![]() |
Cytat:
Pochodź ślicznie - póki jeszcze możesz. 8) |
Witam !
Mozesz to zrobic teraz bez koniecznosci kasowania : start - programy - dodatki - i klikacz na taka smieszna ikonke c:na czarnym tle ( nie pamietam jak to sie nazywa ) i w nowym oknie ktore ci sie otworzy piszesz convert (nazwa dysku ktory chcesz przewalic na ntfs): /fs:ntfs jak chcesz np dysk d to bedzie to tak wygladac convert D: /fs:ntfs |
Cytat:
oo wlasnie... albo uzyj PM 7 lub 8 jak radzi Krzycho... nie pomyslalem o tym. |
Witam!
prawy przycisk na dysku w moim komputerze i wybierasz z menu formatuj... potem zamiast fat wybierasz ntfs i wszystko. nie wiem tylko po co chcesz zmieniac partycje na ntfs? wiesz ze to jest bardzo ciezkie do odwrocenia? nie zrobisz tego sam w domu. tam gdzie nie ma systemu to zostaw fat32. ja mam win xp i wszystkie partycje mam fat32 i chodzi slicznie. |
Uzyj Partition Magic. Przekonwertujesz nim wszystkie partycje bez kasowania danych.
|
Ntfs
Witam, mam problem zwiazany z systemem plików, otóz do niedawna korzystałem z win 98 i Fat32, ale ostatnio zainstalowałem XP i coś źle zaznaczyłem, że dysk C jest na NTFS, w związku z tym mam pytanie, czy jest jakiś sposób aby pod XP przekonwertować pozostałe 3 partycje (FAT32) na NTFS? Czy muszę skasować wszystkie partcje i zrobić cały dysk pod Fat albo NTFS, a potem dopiero podzielić?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:40. |