/)

forest 21.06.2004 00:01

Ciapa, bierz T610,
chociaż jeśli ci sie nie śpieszy to poczekaj na jakąś wakacyjną promocje. Jak wspomniał poprzednik niebawem wejdą nowe siemensy, motki;opki będą musiały wyczyścić magazyny:)

REi 21.06.2004 00:38

Jak komus zalezy na "multimedialnosci" to niech bierze MDA (oferuja w Erze) albo jak ma dojscia to XDA/MDA2.

Ciapek> Bierz tego T610.

Cytat:

1) Jeśli chodzi o "kombajnowość" to pod tym względem akurat Siemens według mnie przewyższa Sony'ego. Nad tym najbardziej zachwycali się recenzenci przy różnego rodzaju testach. Można tam ustawić praktycznie wszystko - od najprostszych profili i indywidualizacji menu do wyświetlania zdjęcia i przypisaniu odpowiedniej melodyjki lub zdjęcia do każdej dzwoniącej osoby. A tego typu bajerów jest dużo dużo więcej.
W SE tez mozna ustawic profile, menu do tego ma zaawansowane funkcje terminrza i filtrowania polaczen. Melodyjki i zdiecia to w Ericssonach/SonyEricssonach mozna bylo juz od modelu T65 a nawet wczesniejszych, tym bardziej w T610.

CIAPEK 21.06.2004 08:13

Cytat:

Napisany przez forest
Ciapa, bierz T610,(...)

hehe, jeszcze troszke poczekam...

andrzejj9 21.06.2004 13:20

Cytat:

Napisany przez REi
Jak komus zalezy na "multimedialnosci" to niech bierze MDA (oferuja w Erze) albo jak ma dojscia to XDA/MDA2.

Ciapek> Bierz tego T610.

W SE tez mozna ustawic profile, menu do tego ma zaawansowane funkcje terminrza i filtrowania polaczen. Melodyjki i zdiecia to w Ericssonach/SonyEricssonach mozna bylo juz od modelu T65 a nawet wczesniejszych, tym bardziej w T610.

Możliwe, ja nie krytykuję Sony'ego bo nawet w ręce go nie miałem. Piszę tylko to, co wyczytałem w różnego rodzaju testach. A że nie były to testy porównawcze, tylko osobne recenzje, to i na pewno nie bez wpływu był pogląd osoby testującej na różnego rodzaju funkcje.

Jeśli chodzi o moje prywatne zdanie to w Sonym bardziej podoba mi się menu. Co prawda wyświetlacz podobno jest gorszej jakości, ale układ całego menu, sposób zorganizowania itp. trochę bardziej mi się podoba. Przynajmniej na zdjęciach, bo nie widziałem, jak wygląda to naprawdę. Natomiast bawiłem się trochę tym Siemensem i muszę przyznać, że wrażenie robi całkiem nieźłe.

andrzejj9 21.06.2004 13:24

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
hehe, jeszcze troszke poczekam...

I słusznie tylko żebyś nie robił tak, jak ja i nie czekał zbyt długo... pamiętasz pewnie, kiedy pierwszy raz poruszyłem temat telefonu. Powinienem był wtedy od razu się zdecydować, a nie cały czas czekać, czy to na nową promocję, czy jakieś ciekawsze modele telefonów... Bo tak czekać można bez końca i nic z tego nie wychodzi poza tym, że czeka się dalej, no bo skoro już się tyle czekało, to może w końcu się doczeka ;)

Nie wiem, Ty lubisz Plusa i może tam jakieś ciekawsze promocje z nowymi telefonami rzeczywiście się pojawią. Jednak wszyscy operatorzy dużo większą wagę przywiązują już do segmentu telefonów na kartę (robiłem ostatnio nawet takie małe badania marketingowe powiązane z prognozowaniem przyszłego udziału klientów systemu pre-paid w ogólnej liczbie użytkowników ERY i wyniki są bezdyskusyjne) i na nim w przyszłości będą się skupiać. Czy jeszcze któryś operator przypomni sobie o abonentach? Nie wiem, mam nadzieję, że tak, ale raczej w to wątpię...

epol 21.06.2004 16:31

Cytat:

Napisany przez RoKFoR
6600 chyba nie musze wyjasniac (...) wada bateria

Możesz to opisac dokładniej. Nie słyszałem o tym.

RoKFoR 21.06.2004 16:43

Co opisac, ze bateria w telefonach z symbianem trzyma 2-3 dni

epol 21.06.2004 18:21

To tylko o to chodzi. Myślałem, że jest coś z nią innego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:38.