![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nawet chińskie opony z ryżu bywają takie, więc IMO pleciesz.
![]() Linglong L688 ![]() Nankang SP5 ![]() Opony z asymetrycznym bieżnikiem też są produkowane praktycznie przez każdego producenta. ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
to szerokości na oponach z ryżu
![]() Ja podziękuję ![]() Opony z asymetrycznym bieżnikiem są produkowane przez każdego producenta. Tak. O tym pisałem. Rzadziej z symetrycznym jak Spotrac 3 od Vredesteina.
![]() |
#123 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Co w tych vredesteinach jest takiego rewelecyjnego, bo jakoś nigdy nie zwracałem na nich uwagi. Nie interesuje mnie, czy bieżnik jest ładny. Jakie potrafią zrobić przebiegi?
A umieszczanie continentala na jednej półce premium choćby z Michelinem, to jakieś nieporozumienie. Jeździłem na jednych i drugich i porównania nie ma i nigdy nie było. |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Nie tak wcale rzadko jak się może wydawać.
![]() EDIT: Cytat:
![]()
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane. ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 15.06.2013 o godz. 17:23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
XV1100
Oczywiście, że sam przebieg nie jest wyznacznikiem jakości, ale jest dla mnie ważniejszy niż wygląd bieżnika. A jakoś o tym producenci milczą.
Kiedyś potrafili robić i dobre i trwałe, teraz co najwyżej tylko dobre. Robić trwałe nikomu się nie opłaca. Jakość opon uznanych producentów jest zbliżona, a testy i komentarze sponsorowane. Jeszcze jedno. Te same opony robione przez różnych wykonawców nie są sobie równe. Kupując np. michelina czy goodjeara mejd in poland zadziwisz się już podczas montażu i na wyważarce. Później też nie jest ciekawie, mimo zapewnień producenta, że nie ma żadnych różnic w jakości... Jeżdżę na Michelin, zrobiły 110kkm, kończa się już powoli. Były bardzo dobre, ale już ich nie robią. Ktoś podpowie które bardzo dobre opony dziś tyle przejadą? |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Wątpię byś takie znalazł.
Sam na (też już nieprodukowanych a rewelacyjnych pod względem przyczepności) Goodyear Eagle F1 GSD2 przejeżdżałem około 40 tys km i byłem zadowolony z tego wyniku. Podobne przebiegi miałem na Vredestein HiTrac, od miesiąca mam założone Uniroyal Rain Expert - ile przejadą - się okaże. ![]() Łatwość wyboru (w sensie, by było z czego wybierać) zależy od rozmiaru, a od średnicy felgi w szczególności - w "moim" rozmiarze (14) wybór jest mniejszy niż np. w 15 czy 16. Za to cena rośnie wraz ze średnicą. ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
XV1100
Najchętniej kupiłbym takie same używki (jakieś leżaki czy zapasówki), ale nie mogę trafić par - tylko pojedynki. Wiedziałbym co mam i spokój znowu na długo.
Ten sezon może jakoś się przekulam, ale moment podjęcia decyzji coraz bliżej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
ja na Rain Experttach mam już przekulane ponad dwa tysiaki i mam wrażenie że jakby teraz się ułożyły
ciekawe ile wytrzymają ,poprzednio miałem pirelli p6000 ale to był straszny szajs ,totalny brak hamowania w deszcz |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Cytat:
szcerze to ja się chyba na oponach nie znam, ale mógłbym polemizować ![]() a opon używam nie tylko w "dupowozach" ale i do "wyczynu" ... P.S. ale skoro tak piszesz to coś w tym jest ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |