Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.11.2006, 17:36   #1
mdfire
Cogito ergo doleo

Data rejestracji: 24.04.2005
mdfire zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jaki PDA/Palmtop z GPS

Witam,
Jak w temacie - poszukuję palmtopa, który ma służyć przede wszystkim do nawigacji w samochodzie. Na razie rozważam przede wszystkim modele Asus A636N lub Mio P550 lecz będę Wam wdzięczny za wszystkie pomysły, Wasze doświadczenia, itd. Chciałbym zmieścić się w przedziale cenowym 1100 - 1400 PLN.
mdfire jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2006, 19:13   #2
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Witam

Ja też jestem właśnie przed zakupem Palmtopa, głównie do nawigacji . Celuję tylko w Asusa A632N bo Wi-Fi mi nie potrzebne, a różnica w cenie to aż 200 zł. W tym zakresie cenowym, który podałeś to raczej najlepszy wybór.

Fajny jest również Fujitsu-Siemens Loox N560, głównie ze względu na szybszy procesor i większą rozdzielczość, ale cena jest przynajmniej dla mnie za wysoka. Do tego trzeba dokupić jeszcze parę akcesoriów do samochodu, które z Asusem dostajesz w komplecie. No i znacznie krócej działa na baterii w porównaniu do Asusa.

Co do Mio P550 to mówią, że to to samo co A636N za mniejszą cenę, ale jakoś nie mogę się przekonać. Do tego mimo, że nigdy nie zwracałem na to specjalnie uwagi to w tym przypadku wybitnie nie podoba mi się jego wygląd.

Tutaj jest fajne forum o PDA, można sobie poczytać.

pozdrawiam
Stary 12.11.2006, 19:48   #3
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym bra***322; A636N, bo bawi***322;em si***281; tym bajerem razem z AutoMap***261; XL. Dzia***322;a rewelacyjnie, i palm i program takze do navi jak najbardziej godny sprzet.

Smartek mia***322; Mio, wiec moze cos powiedziec o samej jakosci wykonania (co prawda nie ten chyba ale tez z rodziny Mio)

Osobi***347;cie jakbym mia***322; kupowa***263; to tego Asusa albo dozbiera***322;bym do Fujitsu-Siemens`a, za szybko***347;***263;, lepszy wy***347;wietlacz, i osobi***347;cie mi sie bardziej podoba.
Stary 12.11.2006, 21:05   #4
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak Podgląd Wiadomości
Smartek miał Mio, wiec moze cos powiedziec o samej jakosci wykonania (co prawda nie ten chyba ale tez z rodziny Mio)
Mam model 168.
Lezy w szufladzie, bo sie co chwile psuje :-/.
Oddawalem na gwarancje dwa razy, pochodzil tydzien dobrze i potem zdychal..

Ogolnie syf nie z tej ziemi. Wykonanie do bani, wolne toto itp.

Oczywiscie nie zdycha do konca, ale:
- nie synchronizuje sie przez kabel (uwalone gniazdo?),
- sam sie wlacza, a jak juz sie tak wlaczy to nie chce sie wylaczyc (robi to dopiero jak bateria sie rozladuje), wtedy trace automape, ktora trzeba instalowac od nowa (chrzanic sie z synchronizacja przez irde, wysylac, instalowac..).

Nie polecam wiec Mio, jednak mozliwe, ze to tylko jeden przypadek i inne egzemplarze moga byc okej.
Sam teraz myslalbym nad jakims Asusem/HPekiem.
Automapa za to miodzik!
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2006, 14:34   #5
Chudi
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.10.2004
Chudi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w sumie nie moge sie zgodzic z przedmowca na temat mio 168 sprzecik uzytkuje od ok pol roku i zero problemow, automapa smiga ,tomtom ,destinator tak samo bez zadnych problemow
Chudi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: