Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.06.2013, 11:52   #121
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nawet chińskie opony z ryżu bywają takie, więc IMO pleciesz.

Linglong L688

-linglong-l688.jpg

Nankang SP5

-nankang_sp5_np1.jpg

Opony z asymetrycznym bieżnikiem też są produkowane praktycznie przez każdego producenta.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.06.2013, 13:09   #122
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to szerokości na oponach z ryżu
Ja podziękuję

Opony z asymetrycznym bieżnikiem są produkowane przez każdego producenta. Tak. O tym pisałem. Rzadziej z symetrycznym jak Spotrac 3 od Vredesteina.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2013, 14:21   #123
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co w tych vredesteinach jest takiego rewelecyjnego, bo jakoś nigdy nie zwracałem na nich uwagi. Nie interesuje mnie, czy bieżnik jest ładny. Jakie potrafią zrobić przebiegi?

A umieszczanie continentala na jednej półce premium choćby z Michelinem, to jakieś nieporozumienie. Jeździłem na jednych i drugich i porównania nie ma i nigdy nie było.
Stary 15.06.2013, 17:20   #124
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
[...] Rzadziej z symetrycznym jak Spotrac 3 od Vredesteina.
Nie tak wcale rzadko jak się może wydawać.

EDIT:
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Co w tych vredesteinach jest takiego rewelecyjnego, bo jakoś nigdy nie zwracałem na nich uwagi. Nie interesuje mnie, czy bieżnik jest ładny. Jakie potrafią zrobić przebiegi?

[...]
@Grzeniu, przebiegi nie są wyznacznikiem jakości opon. Znam gościa, co może zrobić opony które wytrzymają, powiedzmy, 3x więcej kilometrów niż czubek listy. Tylko że nie dasz rady tyle zrobić, bo wcześniej z braku przyczepności z drogi wylecisz.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 15.06.2013 o godz. 17:23
Stary 15.06.2013, 23:06   #125
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Oczywiście, że sam przebieg nie jest wyznacznikiem jakości, ale jest dla mnie ważniejszy niż wygląd bieżnika. A jakoś o tym producenci milczą.
Kiedyś potrafili robić i dobre i trwałe, teraz co najwyżej tylko dobre. Robić trwałe nikomu się nie opłaca.
Jakość opon uznanych producentów jest zbliżona, a testy i komentarze sponsorowane.

Jeszcze jedno. Te same opony robione przez różnych wykonawców nie są sobie równe. Kupując np. michelina czy goodjeara mejd in poland zadziwisz się już podczas montażu i na wyważarce. Później też nie jest ciekawie, mimo zapewnień producenta, że nie ma żadnych różnic w jakości...

Jeżdżę na Michelin, zrobiły 110kkm, kończa się już powoli. Były bardzo dobre, ale już ich nie robią. Ktoś podpowie które bardzo dobre opony dziś tyle przejadą?
Stary 15.06.2013, 23:19   #126
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Wątpię byś takie znalazł.

Sam na (też już nieprodukowanych a rewelacyjnych pod względem przyczepności) Goodyear Eagle F1 GSD2 przejeżdżałem około 40 tys km i byłem zadowolony z tego wyniku. Podobne przebiegi miałem na Vredestein HiTrac, od miesiąca mam założone Uniroyal Rain Expert - ile przejadą - się okaże.

Łatwość wyboru (w sensie, by było z czego wybierać) zależy od rozmiaru, a od średnicy felgi w szczególności - w "moim" rozmiarze (14) wybór jest mniejszy niż np. w 15 czy 16. Za to cena rośnie wraz ze średnicą.
Stary 15.06.2013, 23:36   #127
grzeniu
XV1100

Najchętniej kupiłbym takie same używki (jakieś leżaki czy zapasówki), ale nie mogę trafić par - tylko pojedynki. Wiedziałbym co mam i spokój znowu na długo.
Ten sezon może jakoś się przekulam, ale moment podjęcia decyzji coraz bliżej.
Stary 16.06.2013, 00:23   #128
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja na Rain Experttach mam już przekulane ponad dwa tysiaki i mam wrażenie że jakby teraz się ułożyły
ciekawe ile wytrzymają ,poprzednio miałem pirelli p6000 ale to był straszny szajs ,totalny brak hamowania w deszcz
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 09:41   #129
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
Continental, GoodYear, Michelin, ewentualnie Vredestein i długo długo nic...

szcerze to ja się chyba na oponach nie znam, ale mógłbym polemizować

a opon używam nie tylko w "dupowozach" ale i do "wyczynu" ...

P.S.
ale skoro tak piszesz to coś w tym jest

Twoje uprawnienia: