Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.01.2003, 21:29   #1
kapsel
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.08.2002
kapsel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Numery IMEI w telefonach

czy jest jakis generator ( lub spis tych numerów w necie ) numeru IMEI .A moze idzie jakos latwo generowac te numery .Ja probowalem ale zawsze jest zly
P.s Jesli ktos ma komore a nie jest zarejestrowany w klubie nokia .To niech pisze do mnie nitek@fri.pl .Wysle mu maila rejestracyjnego w ktorym do dokonczenia bedzie haslo reklamowe - jesli dobrze dokonczysz masz szanse na nokie 3410 ( do moderatorów - to nie jest zadna reklama tylko ciekawa propozycja )
Pozdrawiam
Mati

kapsel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.01.2003, 21:51   #2
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A po co ci generator numerow IMEI? Sa one pomocne przy blokowaniu dzwonienia z nic. Wystarczy dac teki numerek do rejestru skradzionych telefonow komorkowych i juz z niego nie zadzwonisz. (Chyba ze zmienisz w aparacie numer IMEI)
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2003, 22:34   #3
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Hehe dokładnie - ale ja mysle ze koledze Kapslowi generator potrzebny jest do koszenia punktów w Klubie Nokia - podczas rejestracji jest wymagany numer IMEI telefonu / który podobnie jak CD-Key jest ciągiem liczb wygenerowanym na podstawie okreslonego algorytmu /

Co do tego konkursu w którym jest do wygrania NOKIA 3410 - ludzie zarejestrowani w klubie maja za zadanie sciagnąc jak nawiecej osób nie zarejestrowanych / Ci podczas rejestracji podają Imie nazwisko Numer komórki NUMER IMEI .../ i na końcu jest do wymyslenia hasło reklamowe - wynalazca hasła które wygra dostaje NOKIE 3410 / hehehehe /

To tak gwoli informacji

Co to ta NOKIa nie wymysliła zeby miała jak najwiej danych osobowych ehhh ...

PS: JAk zauwazył ThanatoS zeczywiscie jesli IMEI telefonu który został skradziony zostanie wpiany do jakiejs tam bazy wtedy telefon staje sie bezuzyteczny - po wpisaniu nowego kodu komórka idzie na Allegro i mamy takie cos " Sprzedam Tel XXX Stan idealny Papiery ładowarke pudełko i instrukcje zjadł pies " albo na lokalny bazarek i koniungtura sie kreci - i to mnie najbardziej w****ia bo jak by ludzie nie kupowali takich phonów to by nie było "wedkarzy"

Prosze nie porównywac tego do kopiowania płyt

No to sie wyżyłem - to nie był uddany dzień ...

Ostatnio zmieniany przez Laser : 13.01.2003 o godz. 22:39
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2003, 22:51   #4
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Numery IMEI w telefonach

Cytat:
kapsel napisa***322;(a)
czy jest jakis generator ( lub spis tych numerów w necie ) numeru IMEI .A moze idzie jakos latwo generowac te numery .Ja probowalem ale zawsze jest zly
P.s Jesli ktos ma komore a nie jest zarejestrowany w klubie nokia .To niech pisze do mnie nitek@fri.pl .Wysle mu maila rejestracyjnego w ktorym do dokonczenia bedzie haslo reklamowe - jesli dobrze dokonczysz masz szanse na nokie 3410 ( do moderatorów - to nie jest zadna reklama tylko ciekawa propozycja )
Pozdrawiam
Mati
Przytaczam maila, ktorego otrzymalem z klubu Nokia "jeśli masz przyjaciół, znajomych i chcesz, aby razem z Tobą cieszyli się atrakcjami w Club Nokia - nie czekaj dłużej.

Wystarczy, że choć jedna osoba dzięki Tobie wstąpi do Club Nokia - masz gwarantowaną nagrodę. Z każdą kolejną zarejestrowaną osobą rosną Twoje szanse na coraz bardziej atrakcyjne nagrody! Jeśli okaże się, że najwięcej osób dzięki Tobie znalazło się w Club Nokia - otrzymujesz premię główną - telefon Nokia 9210i Communicator.

Od dziś masz bezpośredni dostęp do Twoich osobistych clubowych stron, z których możesz wysłać premiowane nagrodami zaproszenia. Na Twojej osobistej stronie będziesz mógł sprawdzić, która z zaproszonych przez Ciebie osób zarejestrowała się w Club Nokia.

Nokia 7650 z aparatem cyfrowym to kolejna z premii w naszej akcji. Oprócz tego telefony Nokia 3410 i całe mnóstwo innych nagród, w tym plecaki, koszulki, niespodzianki.

Wystarczy, że pomyślisz i zadbasz o znajomych..."Kapsel, podaj mi na priva swoje namiary: imię; email. A zostaniesz czlonkiem....Clubu Nokia!!! Posdrofka

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2003, 23:11   #5
kapsel
Wyjadacz ;)

OK wykryliscie moj podstepny plan nie chodzi mi jednak wcale o produkowanie seryjne numerkow bo oni za to bany daja 8) Chce po prostu zarejestrowac moj stary telefon NOKIA 3110 ( nie smiac sie teraz uzywam innego ) bo jak na nim wpisuje *#06# to zaden numer sie nie wyswietla .
Pozdrawiam i nie wiedzialem ze tu tyle Klubowiczow NOKII
Pozdrawiam
Mati

Stary 14.01.2003, 01:05   #6
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
no to teraz wiesz ^_^

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2003, 16:11   #7
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
kapsel napisa***322;(a)
Pozdrawiam i nie wiedzialem ze tu tyle Klubowiczow NOKII
Pozdrawiam
Mati
Witam !

Ja ma SIEMENSA S45i - a co do IMEI to spróbuj ten ale nie wiem czy działa - 449143100201794 - i nie pytaj skąd on jest ale jest od 3210

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Laser : 14.01.2003 o godz. 16:14
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2003, 20:07   #8
kapsel
Wyjadacz ;)

Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ja ma SIEMENSA S45i - a co do IMEI to spróbuj ten ale nie wiem czy działa - 449143100201794 - i nie pytaj skąd on jest ale jest od 3210

Pozdrawiam
Dzieki dziala
Pozdrawiam
Mati

Stary 15.01.2003, 00:44   #9
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
(Chyba ze zmienisz w aparacie numer IMEI)
o ile mi wiadomo to nie takie proste bo ten numer jest zaszyty w kilku miejscach ...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2003, 14:12   #10
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
BD napisa***322;(a)
o ile mi wiadomo to nie takie proste bo ten numer jest zaszyty w kilku miejscach ...
Zalezy do jakiego fonu. Do Siemensow z seri 35 jest taki maly programik (IMEI Changer by Lead) gdzie sie wpisuje jaki sie chce numerek i po klopocie.
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: