Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Opłaty za posiadanie samochodu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/oplaty-za-posiadanie-samochodu-59009/)

namor 23.11.2005 22:13

Cytat:

Napisany przez Reetou
Wow! Gdzie?? Ja przy 60% zniżki, poj 1,3 zapłaciłem jednorazowo w Link4 450 zł za rok... :(

w Generali :spoko:
jestem już tu od trzech lat , poprzednio byłem w Energoasekuracji i płaciłem 300 zł ale z chwilą gdy podnieśli stawki przeniosłem sie właśnie do Generali
a co do Link4 to kiedyś dzwoniłem wsprawie ubezpieczenia ale jak mi naliczyli coś właśnie około 450 zł to zrezygnowałem

Ufil123 23.11.2005 22:50

Cytat:

Napisany przez sayan
to napewno tak działa ?
nie jestem pewien ....

no działa działa :) robi też tak wielu moich znajomych - teraz w telewizji leca reklamy z Warty w których informują że uwzględniaja wszystie zniżki przy przejsciu z innej ubezpieczalni

a co do utraty znizek przy ewentualnym wypadku (odpukac w niemalowane)
kiedyssss...w przyszlosci ma powstac centrala w ktorej kazda ubezpieczalnia bedzie wiedziala co sie dzieje i jesli poleca znizki w np. Warcie to poleca tez w PZU... ale z tego co slyszalem to daleka przyszlosc..a na dzien dzisiejszy ubezpeiczalnie nie kontaktuja sie miedzy soba (tak mówił mi mój znajomy który jest agentem ubezpeiczeniowym )

woitas 23.11.2005 22:59

miałem oc w warcie.
przez pierwszy rok miałem 10% zniżki na 1 gr inwalidztwa mojej mamy, jako nowy kient i dlatego, że mam więcej jak 25 lat.
w tym roku zmieniły się przepisy w warcie (więc 1 gr odpadła) w efekcie musiałbym płacić ponad 150 zł/rok więcej.
poszedłem więc do pzu i za 640 zł (2 raty) mam oc na cały rok.

odpowiadając na pytanko zadane w temacie - około 180 zeta za przerejestrowanie autka, jakieś 700 zł/rok za oc (2 raty).
do tego po zakupie samochodu konieczy przegląd, wymiana pasków, filtrów, oleju oraz płynu z chlodnicy.
jeśl iautko posiada komplecik opon letnich, to dolicz koszt zakupu zimówek.

sayan 24.11.2005 15:36

Cytat:

Napisany przez Ufil123

a co do utraty znizek przy ewentualnym wypadku (odpukac w niemalowane)
kiedyssss...w przyszlosci ma powstac centrala w ktorej kazda ubezpieczalnia bedzie wiedziala co sie dzieje i jesli poleca znizki w np. Warcie to poleca tez w PZU... ale z tego co slyszalem to daleka przyszlosc..a na dzien dzisiejszy ubezpeiczalnie nie kontaktuja sie miedzy soba (tak mówił mi mój znajomy który jest agentem ubezpeiczeniowym )

dzisiaj bede sie widzial z wujkiem -agentem ubezpieczeniowy to podpytam, bo dalej wydaje mi sie to nierealne, wezmy pod uwage fakt... rozbijam sie w Warcie trace zniżke.. przechodze do Samopomocy gdzie mam stara zniżke.. rozbijam sie trace zniżke.. przechodze do Compensy ... gdzie mam stara zinżke.... rozbijam sie tam .. i tak dalej .. to nierealne, albo poprostu polska.

sayan 24.11.2005 15:37

[QUOTE=woitas]

jakieś 700 zł/rok za oc (2 raty).
QUOTE]

kwestia tego ze u wspomnianej konkurencji zaoszczedziłbys minimum 50% pomysl o tym..

woitas 24.11.2005 15:54

myślałem i wykupiłem w pzu za 600 zł +40 za raty.
ale poszukam czegoś tańszego za rok.

Ufil123 24.11.2005 17:11

Cytat:

Napisany przez sayan
dzisiaj bede sie widzial z wujkiem -agentem ubezpieczeniowy to podpytam, bo dalej wydaje mi sie to nierealne, wezmy pod uwage fakt... rozbijam sie w Warcie trace zniżke.. przechodze do Samopomocy gdzie mam stara zniżke.. rozbijam sie trace zniżke.. przechodze do Compensy ... gdzie mam stara zinżke.... rozbijam sie tam .. i tak dalej .. to nierealne, albo poprostu polska.

ale o co m ichodzi... moja matka ma samochod w PZU a drugi ubezpieczyla w Warcie !!!tak ze defakto jak stukne w warcie to starce w niej znizki ale w PZu jest wszystko bez zmian!!!wiec po okresie rozliczeniwym z Warta mozge zniej zrezygnowac i isc ze zaswiadczeniem o aktualnych znizkach w PZU (mojej matki) do np. samopomocy itd

a co do starych znizek .. ja nie rezygnuje z PZU w nim mam caly czas ciaglosc -dzieki temu mozesz miec wystawiane zaswiadczenie o aktualnych znizkach :)

bo jesli przejdziesz z PZU do Warty i stukniesz to kicha, bo kazdy nastepny ubezpieczyciel bedzie akceptowal tylk oznizki od ostatniego ubezpieczyciela

ale skoro masz wojka - agenta ;) to popytaj sie mozliwe ze ten moj znajomy wprowadzil mnie w blad, albo go zle zrozumialem - no ale na dzien dzisiejszy mam tak zrobione i wszystk ojest ok :)

pozdro

BD 24.11.2005 18:58

Cytat:

Napisany przez sayan

A gdzie tu problem. Przechodzac do innego ubezpieczyciela chca od Ciebie papier o tym jakie znizki miales u poprzedniego ubezpieczyciela. Poza tym podpisujesz papier i oswiadczasz, ze podales prawdziwe dane.

Oczywiscie czasem moze sie udac zakombinowac ale jest trudniej niz kiedys.

epol 26.11.2005 16:56

Cytat:

Napisany przez BD
Tyle, ze Ci inni tansi na czyms musza oszczedzac. Wiec w praktyce wyglada to tak, ze naprawa odbywa sie np przez klepanie elementow lub montowanie tanich zastepnikow (nie oryginalnych). W ten sposob postepuje np. Warta (ma dwa rodzaje ubezpieczenia i to tansze tak wlasnie wyglada).
...
...

Ja mam OC w PZU (od poprzedniego wlasciciela), a AC i NW w Samopomocy. Z tym "podwojnym ubzepieczeniem" to jest prawda. Przy AC doplacalem chyba ~10%, aby przy "usterce" dostac calkowicie nowe czesci. Do tego wzialem sobie jeszcze kilka innych opcji typu holowanie itd., a i tak czy siak wyszlo o ponad 2 razy taniej niz w PZU.

Moje zdanie jest takie STOP dla PZU 8 )

Co do przechodzenia miedzy ubezpieczycielami i znizkami to najwiecej problemow robi wlasnie PZU. Co ja sie namordowalem (( z nimi, aby uznali mi znizki na OC przy przeliczaniu po zakupie auta.

Reetou 17.05.2007 16:59

Ubezpieczenie OC samochodu...

Cytat:

Napisany przez namor (Post 559520)
w Generali :spoko:

Wykopalisk trochę, ale temat aktualny jak co rok dla posiadaczy samochodów :szczerb:

Zbliża się kolejny termin, więc zrobiłem rozeznanie jak to wychodzi. I cóż, trzeba się pożegnać z dotychczasowym Link4 ;) Ale Generali wyszedł mi najdrożej:

- MTU - 270 zł

- mBank - 302 zł

- Allianz - 367 zł

- Link4 - 434 zł

- AB Port - 422 zł

- Generali - 510 zł

Niezły rozrzut, prawie 90% :szczerb:

Oktawian89 17.05.2007 17:11

Rozumiem ze to jest roczna oplata oc ? :szczerb:

Reetou 17.05.2007 17:27

Roczna op***322;ata ze wszystkimi zni***380;kami dla mnie/samochodu.

Poda***322;em konkretne ceny, ***380;eby por***243;wna***263; jak jeden samoch***243;d jest obliczany przez r***243;***380;ne ubezpieczalnie/agencje

Oktawian89 17.05.2007 17:30

To duze te znizki masz ;)
Mi wyszlo samo OC i NNW 1030 z***322; :>
A samochod jest na mnie i mojego ojca ...
Fakt ze to jest 2.0 L || ale nie wiem jakie znizki ma ojciec bo czesto wyplaca kase z ubezpieczenia :P ...
heh :)

pepperman 17.05.2007 18:00

zarowki tez trzeba wymieniac. gdzie to mozna zaskarzyc?

Oktawian89 17.05.2007 18:09

Zglosi***263; sie na policje ? :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:36.