![]() |
Cytat:
jestem już tu od trzech lat , poprzednio byłem w Energoasekuracji i płaciłem 300 zł ale z chwilą gdy podnieśli stawki przeniosłem sie właśnie do Generali a co do Link4 to kiedyś dzwoniłem wsprawie ubezpieczenia ale jak mi naliczyli coś właśnie około 450 zł to zrezygnowałem |
Cytat:
a co do utraty znizek przy ewentualnym wypadku (odpukac w niemalowane) kiedyssss...w przyszlosci ma powstac centrala w ktorej kazda ubezpieczalnia bedzie wiedziala co sie dzieje i jesli poleca znizki w np. Warcie to poleca tez w PZU... ale z tego co slyszalem to daleka przyszlosc..a na dzien dzisiejszy ubezpeiczalnie nie kontaktuja sie miedzy soba (tak mówił mi mój znajomy który jest agentem ubezpeiczeniowym ) |
miałem oc w warcie.
przez pierwszy rok miałem 10% zniżki na 1 gr inwalidztwa mojej mamy, jako nowy kient i dlatego, że mam więcej jak 25 lat. w tym roku zmieniły się przepisy w warcie (więc 1 gr odpadła) w efekcie musiałbym płacić ponad 150 zł/rok więcej. poszedłem więc do pzu i za 640 zł (2 raty) mam oc na cały rok. odpowiadając na pytanko zadane w temacie - około 180 zeta za przerejestrowanie autka, jakieś 700 zł/rok za oc (2 raty). do tego po zakupie samochodu konieczy przegląd, wymiana pasków, filtrów, oleju oraz płynu z chlodnicy. jeśl iautko posiada komplecik opon letnich, to dolicz koszt zakupu zimówek. |
Cytat:
dzisiaj bede sie widzial z wujkiem -agentem ubezpieczeniowy to podpytam, bo dalej wydaje mi sie to nierealne, wezmy pod uwage fakt... rozbijam sie w Warcie trace zniżke.. przechodze do Samopomocy gdzie mam stara zniżke.. rozbijam sie trace zniżke.. przechodze do Compensy ... gdzie mam stara zinżke.... rozbijam sie tam .. i tak dalej .. to nierealne, albo poprostu polska. |
[QUOTE=woitas]
jakieś 700 zł/rok za oc (2 raty). QUOTE] kwestia tego ze u wspomnianej konkurencji zaoszczedziłbys minimum 50% pomysl o tym.. |
myślałem i wykupiłem w pzu za 600 zł +40 za raty.
ale poszukam czegoś tańszego za rok. |
Cytat:
a co do starych znizek .. ja nie rezygnuje z PZU w nim mam caly czas ciaglosc -dzieki temu mozesz miec wystawiane zaswiadczenie o aktualnych znizkach :) bo jesli przejdziesz z PZU do Warty i stukniesz to kicha, bo kazdy nastepny ubezpieczyciel bedzie akceptowal tylk oznizki od ostatniego ubezpieczyciela ale skoro masz wojka - agenta ;) to popytaj sie mozliwe ze ten moj znajomy wprowadzil mnie w blad, albo go zle zrozumialem - no ale na dzien dzisiejszy mam tak zrobione i wszystk ojest ok :) pozdro |
Cytat:
Oczywiscie czasem moze sie udac zakombinowac ale jest trudniej niz kiedys. |
Cytat:
Moje zdanie jest takie STOP dla PZU 8 ) Co do przechodzenia miedzy ubezpieczycielami i znizkami to najwiecej problemow robi wlasnie PZU. Co ja sie namordowalem (( z nimi, aby uznali mi znizki na OC przy przeliczaniu po zakupie auta. |
Ubezpieczenie OC samochodu...
Cytat:
Zbliża się kolejny termin, więc zrobiłem rozeznanie jak to wychodzi. I cóż, trzeba się pożegnać z dotychczasowym Link4 ;) Ale Generali wyszedł mi najdrożej: - MTU - 270 zł - mBank - 302 zł - Allianz - 367 zł - Link4 - 434 zł - AB Port - 422 zł - Generali - 510 zł Niezły rozrzut, prawie 90% :szczerb: |
Rozumiem ze to jest roczna oplata oc ? :szczerb:
|
Roczna op***322;ata ze wszystkimi zni***380;kami dla mnie/samochodu.
Poda***322;em konkretne ceny, ***380;eby por***243;wna***263; jak jeden samoch***243;d jest obliczany przez r***243;***380;ne ubezpieczalnie/agencje |
To duze te znizki masz ;)
Mi wyszlo samo OC i NNW 1030 z***322; :> A samochod jest na mnie i mojego ojca ... Fakt ze to jest 2.0 L || ale nie wiem jakie znizki ma ojciec bo czesto wyplaca kase z ubezpieczenia :P ... heh :) |
zarowki tez trzeba wymieniac. gdzie to mozna zaskarzyc?
|
Zglosi***263; sie na policje ? :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:36. |