![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
co jest z RAMem
mam 256 MB RAM w jednym module. jest to modul PC 2700, a SiSoft Sandra w Memory Bandwith Benchmark wyniki sa mniej wiecej na rowni z modulami PC2100. czemu? zauwazylem, ze w modelach porownawczych nie ma modulow PC2700 (333 Mhz). a wiec byc moze program nie potrafi skorzystac w pelni z mojej pamieci?
aha, wyswietla mi sie jeszcz takie cos: Warning W6403: Tests using (E)MMX/SSE(2) are not standard STREAM. czy ktos majacy moduly PC2700 moglby sprawdzic tym programem jakie beda jakie wyniki i przekazac mi je? i czy ktos mi to wszystko wyjasni? z gory informuje: to NA PEWNO moduly PC2700 i NA PEWNO plyta je obsluguje. a nawet jesli by nie obslugiwala, to RAM w ogole by nie dzialal, prawda? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
RAm
Wydaje mi się że to nie jest problem. Wyniki są uzależnione w tym teście od procesora tzn magistrali FSB W przypadku np Athlona 266 Mhz przyrost wydajności pomiędzy Ram 266 a 333 jest znikomy bo komunikacja z procesorem i tak odbywa się z prędkością 266, wzrost może być odczuwany w transferze do portu AGP.
Tyle z mojej wiedzy. Z doświadczeia na moim procku i pamięciach też tak jest. 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|