![]() |
Ricki - przeczytaj uwaznie pierwszego posta ;) poszukiwana jest buda z zasilka do ~200PLN z ty proponujesz sama bude za ~500 ;p
|
Cytat:
Sam mam obudowe BigTower - juz 5 letnia, troche przerobiona - za 130 zl, dodane wentylatory (2x 80 przod i 2x 80 tyl) i nie zamienie jej na zadna inna. Ekranowanie bezbledne, 8 wentylatorow to tylko nieco srednio :D glosny szum. I nie do zdarcia. Tylko ciezka jest - cholera :D wazy chyba ponad 5 kg :D |
Zasilacz ma trzymać napięcia w konfiguracjach na jakie ma zapotrzebowanie komputer który używamy , posiadać układy przeciwzwarciowe, przeciwprzepięciowe, i przeciwzakłucieniowe, działać w miarę cicho, mieć aktywny lub pasywny PFC . I jeśli spełnia te zadania to o zasilaniu możemy zapomnieć ( w dobrym tego słowa znaczeniu).
Takim zasilaczem jest ten do którego linka podał zuk4u Mam takiego w swojej budzie i ....działa, znaczy robi co do niego należy :matrix: A buda...., buda ma mieć to co powinna i tyle IMO :idea: |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą jak wezmę GTF to też nie będzie raczej problemu ;) Ogólnie to zasiłka ma unieść AMD Athlon XP (2GHz), 512MB RAM i coś tam jeszcze ... przy P4 pewnie mógłby być dopiero problem. Chyba dobrze kombinuje, nie? ^_^ |
Cytat:
Przy okazji zwaze swoja :D |
A ja mam TAKĄ i też se ją bardzi chwalę...
|
Hmm co do obudow ja mam Codegena 9011 czyli obudowa "Serwerowa" paskuda sama wazy ze 5 Kg stal opancerzenie przed promieniowaniem Elektromagnetycznym co do "halasu" hmm sama ma aktualnie zewn 3-y wentylatory duze czyli 2x nadmuch 1x wydmuch z zasilacza zasilacz orginalny 350W z PFC passive No raczej spac sie nieda :) fakt lepsze byloby zasilacz firm typu High End typu Schieftec Modecom; Topwer i inne ktore maja aktywna kontrole "wentylatorow" moze podswietlane obudowy sa ladne ale ja wole miec duzo miejsca i cyrkulacje powietrza jak w serwerze bo wiem ze chlodzenie nawet obejmie dyski twarde ktore tez cierpia na nagrzewanie sie :) Niestety obudowy cywilne poza wygladem nie zapewnia mi odpowiedniej przestrzeni chlodzacej dyskom twardym, wlasnie tak stracilem twardziela bo sie "przegrzal" ... a ze na gwarancji wiec dali nowy :)
|
matteo myślę że ten temat z linku podanego poniżej powinien wyjaśnić wszystko lub prawie wszystko, choć nie ma tu tego Modecoma , są inne , ale zasada czego się trzymać , jest jak najbardziej aktualna
Trochę czytania jest i nawet tabelka z przydziałem mocy w komputerze tak że tylko czytać i i dopasowywać do siebie http://www.tomshardware.pl/howto/20021021/index.html |
Ilość załączników: 1
nie ma jak oryginalne budy... liczy sie wnętrze ||
|
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
http://members.home.nl/gis/ Ps. Trza miec zdrowie :szczena: ^_^ ................przy słabym łączu zwłaszcza - żeby się doczekać wszystkich obrazków ;) |
Cytat:
mnie sie nie podoba - tzn. jako projekt ok, ale jako "userowa buda" do bani :) pozdro ;) |
Cytat:
Spoko... efekt koncowy rzeczywiscie dobry... ale zeby tak zniszczyc takiego ladnego Logitech`a? Trzeba miec naprawde nayebane w glowie... |
A może coś takiego z wentylacją niema problemów i 200 zeta w kieszeni :kasa: :haha:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:49. |