Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   onet .. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/onet-19921/)

Gorzala 16.04.2003 20:10

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
(...)
pisze 2 slowa na sekunde jedna reka... (...)

A jak dlugie sa te slowa...?

Kinja 16.04.2003 20:03

tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

hmm - ale po co kogos wprowadzac w blad? jesli znasz ich na stopie przyjacielskiej to jaki masz w tym cel?
Jak idziesz do psychologa to po cos - nie by on Ciebie rozszyfrowywal - masz jakis cel. Przeciez psycholog nie przychodzi do Ciebie i nie chce Cie analizowac, wiec po co to wprowadzanie w blad?
Ja swoich przyjaciol nie analizuje a mam ich roznych - mozesz mi wierzyc:)Nie chce i nie potrafie - zbyt dobrze ich znam.
Poza tym moja droga od psychologii byla bardzo kreta :)
||
Czy nadal panuje przekonanie ze psycholog nie ma nic innego na celu jak skanowanie i analizowanie bliznich?
TO i tak lepiej - bo pare lat wstecz kojarzyl sie z psychiatra a ten wiadomo z czym :(

Kinja 16.04.2003 19:59

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Taka stara to nie jesteś... :P ;)
co masz na mysli?:)

Kinja 16.04.2003 19:20

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
tekst o informatykach pisal chyba ktos kto ich nie lubil... bo niby wszystkie zdania neutralne - a czuc szydere :)

wytrzymalem 220v, znam c,c++, perl'a@php i asm'y do 5 procesorow, siedze przed kompem po 5-20 godzin na dobe pisze 2 slowa na sekunde jedna reka...

a jestem muzykiem :)

ps. mam chyba nosa - bo po fotce ktora zamiescilas poznalbym od razu psychologa... maja cos w oczach i sposobie w jaki sie usmiechaja.. cos dziwnego - jakby sami siebie sprawdzali nawet wtedy keidy sie ciesza.. tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

ale to rozwazania laika ktory i tak o niczym nie ma pojecia i nie wie co mowi

co do informatykow to pewnie ze to zlosliwe teksty - ja osobiscie nie mam nic do informatykow - moj brat sie na takiego ksztalci:)
A co do moich oczu i usmiechu i tego co mnie zdradza z tym pietnem psychologa to nie wiem, nic takiego nie zauwazylam u znajomych.
Reszte pozostawie bez komentarza bonie wiem jak to skomentowac;)
Moze znasz wlasnie takich psychologow.
Co do oceny ludzi przez internet to jestem daleko od tego bo to po prostu smieszne i niemozliwe tak naprawde wiec ja nie podejmuje sie oceniac kogokolwiek ze zdjecia i z tego co pisze. Tu mozesz byc kazdym tak naprawde i to jest cala prawda :)

-Sid-The-Rat=> 16.04.2003 17:54

tekst o informatykach pisal chyba ktos kto ich nie lubil... bo niby wszystkie zdania neutralne - a czuc szydere :)

wytrzymalem 220v, znam c,c++, perl'a@php i asm'y do 5 procesorow, siedze przed kompem po 5-20 godzin na dobe pisze 2 slowa na sekunde jedna reka...

a jestem muzykiem :)

ps. mam chyba nosa - bo po fotce ktora zamiescilas poznalbym od razu psychologa... maja cos w oczach i sposobie w jaki sie usmiechaja.. cos dziwnego - jakby sami siebie sprawdzali nawet wtedy keidy sie ciesza.. tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

ale to rozwazania laika ktory i tak o niczym nie ma pojecia i nie wie co mowi

kraluk 16.04.2003 17:47

Taka stara to nie jesteś... :P ;)

Kinja 16.04.2003 15:33

Cytat:

Salvad0r napisa***322;(a)
A mnie sie wydaje ze mit o psychologu z dluga broda, nawiedzonym, wnikliwym spojrzeniem i paroma innymi cechami tak osobowosci jak i zewnetrznymi to przeszlosc.

To nawet nie przeszlosc a stereotyp:))
Posluzylam sie nim powyzej bo sama nie mam wyobrazenia konkretnego o psychologu a kolega chcial bym okreslila jak wyglada psycholog:)

to cos jak w tych kawalach o informatykach:)
TYPY INFORMATYKÓW

Główny informatyk
Jest trwale zrośniety ze swoim komputerem, pisze szybciej, niż komputer może przetworzyć, myśli w asemblerze, wytrzymuje porażenia 380V i zna na pamieć wszystkie układy scalone.

Zaawansowany programista
Siedzi 20 godzin dziennie przed komputerem, wpisuje 10 słów na sekundę, zna Pascal, BASIC, Assembler, Fortran, Logo, APL, Algol, Prolog, wytrzymuje 220V i zna wszystkie książki.

Inżynier informatyk
Używa komputer 16 godzin na dobę, wpisuje 10 znaków na sekundę, zna doskonale Pascal, BASIC, C i Assembler, może na krótko chwycić gorącą lutownicę i ma wszystkie ksiazki.

Informatyk
Spędza cały czas pracy i wszystkie przerwy przed komputerem, wpisuje 5 znaków na sekundę, zna doskonale Pascal i BASIC, drutuje bezpieczniki i wie, gdzie w bibliotece sa właściwe ksiązki.

Programista
Spędza tylko czas pracy przed komputerem, pisze jak sekretarka, z pomocą podręcznika umie programować w asemblerze, potrafi wymienić bezpieczniki i wie, gdzie może kupić ksiązki.

Student informatyki
Traktuje komputer jako hobby, wpisuje 10 slów na minutę, potrafi z pomocą podręcznika napisać krótkie programy w Pascalu, umie wymienić baterie w kalkulatorze i wie, że są ksiązki.

User
Siedzi przed komputerem od czasu do czasu, wpisuje jedno słowo na minutę, potrafi przepisać krótkie programy w BASICu, poraża go bateryjka 9V i nie interesują go żadne książki, bo i tak ich nie rozumie.

Hacker
Stanowi z komputerem jedność, nie używa klawiatury, bo przekazuje swoje myśli bezpośrednio do komputera, w razie potrzeby sam pisze szybko język programowania, sam wytwarza potrzebne 220V i napisał wszystkie lepsze książki.

Najlepszy psycholog to taki, po ktorym nie widac ze jest psychologiem, bo tylko on moze sie dobrze "zamaskowac" w dowolnie wybranym otoczeniu.

Niby czemu sie maskowac?

Pamietam jak poznalem pewnego czlowieka, rozmawialismy kilka razy, potem jakies wypady z grupa znajomych wspolnie. Mowil ze pracuje w Price Waterhouse Coopers, co zrobilo na mnie wrazenie ale dopiero po paru tygodniach zapytalem kim jest w firmie, okazalo sie ze psychologiem wlasnie... nigdy bym nie przypuszczal. Dopiero od tamtego momentu zaczalem zastanawiac sie nad tym jak i o czym ze mna rozmawial i zdalem sobie sprawe ze faktycznie, zostalem poddany (i nie tylko ja) wnikliwym badaniom. Zapytany wrecz przyznal, ze ma juz na kartkach moj profil psychologiczny :-) W zyciu nie powiedzialbym ze bylem "skanowany"... i o to wlasnie chodzi.

W pracy jest sie psychologiem - ale to niebezpieczne dobierac sie w taki sposob do swoich przyjaciol:)) No chyba ze to dopiero poznane osoby a my mamy ambicje kazdego oceniac. Ja nie wyobrazam sobie tego robic, oceniac, badac itp kazdej osoby z ktora mam przyjemnosc przebywac ( lub nieprzyjemnosc:). I tak szczerze mowiac to po jednej rozmowie nie da sie nic powiedziec - to tez mit ze psycholog patrzy w oczy i wie co czlowiek mysli:)
No moze sa tacy geniusze - ja osobiscie nie znam a znam sporo psychologow:)

Swoja droga jak najbardziej pasujesz do mojego obrazu psychologa. Juz z tej jednej fotki moge wysunac wniosek ze masz bardzo mila osobowosc, jestes otwarta i inteligentna. Z pewnoscia sprawdzisz sie swietnie w swoim zawodzie.

Dziekuje Ci bardzo, to sie zgadza ze te cechy ktore wymieniles sa przydatne nie tylko w zawodzie psychologa ale i w zyciu - ale ja jak kazdy czlowiek bywam nie mila, a i z inteligencja bywa roznie:)
Choc generalnie lubie myslec o sobie w taki sposob jak napisales, i mam nadzieje ze taka czasami bywam;))
^_^
Pozdrawiam Cie :)

Salvad0r 16.04.2003 12:50

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Mysle i mysle jak powinien wygladac psycholog :) :)
A mnie sie wydaje ze mit o psychologu z dluga broda, nawiedzonym, wnikliwym spojrzeniem i paroma innymi cechami tak osobowosci jak i zewnetrznymi to przeszlosc. Najlepszy psycholog to taki, po ktorym nie widac ze jest psychologiem, bo tylko on moze sie dobrze "zamaskowac" w dowolnie wybranym otoczeniu. Pamietam jak poznalem pewnego czlowieka, rozmawialismy kilka razy, potem jakies wypady z grupa znajomych wspolnie. Mowil ze pracuje w Price Waterhouse Coopers, co zrobilo na mnie wrazenie ale dopiero po paru tygodniach zapytalem kim jest w firmie, okazalo sie ze psychologiem wlasnie... nigdy bym nie przypuszczal. Dopiero od tamtego momentu zaczalem zastanawiac sie nad tym jak i o czym ze mna rozmawial i zdalem sobie sprawe ze faktycznie, zostalem poddany (i nie tylko ja) wnikliwym badaniom. Zapytany wrecz przyznal, ze ma juz na kartkach moj profil psychologiczny :-) W zyciu nie powiedzialbym ze bylem "skanowany"... i o to wlasnie chodzi.

Swoja droga jak najbardziej pasujesz do mojego obrazu psychologa. Juz z tej jednej fotki moge wysunac wniosek ze masz bardzo mila osobowosc, jestes otwarta i inteligentna. Z pewnoscia sprawdzisz sie swietnie w swoim zawodzie.

Kinja 16.04.2003 11:24

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Opisz może jak Twoim zdaniem ma wyglądać psycholog. A może mała ankieta (teraz taka moda na tym forum).
Mysle i mysle jak powinien wygladac psycholog, hmm przyjrzalam sie swojemu postowi - Twojej odpowiedzi i tak sobie mysle ze moglby wygladac jak Ty na tej fotce, powaznie, z wnikliwym, badawczym spojrzeniem - caly psycholog z wygladu ( wedlug mnie oczywiscie).
:) :)

Kinja 16.04.2003 11:16

Cytat:

Salvad0r napisa***322;(a)
To nie jest argument. Byc moze akurat ta czesc zasobow serwerowni onetu przechodzi jakis remont i jest offline czasowo. Przy takiej ilosci kont jaka obsluguje onet to normalne a fakt, ze sa to konta darmowe daje dzialowi technicznemu wolna reke w zakresie czasow reakcji na awarie itd. Poczekaj spokojnie jeszcze dzien czy dwa a potem zastanow sie czy maila z zapytaniem wyslalas na wlasciwy adres mailowy, byc moze trafil do zlego dzialu gdzie utonal w zalewie innych. Fakt, ze przy probie utworzenia konta o takiej samej nazwie dostajesz komunikat odmowny dowodzi ze onet o Tobie nie zapomnial i wciaz figurujesz w bazie danych. A jesli konto masz tam juz bardzo dlugo to tym bardziej warto powalczyc.
Byc moze masz racje, rady Twoje sa sensowne i zastosuje sie do nich,
tylko prosze pomoz mi okreslic limit kiedy moge postawic krzyzyk na tym? Czy po miesiacu probowania bedzie dosc?
Mam cicha nadzieje ze sie uda i zaloguje sie na stronie;)
dzieki za odpowiedz!

Kinja 16.04.2003 11:13

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Opisz może jak Twoim zdaniem ma wyglądać psycholog. A może mała ankieta (teraz taka moda na tym forum).
Psycholog ma miec brode, okulary itp - cos jak Freud.
Wiesz co? nie znosze ankiet,testow itp na studiach testowali nas na wszystkich mozliwych cwiczeniach i jak teraz widze ankiete to mam ochote dac noge.

jasut 16.04.2003 10:48

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Hmm popatrzylam i samej mnie nie przekonuje, czy tak wyglada psycholog;))

Kinja 16.04.2003 10:29

Ilość załączników: 1
Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
stronka jest trochę nieświeża, Kinja to pani magister psychologii od niedawna :jupi: :3msie: :)
Zgadza sie;)
Na co nie wygladam? Czy na zdjeciu wygladam na za stara czy na za mlada jak na 3 lata studiow podanych na stronie;))?
Zdjecie jest bardzo aktualne:)Dlatego je wlozylam - brat pozyczyl mi maly aparat cyfrowy.
Co do stronki to szczerze mowiac jest bzrdzo nieswieza, mialam inne zajecia przez jakis czas:)
Hmm wysle inne zdjecie - w tym czasie robione - moze to przekona rozmowce;)
Hmm popatrzylam i samej mnie nie przekonuje, czy tak wyglada psycholog;)) No ale coz - geba mi sie zawsze smieje i zdjec na powaznie to nie mam:((

Zetoxa 16.04.2003 07:32

stronka jest trochę nieświeża, Kinja to pani magister psychologii od niedawna :jupi: :3msie: :)

Sniper 16.04.2003 01:00

Re: onet ..

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Strona to http://republika.pl/heyyou/. :idea:
hmmm 3 lata studiów a koleżanka na zdjęciu nie wygląda - na hmmmm ...
dobra nie bede wnikał ;))

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:36.