![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Kodeki - odwieczny problem
Do niedawna byłem zadowolony z faktu, że instalowałem sobie ffdshow "ffdshow-20030103.exe" i ac3 i wszystko działało przecudnie. Jednak kolega ściągnął dvdrip LOTR o tym królu co powracał i już sprawa się skomplikowała. Odpalam film, a tu na moim procku 2.4 ghz skacze
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
Znaczy starego ffdshow odinstalowałem i mam tylko tego nowego. K-Lite odinstalowałem całkowicie. Zostawiłem tylko ac3, które zawsze instaluje oddzielnie. A może bym zainstalował tylko oddzielnie jakiegoś xvida !? Hmmm
![]() |
#4 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
odinstaluj wszystko co sie da (kodeki...) i zainstaluj moze najpierw to co potrzeba zeby ten film "gral"
jesli nadal cos bedzie nie tak to stawiam na sterowniki od grafy (w przypadku nvidii)
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie znam ffd, bo jakos nigdy mnie do siebie nie przekonaly, ale Sidu zawsze twierdzil ze xvid jest konieczny przy instalacji ffd
ja zawsze mam divx 5.1 i xvid i jak na razie wsiomi dziala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Prawdopodobnie film jest zkopresowany nową wersją XVID RC3 lub coś w tym rodzaju - czytałem gdzieś niedawno, że mogą być problemy z płynnością odtwarzania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
A jaki K-Lite codec.
Najnowszy jest 2.24 i mnie na ten film pomógł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CDRinfo VIP
![]() |
z 2,24 cos jest nie tak, ale juz jest 2,25 - polecam
![]()
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
@Wojtek.... wiesz.... są rózne wersje LOTRA o tym królu co powracał... moja wersja jest full wypas... nie posiada ona astronomicznie wielkiej rozdziałki. Oczywiście wszystko na gg wyjaśnił mi Sid, któremu w tym miejscu pragnę podziękować. Co prawda wiem co muszę zrobić, więc idęteraz pozamiatać w systemie, a jak chcecie to zawsze mogę napisać czy już mi wszystko dobrze działa
![]()
![]() |
#10 |
Guru
![]() |
aż mnie szlag zaraz trafi :/ Zainstalowałem wszystko tak jak jest to opisane na cdrinfo i we właściwościach filmu po pierwsze jest tak, że używa on koder-dekodera audio ffdshow Audio Decoder, po mimo iż zainstalowałem ac3. Jak mogę zmienić, żeby filmy były odtwarzane przez ac3 !? Po drugie, gdy włącze film przy pomocy WMP czy Vplayer to film po kilku sekundach zatrzymuje sięi wyłącza. Natomiast jeżeli chodzi o mplayera to wszystko działa płynnie jak należy.
W chwili obecnej zainstalowałem: ffdshow-20040312 XviD-1.0-RC3-29022004 divx_audio_402 z cdrinfo dolby_digital_filtry [ac3] z cdrinfo
![]() |
#11 |
CDRinfo VIP
![]() |
bo WMP to syf, VPlayer jest przeterminowany i w dodatku dziala w oparciu o WMP, na jedno wychodzi
![]()
![]() |
#12 |
Guru
![]() |
Best player też wymiękł :/ zaraz mnie coś trafi
![]()
![]() |
#13 |
CDRinfo VIP
![]() |
Polecam ALLPlayera jeszcze
![]() on korzysta z DXa, leje na WMP, sprobuj moze sie uda ![]()
![]() |
#14 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Podepnę się pod temat, czy jakiś z playerów na taką opcję: zapis spauzowanego filmu jako plik graficzny? (nie chodzi mi o opcję print screnn z klawiatury)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Franc - taka funkcje ma np allplayer, powerdvd i pewnie wiele innych, zwykle trzeba odpowiedni klawisz wyczytac w helpie, bo moze go niebyc nawet na domyslenej skorce
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|