Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 21.03.2013, 02:41   #3
dumpmuzgu
Banned

Data rejestracji: 20.01.2013
dumpmuzgu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie mam tak prosto, gdy siedzę w domu

Łącze mam tylko Aero2 i stąd nie ściągam FTPów na locala, bo czekałbym miesiąc. I to też mnie oburza, że do mojej zabytkowej kamienicy nikt mi nie doprowadzi łącza! BackTrack pomógł mi w poznaniu WEP i nawet jednego WPA2 lemingów z sąsiedniej nowomodnej, ale dałem im spokój, niech żyją w pokoju.

Ściągam na serwer sieciowy, tam loguję się do shella i zaczyna się zabawa z ImageMagick. Robię miniaturki, oglądam w przeglądarce, wybieram co chcę, konwersja do rozsądnej rozdzielczości i dopiero ściągam na locala. A doszedłem też do takiej wprawy, że jak mi się chce, to ImageMagikiem obrabiam do finalnych i wystawiam do sklepów & Alledrogo Właściwie to już wolę IM od GIMPa, ale znowuż Aero2 coś mi SSH tnie, więc trudno - ściągam. Strasznie mam pod górkę.

Jeśli ktoś nie korzystał, to może mu się to wydawać nieprawdopodobne, ale tak: w shellu da się skadrować zdjęcie

http://www.imagemagick.org/script/index.php

wget -r też nie jest taki szybki.

Też często zamiast prosić pięć dni producentów/dystrybutorów, szukam kto już dostał - można znaleźć FTPy firm handlowych gdzie są zrzuty DVD z materiałami... Ale np. dwa dni temu 1,9 giga zdjęć - 20 godzin. Chyba jakiś serwerek biurowy...

A najlepsi są ci którzy zakładają hasło na FTP, a potem linkują do niego z Allegro czy stron podając hasło w linku... Nieraz mnie korciło załadować im dyskografię Sashy Grey, no ale nie czyń drugiemu co tobie niemiłe Poza tym utraciłbym wygodne źródełka.
dumpmuzgu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: