![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
Ludzie pomóżcie...
Mój problem przedstawia się następująco - dotyczy tylko tych 2 gier ( orginalnych ) - Medal of Honor i Star Wars Jedi Knight 2. W obu przypadkach po prawidłowym zainstalowaniu nie mogę wejść do gry, gdyż pojawia mi się taka ramka - wydaje mi się, że chodzi o kartę graficzną, ale mam przecież Geforce'a 2 64MB + Athlon 1.7 Mgh, wiec nie powinno być problemu - napiszcie o co chodzi, czy mam coś ustawić czy co - pomóżcie proszę, bo nie mogę w te gry zagrać, a bardzo chciałbym - z góry dziękuję za szybką odpowiedź - oto ta ramka:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Zainstaluj sterowniki od karty graficznej, musi być w nich OpenGl, też miałem z tym problemy i pomogło zainstalowanie detonatorów. Po tym już wszystko było OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Polecam zainstalować stery >>Detonatory<<...i powinno być o.k
....................................... ![]()
![]() |
#4 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Tak mi się wydaje,że te gry są na tym samym enginie, który wykorzystuje Open GL. Zaś na skrinie , który zamieściłeś widać ,że gra nie może wystartować ponieważ ma problem z włączeniem tego trybu pracy karty graficznej. Moja rada jest taka abyś zainstalował sobie najnowsze detonatory Nvidii najlepiej referencyjne (WHL). To powino pomóc.
Jeśli nie bedzie poprawy to przeinstaluj Windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Doinstaluj OpenGL, WinXP nie ma ich domyslnie.
Ale jestem odkrywczy. Jak wykazali moi szanowni przedmowcy referencyjne (ha) sterowniki Nvidii powinny to miec (ha - jak madrze) |
![]() |
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moge tylko powtorzyc z innymi driverami, ale dodam, ze mialem kiedy cos dokladnie takiego samego (tez w Jedi Knight). Moj sprzet mozesz przeczytac w podpisie w kazdym razie jest bardzo porownywalny. Mi w koncu nie udalo sie rozwiazac tego problemu i nawet instalacja roznych sterownikow, ani zmiana w ustawieniach nie pomogla. Dopiero po jakims czasie, kiedy mialem juz zainstalowany inny system i pewnie tez inne drivery wszystko zaczelo ladnie dzialac.
Ale z tego, co teraz wiem, to odpowiednie drivery (czyli nowe) powinny zalatwic sprawe. Na przykladzie Serious Sama przekonalem sie, ze nie wszystkie sterowniki umozliwiaja gre przez OpenGl. Poniewaz gra uruchamiana wlasnie w tym trybie lepiej mi chodzila (i wedlug mnie nawet lepiej wygladala - w Direct3D nie byly widoczne np promienie slonca), gralem wlasnie tak, ale nie przy wszystkich sterownikach (nawet niektorych z dosc nowych) mozna bylo to wlaczyc. Moze to wina karty, ale chyba jednak raczej detonatorow. W kazdym razie 40.72 dzialaja na pewno i mysle, ze wszystkie nowsze rowniez.
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Ściągnąłem sobie detonatory do Xp 41.09 - zainstalowałem i wszystko działa, nawet lepiej wygląda - dopiero teraz widzę prawdziwą jakość obrazu - nieźle dopaliło... dlatego wszystkim, którzy mi pomogli chciałem serdecznie podziękować, więc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Problem z detonatorami, dzięki Wam rozwiązany. Mam pytanie z innej beczki:
1. Mam filmy w formacie DVD - czy da się jakoś ( program albo coś?) nagrać film DVD, aby był w formacie normalnego filmu na komputer np. mpg albo avi? 2. Kumpel pożyczył mi grę która działa z kompaktem (nieorginalna)- po przegraniu na Nero całości tego kompaktu chciałem zagrać na swoim przegranym kompakcie, ale - wchodzę do gry i pisze, żebym włożył cd do napędu - czy to oznacza, że płyta miała jakieś zabezpieczenia? jak sprawdzić jakie? jak nagrać w Nero, aby działała taka płyta? Z góry dziękówa i pozdrówa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Dlaczego nie chcecei mi pomóc?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Cytat:
Da sie, np. Gordian Knot (niezbyt orientuje sie w tych tematach), moze cos znajde... Ad.2 Plyta ma zabezpieczenie, sa programy, np. Clony XXL, a le wszystkie sa g**** warte i nie zawsze pokazuja prawde... Nero nie nadaje sie do skopiowania zabezpieczonej plyty, uzyj Alcohola badz tez CloneCD. Pozdra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Co do konwersji filmu z DVD na AVi lub SVCD to mozesz sprobowac Movie Jack 2.0 Intuicyjny prowadzi za raczke mam go na hdd ale nie wytestuje bo nie mam napedu DVD / zassałem dla znajomego i zainstalowałem zeby zobaczyc jak to wyglada ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
AD.2. W Nero nie kopiuje się gier!!!! Najpierw wykryj zabezpieczenie programem ClonyXXL 2.0.1.4 (jest w dziale CDR Zabezpieczenia) później wybierz to zabezpieczenie w profilerze i później przegraj płytkę programem CloneCD !!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Wielkie dzięki za info, ale gdzie można ściągnąć oba te programy tzn:
Clone i Movie Jack? |
![]() |
![]() |