![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.07.2002
![]() |
!!!!Dzwiek!!!!
Mam płytę Abita IS7. Mam problem z zintegrowaną kartą dźwiękową Realtek C650. Mianowicie
od czasu do czasu podczas słuchanie MP3 lub grania słychać trzaski. Ściągnełem najnowsze stery 3.45 z lipca (te na płycie były z maja). Niestety nic nie pomogło. Jak usunąć te trzski?? A jeszcze jedno zauważyłem, że dźwięk w porównaniu ze starego mojego sb 128 PCi jest sporo cichszy. Da się coś z tym zrobić ![]()
Abit IS7 (i865PE),SND5.1,SATA,IEEE1394,LAN,ATX, Intel Pentium 4 2.6GHz Northwood FSB800 HT, DDR 512MB PC-3200 (400MHz) KINGSTON, Leadtek GF FX5600 128MB DDR VIVO, Maxtor 120GB, 7200, ATA/133, 8MB cache, Askey TTT CPH 053, CD-RW LG 8525b, DVD Pioneer 16x slot-in, Zoltrix Sagitta 56K, ModeCom Prism. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.podociskaj kabelki
2.wylacz w sterowniku te wejscia ktorych nie uzywasz 3.integra zawsze ma gorszy dzwiek niz nawet tania/stara zwykla karta |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
realtek montowany w MCP nForce2 ma sygnal mocniejszy i BARDZO niewiele gorszy od kart sblive! - ale to jest chlubny wyjatek a nie regula... niestety...
trzaski moga tez byc spowodowane tragicznym wykonaniem mp3 - niestety teraz kazdy ma dostep do cuda w postaci audiogogo czy cos podobnego i zrzuca nie zastanawiajac sie nad tym jak co i po co - efekty sa straszne... a co do trzaskow - bywa ze procesorre nie wyrabia i wtedy sa trzaski - tylko patrze na twoj konfig i az mi sie wierzyc nie chce w taka mozliwosc...
![]() |
![]() |
#4 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
A moze to sa zaklucenia z sieci, moze listwa ty pomogla (ale z tymi listwami to tez roznie bywa). Spotkalem sie z takim przypadkiem, ze po wylaczeniu kompa byly szumy i trzaski (wzmacniasz chodzil, komp juz nie).
![]() |
#5 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a moze uzywasz hamstera ?
zauważyłem wczoraj że potrafi być powodem takich upierdliwych trzasków / cyklicznie wystepujący trzask/ co ciekawe wcześniej nic takiego nie miało miejsca i po zamknięciu hamstera alles wróciło do normy / "goły" hamster bez uruchomionego klienta pocztowego/
![]() |
|
|