![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.08.2002
![]() |
ATI RADEON AiW 7500
Szukam osoby będącej tak jak ja sszczęśliwym posiadaczek karty graficznej jak w tytule. A przy okazji posiadająca płytę na chipsecie
VIA (z obsługą AGP 4x) U mnie pomimo najnowszych driverów ATI oraz VIA i włączonej obsługi AGP 4x ,karta pracuje na AGP 2x - nie wiem czy mam uwaloną płytę lub kartę, czy po prostu tak ma byc. Pomóóżcie!!!!!!!
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
W jaki sposób spr., że pracuje na agp2x
![]() Robiłeś jakiś test wydajności? Jaka to płyta gł. ?
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
Hej, dzięki za zainteresowanie!!!
Moja płyta główna to abit VH6-II. Symbolu chipsetu nie pamietam, ale obsługóje Uniwersal AGP 2X 4X oraz U-DMA 100, - przy czy UDMA działa bez zarzutu a AGP 4x nie. Skąd wiem że chodzi na 2x - odpowiedz prosta, we własciwościach ekranu (zaawansowanych) najnowsze sterowniki pokazują tryb pracy AGP. Ponadto Sandra (SiSoft) także podaje dane o trybie pracy. Na starszych drajverach jest to samo - Sandra podaje AGP 2x. Dokładnie to wygłąda mniej więcej tak (mogłem troche przekręcić literki): AGP bus 1x, 2x ,4x Curent AGP bus 2x |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Re: ATI RADEON AiW 7500
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
Już pisałem że AGP włączyłem w biosie, jak bym nie włączył to system nie identyfikował by się jako:
AGP 1x 2x 4x. Także przy instalacji driverów VIA wybrałem opcjie Turbo mode (4x) Dodam więcej że na stronie via znalazłem informacjie że czasami karty ATI nie działają w agp4x na chipsecie VIA - ale to nie ich problem tylko ati wyłącza tą funcje. Pisałem w tej sprawie do ATI , ale odpisali że powinienem włączyć w biosie 4x (pomimo ze na wejsciu napisałem że mam ustawine - AGP 4x --ENABLE) i uznali sprawę za całkowicie załatwioną, tzn nie wykazali chęci do dalszej korespondencji. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
może pomogłaby aktualizacja / modyfikacja biosu karty
![]() to nic strasznego, zobacz na http://www.nvidia.pl tam coś może być również do ATI
|
|
|
#7 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Sprobuj tez aktualizacje biosu swojej plyty glownej na najnowsza.
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
![]() |
Płyta główna - najnowszy bios
Grafika - nie ma nowszego biosu,Karta to dosyć nowy model i pierońsko drogi więc szlag mnie trafia że nie chodzi. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
To moze najnowsze drivery do twojego chipsetu sprobuj moze to pomoze, ostatnia deska ratunku jest zmiana plyty glownej, ale sprawdz te drivery.
|
![]() |
|
|