![]() |
Cytat:
NIE MA! Dlatego rozdzielczosc 1024x768 bedzie dobra. Glowna zaleta plazmy jest tez duuzy ekran, a nie tylko rozdzielczosc do HD, ktora nie wiadomo kiedy bedzie mozna wykorzystac.. Podobno DVD, DivXy i HD 720p miazdza :) pozdro |
Cytat:
W tym momencie jak kupować to dalej tylko zwykłe telewizory. Kupić sobie coś trochę lepszego (ok. 2000 zł.), niech jeszcze przez kilka lat będzie, a potem, jak już HDTV zacznie się robić standardem, można pomyśleć o czymś lepszym. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale ja jakbym już kupował plazmę, to nie po to, żeby mieć rozdzielczość prawie jak zwykły telewizor, tylko, żeby móc HDTV w przyszłości oglądać. A jak widać albo to, albo to.. |
Cytat:
Oczywiscie sa LCD (bo plazm nie widzialem) w rozdz. PAL, jedyne modele w Polsce to Sharp seria 50E i 55E, obraz jest rewelacyjny bo nie przeskalowany, cena tez odpowiednio zabija :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Smartek - a zmniejszy***322;a si***281; ***347;rednica plamki?
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Widze, ze epol zatrzymales sie z informacjami nt. plazm sprzed roku/dwoch.., panele 8-ej i 9-ej generacji (wczesniej wspomniany przeze mnie Panas jest 9tej) nie maja problemow z trwaloscia i graja bardzo dluugo, brak tez problemu z wypalajacym sie fosforem - tzw. "duszkami". Pobor energii tez sie znacznie zmniejszyl - na ktorys forum widzialem porownanie poboru energii przez tego Panasonica z jakimis LCDkami Samsunga i LG - roznica to tylko kilka W. pozdro |
Rodzicie u siebie w sypialni mają Sonego 25" z 90r. chyba i nadal działa pięknie, obraz szkło itp. :D
Dzisiejsze tv nie są już tak trwałe niestety :( |
Nie wiem czy ma sens wydawa***263; kilka tysi***281;cy z***322;otych na plazme. Z ich trwa***322;o***347;ci***261; mo***380;e by***263; r***243;***380;nie. Podobnie jak z poborem energii.
Mam troche mniejszego Filipka u siebie w pokoju i rownie***380; nie narzekam na niego. |
Cytat:
A co do dzisiejszych plazm to mnie zastanawia jedno - kupować nieprzystosowanej do HDTV chyba nie ma już sensu, a z kolei jeśli kupi się już taką - o rozdzielczości najwyższej, to z kolei oglądanie zwykłych programów będzie praktycznie niewykonalne.. Mylę się gdzieś w tym rozumowaniu? |
Z racji, ze ojciec w sierpniu kupuje plazme - juz na 100%.. siedze od kilkunastu dni w temacie LCD, plazm itd..
wiem jedno - na dzien dzisiejszy LCDki odpadaja - konkurowac moga z plazmami jedynie do 37". Po wielu lekturach najciekawszym modelem okazal sie Panasonic 42PV60E i jesli PV500E do sierpnia znacznie nie potanieje - bierzemy tego pierwszego :). Moim zdaniem naprawa za 300zl nie wchodzi w gre - tymbardziej, ze nasz TV 29" Sony sprzedajemy za 700zl. pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:32. |