Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.06.2006, 12:26   #166
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ja oceniam ze sie nie podniecali patrzac na ich akcje. Ich akcje z obiegnieciem, powtarzali to bardzo dokladnie, kilka razy, celne dosrodkowania, dobre strzaly na bramke - brakowalo im tylko wykonczenia (nasza obrona pokazala klase, szczegolnie ten nowy obronca i boruc) i szczescia. U nas ani nie bylo dokladnych akcji, ani nie bylo celnych dosrodkowan (ten Krzynowek nie wybil ani razu roznego tak zeby zagrozic bramce Niemcow, dosrodkowania w czasie gry tez byly kiepskie), a strzaly na bramke ... co coz albo to byly strzaly poza bramke, albo to byly strzaly w bramkarza (z zasadzie podania do bramkarza?). U nas byla tylko motywacja zeby biec w wiadomym kierunku z pilka, ale to tez czasem nie bylo tak oczywiste (te powroty z pilka o ktorych pisalem wczesniej).
No tu już bardziej konkretnie piszesz i w sumie nie można się nie zgodzić. Ja jednak trochę (chociaż niewiele) przychylniej patrzę na grę Polaków. Faktem pozostaje jednak to, że największą zaletą ich wczorajszej gry była dla mnie motywacja i chęć.

Cytat:
I gdyby od tego meczu odjac szczescie, to wynik szacowalbym na ok. 3 : 1 dla Niemcow.
Tu już się nie zgodzę. Dla mnie gdyby nie szczęście to wynik byłby taki sam. Bo do tej mniej więcej 90 minuty Polacy mieli może szczęście, ale takie, na jakie zapracowali. Bo nie nazwałbym szczęściem doskonałych interwencji Boruca. Fakt, że te strzały, mimo że mocne, były raczej prosto w niego, albo niewiele z boku, ale też trudno mówić tu o szczęsciu - po prostu tak Niemcy strzelali.

Natomiast już rzeczywiście cholernie szczęście mieliśmy (ja miałem wtedy stan przedzawałowy ), jak były te dwie poprzeczki pod rząd. Ale też jeśli w tym momencie stracilibyśmy gola, to Niemcy już by odpuścili, bo do końca były raptem 3 minuty i atakowanie całymi siłami z narażaniem wyniku byłoby już wtedy głupie.

Cytat:
No tak, co wiecej pisalem rownolegle licencjat (choc nie szlo to za dobrze, bo badziej skupialem sie na meczu). Sam mecz ogladalem natomiast jako ... ciekawostke ?? Co mi z tego ze zobacze jak wygrywaja, albo przegrywaja, to nic w moim zyciu nie zmienia, wiec po co mam sie tym podniecac, jeszcze zawalu w mlodym wieku dostane
Mówisz jak zupełnie nie kibic Ale ja to rozumiem, bo zwykle też mnie mecze Polaków nie ekscytują. W ogóle lubię sport oglądać, ale nie jestem specjalnym kibicem. Oczywiście dopinguję Polakom, ale tak naprawdę to czy wygrają czy przegrają nie robi mi specjalnej różnicy. Wczoraj jednak było inaczej i widząc ich chęć do gry naprawdę emocjonowałem się jak nigdy wcześniej

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.06.2006, 12:31   #167
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Troch***281; mi ich szkoda, ale w jaki spos***243;b chcieli wygra***263; mecz bez strza***322;***243;w na bramk***281; Gr***261; na remis?

A Janas zbyt p***243;***378;no wprowadzi***322; zmiany.

I po jak***261; cholere faulowa***322; wiedz***261;c, ***380;e ma ju***380; ***380;***243;***322;t***261;.
Stary 15.06.2006, 13:11   #168
Muszka
Until registration

Data rejestracji: 13.09.2005
Muszka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Niemcy nas nie zlekceważyli i wystawili mocny skład, ale i tak pewnie liczyli na w miarę łatwe zwycięstwo.
Wcale nie liczyli na latwe zwyciestwo. Ten mecz traktowali bardzo bardzo powaznie. Na kazdym niemieckim kanale mozna bylo zauwazyc ze to dla Niemcow wielkie wydarzenie i wielki sprawdzian. Nie wiem dlaczego tak sie bali Polakow po tym co ci pokazali w meczu z Ekwadorem. Podobno chodzilo o to ze Polacy za wygrana tak latwo nie dadza poniewaz po pierwsze chcieli sie odbic za nieudany mecz a po drugie utrzymac w grupie.
Spojrzmy prawdzie w oczy - Polacy dali z siebie wszystko, wiecej niestety nie potrafia...
Muszka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 13:15   #169
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tu już się nie zgodzę. Dla mnie gdyby nie szczęście to wynik byłby taki sam. Bo do tej mniej więcej 90 minuty Polacy mieli może szczęście, ale takie, na jakie zapracowali. Bo nie nazwałbym szczęściem doskonałych interwencji Boruca. Fakt, że te strzały, mimo że mocne, były raczej prosto w niego, albo niewiele z boku, ale też trudno mówić tu o szczęsciu - po prostu tak Niemcy strzelali.
Bylo kilka takich akcji ... raz poszedl strzal metr obok bramki, w pierwszej polowie, ktory jakby trafil bylby nie do wyjecia. Byl wslizg (po strzale/dosrodkowaniu Niemcow) chyba w drugiej polowie niezaasekurowany do konca, ktory jakby doszedl do pilki to by skierowal ja w nasza bramke (za plecami boruca) - brakowalo z pol metra, moze metr. Bylo wiele, wiele sytuacji ktore Niemcy mogli wykonczyc, ale juz wiecej mi sie nie przypomina. Te 2 poprzeczki ktore byly wlasciwie bramka, gdyby nie szczescie. Naprawde 3 : 1 to jest takie uczciwe szacowanie. I jezeli jest tu cos na wyrost, to ten 1, a nie to 3.

Cytat:
Napisany przez epol
I po jaką cholere faulował wiedząc, że ma już żółtą.
Ja mysle ze on wpadl na niego troche przez przypadek. Tzn biegl szybko na zawodnika, nie przewidzial ze tamten odda pilke drugiemu i pojdzie w bok i po prostu wszedl mu na droge. On pewnie mogl tego zderzenia uniknac, tracac na gwaltowne wychamowanie i ponowne ruszenie sporo sil, ale na szybko sobie pomyslal, ze to w koncu on mu wtargnal na droge, a szykuje sie niebezpieczna akcja, wiec jak na niego wpadnie, to moze sedzia przerwie, ale bez zoltej kartki. Tak mi to wygladalo.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 13:44   #170
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Bylo kilka takich akcji ... raz poszedl strzal metr obok bramki, w pierwszej polowie, ktory jakby trafil bylby nie do wyjecia. Byl wslizg (po strzale/dosrodkowaniu Niemcow) chyba w drugiej polowie niezaasekurowany do konca, ktory jakby doszedl do pilki to by skierowal ja w nasza bramke (za plecami boruca) - brakowalo z pol metra, moze metr. Bylo wiele, wiele sytuacji ktore Niemcy mogli wykonczyc, ale juz wiecej mi sie nie przypomina. Te 2 poprzeczki ktore byly wlasciwie bramka, gdyby nie szczescie. Naprawde 3 : 1 to jest takie uczciwe szacowanie. I jezeli jest tu cos na wyrost, to ten 1, a nie to 3.
Też tak myślałem oglądając mecz na żywo. Ale potem przyjrzałem się dokładnie powtórkom i przy każdej z tych interwencji Boruc był bardzo dobrze ustawiony. Gdyby strzał był na bramkę, obroniłby go. To właśnie przede wszystkim ze względu na to ustawienie piłki leciały obok bramki. Szczęście miało tu drugorzędne znaczenie.

Cytat:
Ja mysle ze on wpadl na niego troche przez przypadek. Tzn biegl szybko na zawodnika, nie przewidzial ze tamten odda pilke drugiemu i pojdzie w bok i po prostu wszedl mu na droge. On pewnie mogl tego zderzenia uniknac, tracac na gwaltowne wychamowanie i ponowne ruszenie sporo sil, ale na szybko sobie pomyslal, ze to w koncu on mu wtargnal na droge, a szykuje sie niebezpieczna akcja, wiec jak na niego wpadnie, to moze sedzia przerwie, ale bez zoltej kartki. Tak mi to wygladalo.
Tu się zgadzam. Nie widziałem wystarczająco dokładnie powtórki, ale też wyglądało mi na to, że on po prostu wpadł na drugiego zawodnika, który akurat przed nim przebiegał (i który wcale nie było w posiadaniu piłki). Na tej podstawie ledwie nazwałbym to faulem, żółta kartka nie wchodziła nawet w grę, nie mówiąc o drugiej żółtej jako czerwonej..

@ Muszka - zgadzam się, że nie traktowali łatwo. To też chciałem napisać.

Stary 15.06.2006, 13:57   #171
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak tak dalej bede czytal te niektore wypowiedzi to w koncu bede myslal, ze jakis inny mecz ogladalem. Nikt na niko nie wpadl. To byl specjalny faul tzw. faul taktyczny. I nie ma zadnych spekulacji czy kartka sie nalezala, czy nie. Bo jest oczywiste, ze sie nalezala zolta kartka. I jako, ze byla to juz druga, sedzia musial usunac go z boiska.
Stary 15.06.2006, 15:29   #172
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Weron
Jak tak dalej bede czytal te niektore wypowiedzi to w koncu bede myslal, ze jakis inny mecz ogladalem. Nikt na niko nie wpadl. To byl specjalny faul tzw. faul taktyczny. I nie ma zadnych spekulacji czy kartka sie nalezala, czy nie. Bo jest oczywiste, ze sie nalezala zolta kartka. I jako, ze byla to juz druga, sedzia musial usunac go z boiska.
nie zgadzam się.. z piłką biegł inny zawodnik, a nasz wpadł na tego, co w stronę piłki dopiero biegł. Tak przynajmniej ja to widziałem.

Stary 15.06.2006, 15:52   #173
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
na razie ekwador gra lepiej od kostaryki

czyli hipotetycznie mo***380;emy jeszcze awansowa***263;, jak ekwadorczycy padn***261; ze zm***281;czenia
Stary 15.06.2006, 16:00   #174
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
czyli hipotetycznie mo***380;emy jeszcze awansowa***263;
TTTAAAKKK !!!!
bo:
http://www.youtube.com/watch?v=O-bcTf3Ziqo
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 16:11   #175
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pops
monthy

masz zielone
Stary 15.06.2006, 16:13   #176
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
2:0 dla Ekwadoru.
Jak mawial Prosiaczek Porky:"That's all, floks" (po naszemu: i to by bylo na tyle...)
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 16:15   #177
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
nie zgadzam się.. z piłką biegł inny zawodnik, a nasz wpadł na tego, co w stronę piłki dopiero biegł. Tak przynajmniej ja to widziałem.
http://www.youtube.com/watch?v=7gT_h_rMP94
To obejrzyj jeszcze raz.
Stary 15.06.2006, 17:19   #178
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Muszka
Wcale nie liczyli na latwe zwyciestwo. Ten mecz traktowali bardzo bardzo powaznie. Na kazdym niemieckim kanale mozna bylo zauwazyc ze to dla Niemcow wielkie wydarzenie i wielki sprawdzian. Nie wiem dlaczego tak sie bali Polakow po tym co ci pokazali w meczu z Ekwadorem. Podobno chodzilo o to ze Polacy za wygrana tak latwo nie dadza poniewaz po pierwsze chcieli sie odbic za nieudany mecz a po drugie utrzymac w grupie.
Spojrzmy prawdzie w oczy - Polacy dali z siebie wszystko, wiecej niestety nie potrafia...
święta racja koleżanko
pozdrawiam

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 17:38   #179
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a tutaj filmik jak się cieszą inni,
http://www.youtube.com/watch?v=qdVtCG1wFs0
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 17:50   #180
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
...........hmmmmmmmm......obstawiam....... 1:0 dla Niemc***243;w ............
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: