![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam. Jak juz temat odkopany to niech kto***347; z gromow***322;adnych poprawi tytu***322;.
|
Hmm czy mi sie wydaje czy to jest plyta printable ?! ???
http://allegro.pl/item100580682_supe..._polecam_.html |
Cytat:
Jak dla mnie sprawa jest prosta - odrobinę zdrowego rozsądku i rozwagi i można uniknąć oszustwa na Allegro i to nie przez ograniczenie korzystania z niego, tylko po prostu uważniejsze korzystanie. |
Dlatego zawsze kupuję metodą " płatne przy odbiorze":spoko:
|
Cytat:
|
Ja też nadal kupuję. Ale teraz, jak ktoś ma niewiele komentarzy to zawsze sprawdzam te osoby od których ma pozytywy, w ten sposób, że patrze co one sprzedają ( jeżeli sprzedają ), patrzę wtedy skąd są i jeżeli z tego samego miasta co człowiek, któremu wystawili pozytywa to wtedy mam podstawy przypuszczać że te komentarze są nabite przez kumpli, zwłaszcza jeżeli jest ich sporo
Kiedyś syn kupił płytę od człowieka ze Świdnicy. Miał on niby mnóstwo pozytywów. Płyta nigdy nie dotarła. Jak potem sprawdziłam te komentarze, to cztery osoby które wystawiały mu najbardziej entuzjastyczne były też ze Świdnicy. Zgłosiłam to do Allegro, coś tam posprawdzali i połowa z tych osób ma zawieszone konta. Ale oszczędności dzieciakowi przepadły. Na policję też nie miałam co zgłaszać bo z opisu wynikało, że płyta jest piracka ( czego moje naiwne i niedoświadczone dziecko nie doczytało) |
@Agusia - kupowalem dwie rzeczy na allegro po 1100zl i obie dotarly - pozniej kwoty sa po okolo 700zl i nigdy sie nie nacialem (odpukac)..
na razie bardzo lubie allegro - zobaczymy jak dlugo ;) |
Cytat:
|
25 z***322; to faktycznie niewiele, ale piechot***261; te***380; nie chodzi..
wa***380;niejszy jest tu sam fakt oszustwa.. jak patrz***281; na tych wszystkich oszust***243;w, to si***281; dziwi***281;, ***380;e jeszcze w niczym mnie nikt nie oszuka***322;, bo ja bardzo wierz***281; ludziom i w ludzi.. wiele os***243;b mi m***243;wi, ***380;e za bardzo.. ale ja i tak wiem swoje :) |
25 zł, więc niby niewiele, ale sam fakt oszustwa mnie zdenerwował.
|
Cytat:
|
mnie cos tylko dziwi kilka lat temu nadzialem sie na goscia z allegro "barypl" dzis zerkam na jego komentarze a on je jeszcze dostaje !!
http://www.allegro.pl/show_user.php?search=barypl - znaczy sie system wystawiania "falszywych komentarzy" nadal dziala na allegro i ma sie dobrze :):\ |
Witam !
Cytat:
Albo ja - kupiłem kiedyś na Allegro - gościu zaczynał jako przedstawiciel firmy - szybko zdobył Super Sprzedawcę - tylko dziwnie się ociągał z wystawieniem komentarza - w końcu go dostałem - ale po następnych chyba 2 czy 3 miesiącach zajrzałem z ciekawości na jego opinie i ... się okazało, że ma konto zawieszone ...;) Pozdrawiam ro29 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:31. |