![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Jesteśmy już w Europie, ale chyba nie do końca.
Ubodzy walczą z ptakami o okruszki
Tego jeszcze nie było! Łódzcy ubodzy i bezdomni, by przeżyć siarczyste mrozy, wybierają chleb, kawałki słoniny i nasiona nawet z karmników dla ptaków! 30-złotowe zasiłki z opieki społecznej nie wystarczają na życie. Walkę o przetrwanie przegrywają ptaki. W parku im. biskupa Klepacza bezdomny przegonił wróble objadające się w stojącym przy ulicy karmniku, a potem wygarnął z niego okruchy chleba i skwarki. Garść wrzucił do jednej z reklamówek wypełnionych pustymi puszkami po piwie. Resztę zjadł na miejscu. Zapalił papierosa po ptasim posiłku, ruszył przed sklep przy al. Politechniki, gdzie prosił przechodniów o 10 groszy... na piwo. W centrum Łodzi, przy ul. Nawrot 20, jest kilka dobrze zaopatrzonych sklepów i duża cukiernia. Odpadków tu nie brakuje. Przed stojącymi obok puszkami na śmieci wciąż przewijają się głodni. ***8211; Od świtu do wieczora puszki przegląda co najmniej kilkanaście osób ***8211; opowiada właścicielka jednego z pobliskich sklepów. ***8211; Niektórzy nie wstydzą się i co wyciągną, jedzą na miejscu. Ptaki też zaglądają, ale dla nich nic już nie ma. Małgorzata Graczyk z Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej przyznaje, że sytuacja jest trudna. ***8211; Najbiedniejsi niewiele dostają. W zeszłym roku wypłaciliśmy 11 tysięcy minimalnych zasiłków, po 30***8211;40 złotych miesięcznie ***8211; mówi Graczyk. W Łodzi pomocą społeczną jest objętych ponad 30 tysięcy mieszkańców. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
kolejny sukces rzadu Milera
![]()
![]() |
#3 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
raczej długotrwała polityka wszystkich rządów w 3RP, nakraść ile się da bo juz nas potem nie wybiorą
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
po 1. no ciężko przeżyć za 30-40 zł mies.
po 2. no żal mi bezdomnych po 3. ptaki nie mają nic do powiedzenia i to jest smutne, niech się bezdomni odwalą od jedzenia ptaków bo ptaki nawet nie mają 5 zł miesięcznie po 4. bezdomni mogliby się zająć czymś innym a nie podjadaniem pokarmu dla ptaków. po 5. ptaków też mi żal po 6. jestem obiektywny po 7. pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
polish sitcom
jakby "ptaki" byly krecone w polsce to one by byly ofiarami a tak na powaznie to mlodzi i wyksztalceni nie maja pracy, co dopiero mowic o pokoleniu starszym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam wrazenie, ze to po prostu od tak wymyslona sobie historyjka. Zreszta ktos, kto najpierw niby wybiera orkuszki chleba, zeby je zjesc, bo nie ma pieniedzy na caly bochenek, a potem zapala papierosa, ktore przeciez nie sa tanie (cen nie znam, ale jedna paczka to na pewno kilka ladnych bochenkow chleba, nie spominajac o bulkach). Nie zmienia to jednak faktu, ze naprawde wspolczuje ludziom, ktorych trudna (moze lepiej napisac beznadziejna) sytuacja zyciowa zmusza do zebrania o kazdy grosz. Pierwszy komentarz (kolejny zreszta tez) dobrze to oddaje - kolejny sukces rzadu.
Ciekawe, czy ktokolwiek z tamtego towarzystwa kiedykolwiek szczerze zastanowil sie nad tym, jaka jest sytuacja ludzi najubozszych i jak ewentualnie moznaby im naprawde pomoc... Watpie, ale mam nadzieje, ze sie myle...
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przede wszystkim nie wolno dawac zasilkow tylko zapewnic im jakas prace, ale na to potrzebne sa pieniadze w budrzecie miasta... bledne kolo... zdaje sie ze te pieniadze wyplywaja szerokim strumieniem na priv konta ludzi ze stolkow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Macie racje powinni dać im prace a nie pieniądze do ręki, widomo że taki człowiek pójdzie wypić bo co innego ma zrobić za 40 zł. Starczy mu na 30 bochenków chleba. I co cały miesiąc na chlebie przecież można się przewalić od tego a czym popić. Oj porobiło się niedobrze. szkoda takich ludzi. Ciapek ma opis który odpowiada temu problemowi i pokrewnym tematom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Niech głodni zjedzą bezdomnych - i będzie po problemie.
![]() a poza tym - na ogół nie daje się /z opieki/ pieniędzy,ino bony na żarcie w konkretnym miejscu,których nie da sie spieniężyć. A w mojej wsi pewna wielodzietna rodzina,żyjąca nota bena z zasiłków na kolejne dzieci /juz 8/ dostała pieniadze z opieki na remont dachu.Przepili.Jak dach zaczął się walić,zwieziono im cegły i cement na remont - sprzedali i przepili. Pewien mój kolega w centrum Katowic jest jedynym pracujacym na swojej uliczce. Bezrobotni beneficjanci wszelkich zapomóg i inne "osoby społecznej troski" mają przed sklepem swój krzaczek- wielce o tej porze roku śmieszny,bo zamiast liści ma teraz plastikowe kubeczki,codziennie używane. ...ebać Millera i jego cumpli,ale opinie z murku wokół rzeczonego krzeczka,to jest dopiero uczta politologiczno-socjologiczo-społeczna. Tak więc - sprawne społeczeństwo ma obowiązek opiekować się tymi,którzy z różnych powodów nie potrafia sami zadbać o swój los, ale TĘPIĆ curwa cwaniaków,nierobów i inne społeczne pomyje,których ilość w tym kraju i pobłażanie dla nich jest przerażająca. Wszystko się wszystkim należy,a że nie ma -państwo winne.Owszem -państwo winne wielu rzeczom,ale gnuśność,lenistwo i ogólne rozmemłanie to objawy gnicia kazdego społeczeństwa,też niemieckiego,czy amerykańskiego.U nas jednak kuracje są paranoiczne - promuje się dziecioróbstwo /zasiłki na kolejne dzieci - w przyszłości również ofermy społecznej troski/,zasiłki dla bezrobotnych bez względu na stan majatkowy zasiłkowanego,zasilanie budżetu państwa pieniędzmi z akcyzy na alkohol - mimo ponoszonych niematerialnych kosztów społecznych,i jeszcze.i jeszcze -nie ma konca Jesli dodam,że opieka społeczna trafia do potrzebujacych w połowie niecelnie -to obraz będzie miej więcej komletny. Ruja,poróbstwo i jeszce do tego Miller z Kwachem - HORROR!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Tragicznie dzieje się w Polsce...
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Powiem nawet wiecej - jestem optymista bo juz gorzej w tym kaju byc nie moze, a jak spoleczentwo przezylo jakos to co sie teraz dzieje to przezyje wszystko * * no chyba ze duet miller - kwach zmieni sie w giertych - lepper (wtedy moze byc gorzej) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
[QUOTE=pawelblu]
a jak spoleczentwo przezylo jakos to co sie teraz dzieje to przezyje wszystko OTE] ******yć społeczeństwo,które wybrało sobie Kwacha na prezydenta,a SLD na rząd.Chceta to mata. Na co zasługuje Twój najlepszy przyjaciel uciekając z twoją kobietą? Na te kobietę. ![]() Parchaty urok demokracji - te menty o których piszę powyżej mają czynne prawo wyborcze -hihihihihihihihi |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Parchaty urok demokracji - zgadza sie, tylko trzeba w koncu powolac sejm ktory zrobi tyle, ze zmieni konstytucje ktora da jednostce wieksze uprawnienia i obarczy ja konkretna odpowiedzialnoscia za stan jaki po sobie pozostawi, a potem taki sejm uchwali swoje samorozwiazanie. Tylko najpierw trzeba znalezc 460 altruistow, ktorzy beda chcieli bezinteresownie zrobic cos dla kraju i 1 altruiste, ktory bedzie mial chec i duzo samozaparcia zeby ten burdel odkrecic a na sam koniec jeszcze zeby mogl spojrzec w lustro i powiedziec - jestem dumny z tego co zrobilem i bez wstydu moge przejsc sie ulica bo wiem ze dobrze spelnilem swoj obowiazek. (no przy okazji niech jakies wyksztalcenie ten czlowiek tez ma, a nie podstawowe jak co po niektorzy poslowie) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|