Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.06.2005, 15:40   #1
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spalone.... przez burze :(

Witam
Kilka dni temu byla u nas burza;( Prawie u wszystkich znajomych ktorzy uzywali w tym czasie sprzetow elektronicznych cos sie spalilo ;/ miedzy innymi @rosol nie ma juz sprawnego monitora LG i modemu do neo Sagem;( ;/
Mam pytanie czy kiedys przez burze cos sie Wam spalilo??przypieklo ....itp
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.06.2005, 15:47   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Za moich młodych lat (bardzo młodych, tak z 30 lat temu) od uderzenia pioruna w nasz blok spaliło się radio (fajne, oldskulowe, z magicznym okiem), aż ogień poszedł z głośnika, poza tym ze ściany za radiem odpadł tynk, a wszystkie przewody, które tamtędy przechodziły (prąd, telefon i cośtam jeszcze) też uległy spaleniu.
Kilka lat temu zaś mojemu koledze spalił się nowiutki, wielki i bardzo drogi telewizor (marki nie pamiętam), gwarancja oczywiście uderzenia pioruna nie obejmuje, zaś fachowiec stwierdził, że nie opłaca sie naprawiać, bo z całego TV sprawna jest jedynie obudowa. ^_^
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 15:47   #3
kontestator
conquer all

Data rejestracji: 10.01.2005
kontestator zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no tak, jasne, akurat podczas burzy robiłem z rodzinka grilla i kiedy zaczeło lać i walic piorunami wszyscy byliśmy zajęci ratowaniem stołów krzeseł itp. i nie zauważyliśmy, że spaliło nam sie żarcie na grillu:/

ale chyba nie o to Ci chodziło, nie jak dotąd mam farta tfu tfu i nic mi sie nie zjarało
Stary 18.06.2005, 15:58   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nigdy, ale i tak musze sie zaopatrzyc profilaktycznie w listwe.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 16:01   #5
kiewas
Matrix has him

Data rejestracji: 29.10.2003
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mi również jeszcze na szczęście nic się w wyniku burzy nie spaliło, jednak tak jako kolega @Ciapek muszę kupić jakąś listwę, bo ciągle nie mam
Stary 18.06.2005, 16:02   #6
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kiewas
Mi również jeszcze na szczęście nic się w wyniku burzy nie spaliło, jednak tak jako kolega @Ciapek muszę kupić jakąś listwę, bo ciągle nie mam
i gniazdko z bolcem
ogólnie troche hardcorowo to u mnie wyglada, moze stąd biorą się trzaski podczas otwarzania czasem dźwięku.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 16:05   #7
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mi (nam) dokladnie 5 czerwca spalil sie router asmax ar-804u

Swoja droga bylo to dziwne, u kazdego z nas trzech wtyczka byla wyciagnieta z kompa, roter byl odlaczony od sieci(elektrycznej). jakis facio mowil mi ze to wina kabla ktory jest przeciagniety do kumpla (jakies 50 metrow pod chrurka). To nazywa sie indukcja ?
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 16:09   #8
kiewas
Matrix has him

Data rejestracji: 29.10.2003
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
Mi (nam) dokladnie 5 czerwca spalil sie router asmax ar-804u

Swoja droga bylo to dziwne, u kazdego z nas trzech wtyczka byla wyciagnieta z kompa, roter byl odlaczony od sieci(elektrycznej). jakis facio mowil mi ze to wina kabla ktory jest przeciagniety do kumpla (jakies 50 metrow pod chrurka). To nazywa sie indukcja ?
Z tego co słyszałem to sprzęt może się spalić właśnie od impulsu elektromagnetycznego, więc nie musi być nawet podłączony do sieci...
Stary 18.06.2005, 16:10   #9
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no ja ostatni zaczolem wyjmowac wtyczke listwy kompa z sieci i modem od linii tp.. ktora okrada i pali 8 )
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 16:23   #10
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie mialem jeszcze tej "przyjemnosci" - odpukac.

A nie ma z Was nikt ubezpieczonego domu i sprzetu itp od takich wypadkow? Moza sasiad ma to do niego zaniesc sprzet i niech on to zglosi do ubezpieczalni
Stary 18.06.2005, 16:28   #11
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Witam

Spalił mi się parę lat temu podczas burzy telewizor 14 calowy marki SONY, udało się go jednak naprawić i działa do dziś. Wyglądało to w ogóle niesamowicie, bo tv sam się włączył z głosem na cały regulator, bez żadnego programu (tylko mrówki i szum) i niczym nie dało się go wyłączyć nawet przyciskiem power na obudowie. Pozostało wyciągnąć ręcznie wtyczkę z gniazdka. Na szczęście nic więcej nie uległo uszkodzeniu.

Pamiętam, że burza była nad samym dachem mojego domu, bo jak waliło piorunami to miałem wrażenie jakby pociski spadały . Muszę przyznać, że miałem wtedy niezłego pietra hehehe ...

Pozdrawiam
Stary 18.06.2005, 16:49   #12
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja raz podczas burzy 'stracilem' obie nagrywarki i grafike.... dzieki Bogu wszystko bylo na gwarancji.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 16:53   #13
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mi sie spalił 3 razy zasilacz w kompie (dobrze że tylko zasilacz) . Ale teraz mam listwe, gniadko z bolcem i zasilacz z zabezpieczeniem: zwarciowym, przeciążeniowym, przepięciowym i termicznym.

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 17:33   #14
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak samo jest u mnie - moj ojciec jest zawzietym Elektronikiem i caly moj dom jest uziemiony i odciety od swiata zewnetrznego

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2005, 20:05   #15
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok1
Witam
Kilka dni temu byla u nas burza;( Prawie u wszystkich znajomych ktorzy uzywali w tym czasie sprzetow elektronicznych cos sie spalilo ;/ miedzy innymi @rosol nie ma juz sprawnego monitora LG i modemu do neo Sagem;( ;/
Mam pytanie czy kiedys przez burze cos sie Wam spalilo??przypieklo ....itp
Witam !
Sorry za ciekawość, ale jeśli możesz to napisz, gdzie mieszkasz ? To znaczy, czy jest to miasto/wieś i czy blok/domek, no i czy jest piorunochron, a linia jest napowietrzna itd.
Pytam o to wszystko, aby po prostu bardziej obiektywnie ocenić zaistniałą sytuację.

A ogólnie, to bardzo niewesoło, też ostatnio jak zaczęło się błyskać wieczorem, to odłączyłem kompa i modem neo, ale burzy nie było.

A odpowiadając na postawione pytanie - na szczęście mi osobiście nic się nigdy nie spaliło, ale koledze mieszkającemu na wsi spalił się kiedyś na pewno odbiornik satelitarny i chyba telewizor (ale szczegółow już nie pamiętam).

Pozdrawiam i życzę wszystkim jak najmniej wyładowań i spaleń
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: