![]() |
Ilość załączników: 1
po co?
przerobiłem trochę paski i banerek mi teraz nie przeszkadza. |
@gorzała
zgadza się. odkryłem to, ale dopiero po jakims czasie. co więcej. na początku zauwazyłem taki myk: że jak była otwarta jedna strona w nie pojawial sie pasek kart. natomiast dopiero pozniej, gdy zostaly otwarte kolejne karty ow pasek sie pojawil. po kilku zmianach w wygladzie i dopasowaniu przegladarki do swoich preferencji i potrzeb takie zachowanie opery juz nie wystepuje. nie wiem jak to mozna ustawiac. w dostosuj paski narzedzi zaznaczylem opcje pokazuje jedynie kiedy potrzebny lecz nadal nie dziala jakbym chcial |
A znacie moze rozwiazanie (jezeli w ogole istnieje) najbardziej denerwujacej mnie rzeczy w Oprze? - chodzi mi o to, ze jezeli np. otworze z 40 roznych okien to ciagle mieszcza sie one w jednym wierszu, a tym samym staja juz naprawde bardzo male. Potem, kiedy chce srodkowym przyciskiem myszy ktores z nich zamknac, nie raz zdarza mi sie nietrafic i zamknac inne. Wkurzajace troche.... W Avant Browser, kiedy otworzylo sie duzo okien ich miniaturki zaczynaly sie wyswietlac w kolejnych rzedach i bylo to o wiele bardziej przejrzyste. Da sie to zmienic z Operze?
|
jest taka opcja
z paska kart z ppm wybierasz dostosuj paski narzedzi i tam zaznaczasz w zawijanie to co Ci najbardziej odpowiada. jesli masz mnostwo okien moa sie na przyklad wyswietlac w kilku rzedach, albo moze sie pojawic rozwijane menu jak w win xp przy grupowaniu tych samych okien mowie tutaj o operze 7.5 |
Cytat:
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz :) Sciagne sobie zaraz najnowsza wersje. |
A mam pytanko czy w operze 7.50 jest funkcja autouzupełniania bo w 7.23 jakoś nie mogłem tego znaleźć.
|
jest. zarówno w wersji 7.50 jak i 7.23.
może mi się wydaje, ale mam wrażenie, że nowa opera jest szybsza... |
Jak wyłączyć to, że się Opera do tray'a ładuje?
|
Cytat:
Mnie chodzi o uzupełnianie bez haseł takich rzeczy jak numery sms-ów w bramkach tak jak to chodziło w IE. |
tray jest aktywny wtedy gdy opcja: preferencje / programy i sciezki
wlacz modul obslugi poczty i czatow jest zaznaczona |
Cytat:
EDIT: OK już zrobiłem :P. |
Witam!
Pamietajcie, aby nie nakladac Opery 7.50 na Opere 7.23 ! Ja uzywam juz Opery 7.50 od wercji p1 i jest OK, zdazylem sie przyzwyczaic do angielskiego menu :) ciesze sie z wersji final, ale i tak Mozilla jest lepsza :) czekam na Mozille 1.7 Final |
Wlasnie zainstalowalem ta nowa wersje Opery i moje wrazenia sa jak najbardziej pozytywne.
Podoba mi sie nowy wyglad, wiele tam nie zostalo zmienione i to jest plus, bo nie ma sensu zmieniac czegos co jest dobre. Dodano troszke nowych opcji i elementow. Choc np. chat jak dla mnie jest rzecza zupelnie zbedna ;). Ogolnie wielki "+" :spoko:. |
Cytat:
nainstalowałem wersję 7.5 na 7.23 i poza drobnym bałaganem na paskach nie zauwazyłem problemów. szybka ich rekonfiguracja i po problemie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:58. |