Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Opera 7.50 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/opera-7-50-a-34732/)

woitas 12.05.2004 19:06

Ilość załączników: 1
po co?
przerobiłem trochę paski i banerek mi teraz nie przeszkadza.

przemas 12.05.2004 20:20

@gorzała
zgadza się. odkryłem to, ale dopiero po jakims czasie.

co więcej. na początku zauwazyłem taki myk: że jak była otwarta jedna strona w nie pojawial sie pasek kart. natomiast dopiero pozniej, gdy zostaly otwarte kolejne karty ow pasek sie pojawil. po kilku zmianach w wygladzie i dopasowaniu przegladarki do swoich preferencji i potrzeb takie zachowanie opery juz nie wystepuje. nie wiem jak to mozna ustawiac. w dostosuj paski narzedzi zaznaczylem opcje pokazuje jedynie kiedy potrzebny lecz nadal nie dziala jakbym chcial

andrzejj9 12.05.2004 20:34

A znacie moze rozwiazanie (jezeli w ogole istnieje) najbardziej denerwujacej mnie rzeczy w Oprze? - chodzi mi o to, ze jezeli np. otworze z 40 roznych okien to ciagle mieszcza sie one w jednym wierszu, a tym samym staja juz naprawde bardzo male. Potem, kiedy chce srodkowym przyciskiem myszy ktores z nich zamknac, nie raz zdarza mi sie nietrafic i zamknac inne. Wkurzajace troche.... W Avant Browser, kiedy otworzylo sie duzo okien ich miniaturki zaczynaly sie wyswietlac w kolejnych rzedach i bylo to o wiele bardziej przejrzyste. Da sie to zmienic z Operze?

przemas 12.05.2004 20:50

jest taka opcja
z paska kart z ppm wybierasz dostosuj paski narzedzi i tam zaznaczasz w zawijanie to co Ci najbardziej odpowiada. jesli masz mnostwo okien moa sie na przyklad wyswietlac w kilku rzedach, albo moze sie pojawic rozwijane menu jak w win xp przy grupowaniu tych samych okien
mowie tutaj o operze 7.5

Gorzala 12.05.2004 20:55

Cytat:

Napisany przez przemas
@gorzała
zgadza się. odkryłem to, ale dopiero po jakims czasie.

co więcej. na początku zauwazyłem taki myk: że jak była otwarta jedna strona w nie pojawial sie pasek kart. natomiast dopiero pozniej, gdy zostaly otwarte kolejne karty ow pasek sie pojawil. po kilku zmianach w wygladzie i dopasowaniu przegladarki do swoich preferencji i potrzeb takie zachowanie opery juz nie wystepuje. nie wiem jak to mozna ustawiac. w dostosuj paski narzedzi zaznaczylem opcje pokazuje jedynie kiedy potrzebny lecz nadal nie dziala jakbym chcial

Hmm... mam zaznaczone i trybi, a tez sporo mieszalem :>

andrzejj9 12.05.2004 21:06

Cytat:

Napisany przez przemas
jest taka opcja
z paska kart z ppm wybierasz dostosuj paski narzedzi i tam zaznaczasz w zawijanie to co Ci najbardziej odpowiada. jesli masz mnostwo okien moa sie na przyklad wyswietlac w kilku rzedach, albo moze sie pojawic rozwijane menu jak w win xp przy grupowaniu tych samych okien
mowie tutaj o operze 7.5

Aha, wlasnie sie mialem zapytac, czy przypadkiem nie mowisz o najnowszej Operze, bo jakos ni cholery nie moge tego znalezc w swojej :) Dobrze, ze najpierw doczytalem to, co napisales. No coz, widac bede sobie musial sprawic najnowsza wersje. W tej, ktora mam dostowanie paskow narzedzi polega jedynie na tym, ze mozna dowolnie rozmieszczac glowne ikony. Natomiast jesli chodzi o ten pasek z "miniaturkami" stron, to mozna ustawic tylko jakies rozwijanie, ktore sprawia, ze okna powyzej jakiejs tam liczby po prostu sa ukryte. A to jednak nie to, o co mi chodzi.

Dzieki za odpowiedz :) Sciagne sobie zaraz najnowsza wersje.

smolik 12.05.2004 21:39

A mam pytanko czy w operze 7.50 jest funkcja autouzupełniania bo w 7.23 jakoś nie mogłem tego znaleźć.

woitas 12.05.2004 21:50

jest. zarówno w wersji 7.50 jak i 7.23.

może mi się wydaje, ale mam wrażenie, że nowa opera jest szybsza...

Macio.Men 12.05.2004 21:55

Jak wyłączyć to, że się Opera do tray'a ładuje?

smolik 12.05.2004 21:59

Cytat:

Napisany przez woitas
jest. zarówno w wersji 7.50 jak i 7.23.

może mi się wydaje, ale mam wrażenie, że nowa opera jest szybsza...

Czy mówisz o menadżerze haseł??
Mnie chodzi o uzupełnianie bez haseł takich rzeczy jak numery sms-ów w bramkach
tak jak to chodziło w IE.

przemas 12.05.2004 22:28

tray jest aktywny wtedy gdy opcja: preferencje / programy i sciezki
wlacz modul obslugi poczty i czatow
jest zaznaczona

Macio.Men 12.05.2004 22:54

Cytat:

Napisany przez przemas
tray jest aktywny wtedy gdy opcja: preferencje / programy i sciezki
wlacz modul obslugi poczty i czatow
jest zaznaczona

Jak to wyłączę to przestaje działać poczta. Włączyłem znowu, jednak straciłem dostęp do widoku folderów z tego panelu gdzie są zakładki, kontakty itp. i za cholerę nie mogę tego włączyć.

EDIT:

OK już zrobiłem :P.

Remix 12.05.2004 23:46

Witam!

Pamietajcie, aby nie nakladac Opery 7.50 na Opere 7.23 !
Ja uzywam juz Opery 7.50 od wercji p1 i jest OK, zdazylem sie przyzwyczaic do angielskiego menu :) ciesze sie z wersji final, ale i tak Mozilla jest lepsza :) czekam na Mozille 1.7 Final

czero 13.05.2004 01:11

Wlasnie zainstalowalem ta nowa wersje Opery i moje wrazenia sa jak najbardziej pozytywne.
Podoba mi sie nowy wyglad, wiele tam nie zostalo zmienione i to jest plus, bo nie ma sensu zmieniac czegos co jest dobre. Dodano troszke nowych opcji i elementow. Choc np. chat jak dla mnie jest rzecza zupelnie zbedna ;).
Ogolnie wielki "+" :spoko:.

woitas 13.05.2004 05:36

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

Pamietajcie, aby nie nakladac Opery 7.50 na Opere 7.23 !

why?
nainstalowałem wersję 7.5 na 7.23 i poza drobnym bałaganem na paskach nie zauwazyłem problemów.
szybka ich rekonfiguracja i po problemie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:58.