![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Oszolom to ogolnopolski slang, w gdansku tez jest znany pod ta nazwa
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
U mnie tez jest taki 'sklep', ale powiem Ci ze bardziej warto jest odwiedzac te wszystkie sklepiki ktore sa poza glowna hala
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w poznaniu tez sa, tez tak na nie wszycy mowia, a jeszcze nigdy tam nie byle
zreszta - dla mnie zla lokalizacja, a ze sklepow gigantow macro i selgros sa i tak najtansze (no i spokojniejsze - mniej natertnych "promocji" i zero babcin macajacych wszystkie ziemniaczki zanim kupia jedna salate )
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
Ja tam niestety jestem zmuszony co jakis czas jechac. Mama pracuje w szkole i co jakis czas dostajemy talony na jakams tam sume, teraz tez na swieta wpadly. Troche mnei to denerwuje, bo zamiast dac mi kase to daje taki swistek i ma spokuj, a ja musze sie martwic co z tym zrobic. Przewaznie konczy sie kupieniem 50sztuk CDR na hali
|
|
|
#20 |
|
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
No we Wrocku roi się od tych wszystkich supermarketów - Centrum Korona (z Geantem, Castoramą i Cinema City), Selgross, L'Eclerc, Carefour, Makro, Tesco (w sumie dwa), jeszcze jedna Castorama, OBI, Galeria Dominikańska (kupa sklepów + Media Markt). Teraz jeszcze Oszołom (z Leroy Merlin czy jak to się tam pisze + drugi Media Markt). Momentami ma się tego dość - czasem wolę pójść do zwykłego polskiego sklepu - bo po co mam wspierać jakichś tam na przykład francuzów, którzy nas w Unii nie chcą
Ale tak bardziej serio - mimo wszystko jakoś nie odczuwam tego, aby przez te super-hiper-markety podupadało tak dużo mniejszych sklepów (część z nich może mieć kłopoty - nie przeczę) - a na pewno ich właściciele sami zaopatrują się w Makro czy Selgrossie...
|
|
|
|
#21 | |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Pozdro ![]() --UPDATE-- Chyba powtórzyłem to samo co wszyscy mówią ![]() U mnie w mieście nie ma takiego cuda
Ostatnio zmieniany przez kraluk : 17.12.2003 o godz. 10:07 Powód: ;) |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
oszolom to popularna i oficjalna nazwa tego supermarketu - glupki z marketingu nie wzieli pod uwage ze obca nazwa niekoniecznie jest dobra reklama w naszym zacofanym kraju, ze czasem wywoluje skutek calkiem odwrotny - no i wywolala
tak samo gratuluje autorom nazw kilku warszawskich centrow handlowych - francuski zna 2.5% naszego spoleczenstwa - reszta krzywi sie na widok tych idiotycznych kombinacji literek i raczej sie tam nie uda na zakupy bo potem bedzie: 'a gdzie to kupiles?' hmm... 'w ablebleablublu...'... ps. a jak sie wam podoba nowa moda na spedzanie wolnego czasu nazywajaca sie 'centrum handlowe shopping'? kiedy tylko udaje sie do najwiekszego w europie centrum handlowego po najtansze alkohole w miescie to widze wrecz STADA nastoletnich panienek, odstawionych tak ze przez tapete nic nie widac, krazacych po tym cetnrum bez wiekszego sensu... co sie tam dzieje?
|
|
|
|
#23 |
|
wafel
Data rejestracji: 06.12.2000
![]() |
fakt, za***icie widac to spedzanie wolengo czsu w galerii dominikanskiej we wrocku. a czy sie podoba... to zupelnie jak telewizja. nic lepszego/innego do glowy nie przychodzi to sie akurat tak spedza czas....
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
Wlasnie!
Powinno sie propagowac czysto polskie, rodzime nazwy, ktore cos jednak oznaczaja. np Biedronka, Społem, Zatoka. Co to niby znaczy OBI, albo Ikea??
|
|
|
#25 | |
|
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#26 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#27 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Nie mam nic przeciwko osiedlowym sklepikom, ale przeciwko cenom w nich juz niestety tak. Fakt, ze kupuje sie o wiele przyjemniej, mozna pogadac z obsluga, ale w momencie jak mam za durna bulke zaplacic 60 gr (market - 25 gr) to trace szacunek. Nie wspomne o piwku ( min 50 % drozsze). Dlatego rad nierad przyzwyczailem sie do cotygodniowych wypadow do marketu, aczkolwiek tylko na szybkie zakupy, a nie na zwiedzanie.
Co do Auchana to zauwazylem, ze sa dosc dobrze zaopatrzeni w zachodnie browarki i dobre wina. Natomiast miesa we francuskim markecie nie kupie (przyrzeklem to sobie pare lat temu przechodzac kolo zielonego i cuchnacego mieska w Carrefourze i zdania nie zmienie). |
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() ![]() |
Fakt - ceny w tych małych sklepikach są droższe... ale jak wspomniałeś jest w nich lepsza i milsza obsługa - nie ma za to panienek jeżdżących na wrotkach
Ale tak bardziej serio - wiadomo, że ludzie wolą wysoczyć sobie raz w tygodniu na zakupy do marketu, aby później dokupowywać tylko pieczywo w tych mniejszych sklepach.Ludzie są kuszeni przez markety różnymi promocjami, którym niekiedy trudno się oprzeć. Małe sklepy nie bardzo mogą sobie na takie promocje pozwolić. Jest z pewnością grupa ludzi, którzy mimo wszystko dokonują zakupów w tych mniejszych, zaufanych sklepach. Wydaje mi się jednak, że grupa tych ludzi systematycznie się zmniejsza...
|
|
|
|
#29 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Ps. No moze przydalby sie jeszcze Media Markt, bo takiego porzadnego sklepu "elektronicznego" nie ma.[/QUOTE]
Będzie |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Cytat:
.A nie wiesz moze gdzie on mialby powstac? I ewentualnie kiedy? Kiedys slyszalem jakies informacje ze ma byc, ale jak na razie nie widac zadnych postepow .
|
|
|
|
|
![]() |
|
|