Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.08.2005, 20:30   #1
Infoplz
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.03.2005
Infoplz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Obrobka filmu z kamery, mp3->wav POMOZCIE

Pomozcie prosze to ma byc niespodzianka na urodziny a sam wszystkiego nie ogarniam.
Mam filmy pociete na kawalki i obrabiam je programem Ulead Video Studio7, pojawilo sie pare problemow zktorymi nie poradze sobie sam, a chce sie wyrobic na czas. Moze w skrocie:
1)czy mozna polaczyc film nieskompresowany (nie z kamery, po prostu filmik z netu) ktory zajmuje az 200 mega (zalezy mi na jakosci) i trwa 10 sekund z filmem normalnie skompresowanym Divixem? Proboalem programem VirtualDub, polaczyc oba sample skompresowany i nieskompresowany oczywiscie mozna, problem pojawia sie w momencie jak chce zapisac, wtedy jak nie dam kompresji to caly film ma kilka GB! I analogicznie jak dam kompresje to w calym spada jakosc :/
2)chce dodac podklad muzyczny, mam ja w mp3 a tego Ulead ani VirtualDub nie czytaja albo sa przeklamania - musze mp3 przerobic na .wav -jakim programem to zrobic?
3)mam rozne pliki muzyczne, zalozmy ze wszystkie juz w .wav formacie -problem w tym, ze jedne sa ogluszajaco glosne a inne cichutkie ze prawie ich nie slychac -mozna w jakis sposob regulowac glosnosc tak zeby wszystkie byly na jednym poziomie? Jakim programem?

Dzieki jak ktos mi pomoze, szykuje wielka niespodzianke i obawiam sie ze moze wyjsc niewypal
Infoplz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.08.2005, 21:19   #2
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
2. kiedys Nero Burning Rom miał taki konwerter

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.08.2005, 22:55   #3
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
1) Spróbuj w VirtualDub w menu wideo zamiast "Full Processing mode" zaznaczyć "Direct Stream Copy". I wybrać opcję "save as avi"
2) Plik mp3 możesz przekonwertować na wav przy pomocy kodeka LAME i nakładki na niego RazorLame.
3) Zainstaluj ten program i pobaw się normalizacją.

Ostatnio zmieniany przez andy : 28.08.2005 o godz. 23:31
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: