Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Orange - mix czy abonament? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/orange-mix-czy-abonament-58150/)

Predi 30.10.2005 10:00

Cytat:

Napisany przez rycho
Ponoć nowy odcinek autostrady odciął Gliwice od cywilizacji.:D

na razie tylko "ponoc"
bo glowny szlak komunikacyjny to nadal jedno wielkie tirowisko..... :smutny:

Wojtek Toruń 30.10.2005 16:09

Wiem tylko jedno. Ponieważ kończe właśnie MIX w Idei to już nigdy w życiu na to się nie nabiorę.
Na początku przez 1/2 roku płaciłem po 2 zł za minute do innej sieci, gdy cała Idea miała 80 gr tylko nie MIX.
Pieniążki wpłacone dodatkowo są ważne tak jak w POP-ie ( tzn jak dokupisz 25zł i nie wykożystasz tego przez miesiąć to przepadają !!!).
Po dwóch latach "wierności" na przedłużenie kontraktu nie mają żadnej oferty. Tak samo ma nowy klient pierwszy raz przystępujący do Orange.
Tak więc wszystko tylko nie MIX w Orange. ( w ERA mix dodatkowe pieniążki podobno są dożywotnio - tak przynajmniej mówią w BOK)

Predi 30.10.2005 22:50

te cale mixy to ja nie wiem po co komu wogole.... era, plus, orange - mix = syf czytaj: niepelnosprawny abonament + niepelnosprawna karta..... ani w tym cen nie ma fajnych... ani fonow... po co mi doladowanie konta jezeli to samo mam w abonamencie po przekroczeniu "darmowych" minut..... no moze nie to samo, tylko tyle ile chce np. 13zl a nie 5, 25, 50zl itd

M@X 31.10.2005 12:36

Ja jestem w Jednej Idei MIX. Nie mam zadnych problemow z mysleniem na jaki numer dzwonie i ile za to zaplace - wszedzie mam 75 gr/min z naliczaniem sekundowym i chyba 20 gr za SMS (i tak ich nie uzywam). Zaproponowali mi przesiadke na Orange MIX za 30 zl bez praktycznie zadnych korzysci to ich wysmialem. Jesli nic nie zparoponuja to przenosze numer do innej sieci i bye, bye Centertel...

Predi 31.10.2005 16:15

Cytat:

Napisany przez M@X
Ja jestem w Jednej Idei MIX. Nie mam zadnych problemow z mysleniem na jaki numer dzwonie i ile za to zaplace - wszedzie mam 75 gr/min z naliczaniem sekundowym i chyba 20 gr za SMS (i tak ich nie uzywam). Zaproponowali mi przesiadke na Orange MIX za 30 zl bez praktycznie zadnych korzysci to ich wysmialem. Jesli nic nie zparoponuja to przenosze numer do innej sieci i bye, bye Centertel...

w abonamencie w erze masz 30zl - 40min (czyli 1min - 75gr), jezeli przekroczysz to masz 72gr/min.... sms zawsze 20gr.... podane ceny sa do wszystkich, naliczanie sekundowe tez jest

w orange masz 25zl na rozmowy, przy czym 1min=75gr, sms 20gr (do wszystkich), po przekroczeniu tyle samo

wiec jaki tu sens brac mixa na tych samych warunkach co abonament, tyle ze z fonami drozszymi?

mgit 31.10.2005 18:00

no nie wszyscy w erze mają za 30 zł 40 minut moja mama ma w erze za 30 zł aż 80 minut taryfa ERA Konfort 80

Predi 31.10.2005 23:36

Cytat:

Napisany przez mgit
no nie wszyscy w erze mają za 30 zł 40 minut moja mama ma w erze za 30 zł aż 80 minut taryfa ERA Konfort 80

obecnie nie mozna juz tego wziac / przynajmniej tak pisza na stronie...
poza tym wybralem tylko przyklady

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:41.