![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Spalone.... przez burze :(
Witam
Kilka dni temu byla u nas burza;( Prawie u wszystkich znajomych ktorzy uzywali w tym czasie sprzetow elektronicznych cos sie spalilo ;/ miedzy innymi @rosol nie ma juz sprawnego monitora LG i modemu do neo Sagem;( ;/ Mam pytanie czy kiedys przez burze cos sie Wam spalilo??przypieklo ....itp |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za moich młodych lat (bardzo młodych, tak z 30 lat temu) od uderzenia pioruna w nasz blok spaliło się radio (fajne, oldskulowe, z magicznym okiem), aż ogień poszedł z głośnika, poza tym ze ściany za radiem odpadł tynk, a wszystkie przewody, które tamtędy przechodziły (prąd, telefon i cośtam jeszcze) też uległy spaleniu.
Kilka lat temu zaś mojemu koledze spalił się nowiutki, wielki i bardzo drogi telewizor (marki nie pamiętam), gwarancja oczywiście uderzenia pioruna nie obejmuje, zaś fachowiec stwierdził, że nie opłaca sie naprawiać, bo z całego TV sprawna jest jedynie obudowa. ^_^
![]() |
![]() |
#3 |
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
no tak, jasne, akurat podczas burzy robiłem z rodzinka grilla i kiedy zaczeło lać i walic piorunami wszyscy byliśmy zajęci ratowaniem stołów krzeseł itp. i nie zauważyliśmy, że spaliło nam sie żarcie na grillu:/
ale chyba nie o to Ci chodziło, nie jak dotąd mam farta tfu tfu i nic mi sie nie zjarało
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
nigdy, ale i tak musze sie zaopatrzyc profilaktycznie w listwe.
![]() |
#5 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Mi również jeszcze na szczęście nic się w wyniku burzy nie spaliło, jednak tak jako kolega @Ciapek muszę kupić jakąś listwę, bo ciągle nie mam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ogólnie troche hardcorowo to u mnie wyglada, moze stąd biorą się trzaski podczas otwarzania czasem dźwięku.
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Mi (nam) dokladnie 5 czerwca spalil sie router asmax ar-804u
![]() Swoja droga bylo to dziwne, u kazdego z nas trzech wtyczka byla wyciagnieta z kompa, roter byl odlaczony od sieci(elektrycznej). jakis facio mowil mi ze to wina kabla ktory jest przeciagniety do kumpla (jakies 50 metrow pod chrurka). To nazywa sie indukcja ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
no ja ostatni zaczolem wyjmowac wtyczke listwy kompa z sieci i modem od linii tp.. ktora okrada i pali 8 )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Nie mialem jeszcze tej "przyjemnosci" - odpukac.
A nie ma z Was nikt ubezpieczonego domu i sprzetu itp od takich wypadkow? Moza sasiad ma to do niego zaniesc sprzet i niech on to zglosi do ubezpieczalni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
![]() Spalił mi się parę lat temu podczas burzy telewizor 14 calowy marki SONY, udało się go jednak naprawić i działa do dziś. Wyglądało to w ogóle niesamowicie, bo tv sam się włączył z głosem na cały regulator, bez żadnego programu (tylko mrówki i szum) i niczym nie dało się go wyłączyć nawet przyciskiem power na obudowie. Pozostało wyciągnąć ręcznie wtyczkę z gniazdka. Na szczęście nic więcej nie uległo uszkodzeniu. Pamiętam, że burza była nad samym dachem mojego domu, bo jak waliło piorunami to miałem wrażenie jakby pociski spadały ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#12 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
ja raz podczas burzy 'stracilem' obie nagrywarki i grafike.... dzieki Bogu wszystko bylo na gwarancji.
![]() |
#13 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
mi sie spalił 3 razy zasilacz w kompie (dobrze że tylko zasilacz) . Ale teraz mam listwe, gniadko z bolcem i zasilacz z zabezpieczeniem: zwarciowym, przeciążeniowym, przepięciowym i termicznym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Tak samo jest u mnie - moj ojciec jest zawzietym Elektronikiem i caly moj dom jest uziemiony i odciety od swiata zewnetrznego
![]()
![]() |
#15 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Sorry za ciekawość, ale jeśli możesz to napisz, gdzie mieszkasz ? To znaczy, czy jest to miasto/wieś i czy blok/domek, no i czy jest piorunochron, a linia jest napowietrzna itd. Pytam o to wszystko, aby po prostu bardziej obiektywnie ocenić zaistniałą sytuację. A ogólnie, to bardzo niewesoło, też ostatnio jak zaczęło się błyskać wieczorem, to odłączyłem kompa i modem neo, ale burzy nie było. A odpowiadając na postawione pytanie - na szczęście mi osobiście nic się nigdy nie spaliło, ale koledze mieszkającemu na wsi spalił się kiedyś na pewno odbiornik satelitarny i chyba telewizor (ale szczegółow już nie pamiętam). Pozdrawiam i życzę wszystkim jak najmniej wyładowań i spaleń ![]() ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|