Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.12.2003, 18:14   #16
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Oszolom to ogolnopolski slang, w gdansku tez jest znany pod ta nazwa

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.12.2003, 20:17   #17
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
No a teraz (w sumie od niedawna) Oszołom jest też we Wrocku... Zastanawiam się tylko czy warto go odwiedzać... w temacie super-hiper-marketów nie da się chyba już nic nowego wymyśleć i zaskoczyć czymś klienta...
Swoją drogą ciekawe czy Auchan da się przetłumaczyć z rodzimego francuskiego na polski (oczywiście nie chodzi mi o tłumaczenie na Oszołom )

U mnie tez jest taki 'sklep', ale powiem Ci ze bardziej warto jest odwiedzac te wszystkie sklepiki ktore sa poza glowna hala
Krzycho83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2003, 22:51   #18
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
w poznaniu tez sa, tez tak na nie wszycy mowia, a jeszcze nigdy tam nie byle zreszta - dla mnie zla lokalizacja, a ze sklepow gigantow macro i selgros sa i tak najtansze (no i spokojniejsze - mniej natertnych "promocji" i zero babcin macajacych wszystkie ziemniaczki zanim kupia jedna salate )
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2003, 23:51   #19
mr_spock
Merry F****** Christmas

Ja tam niestety jestem zmuszony co jakis czas jechac. Mama pracuje w szkole i co jakis czas dostajemy talony na jakams tam sume, teraz tez na swieta wpadly. Troche mnei to denerwuje, bo zamiast dac mi kase to daje taki swistek i ma spokuj, a ja musze sie martwic co z tym zrobic. Przewaznie konczy sie kupieniem 50sztuk CDR na hali
Stary 17.12.2003, 10:01   #20
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No we Wrocku roi się od tych wszystkich supermarketów - Centrum Korona (z Geantem, Castoramą i Cinema City), Selgross, L'Eclerc, Carefour, Makro, Tesco (w sumie dwa), jeszcze jedna Castorama, OBI, Galeria Dominikańska (kupa sklepów + Media Markt). Teraz jeszcze Oszołom (z Leroy Merlin czy jak to się tam pisze + drugi Media Markt). Momentami ma się tego dość - czasem wolę pójść do zwykłego polskiego sklepu - bo po co mam wspierać jakichś tam na przykład francuzów, którzy nas w Unii nie chcą Ale tak bardziej serio - mimo wszystko jakoś nie odczuwam tego, aby przez te super-hiper-markety podupadało tak dużo mniejszych sklepów (część z nich może mieć kłopoty - nie przeczę) - a na pewno ich właściciele sami zaopatrują się w Makro czy Selgrossie...
Stary 17.12.2003, 10:05   #21
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez kizio
Poprawna wymowa Auchan to Oszą (Auchan - nazwa francuska)
To jak "Oszą" to może jak temat postu "Osząłom"
Pozdro

--UPDATE--
Chyba powtórzyłem to samo co wszyscy mówią
U mnie w mieście nie ma takiego cuda

Ostatnio zmieniany przez kraluk : 17.12.2003 o godz. 10:07 Powód: ;)
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 11:32   #22
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
oszolom to popularna i oficjalna nazwa tego supermarketu - glupki z marketingu nie wzieli pod uwage ze obca nazwa niekoniecznie jest dobra reklama w naszym zacofanym kraju, ze czasem wywoluje skutek calkiem odwrotny - no i wywolala

tak samo gratuluje autorom nazw kilku warszawskich centrow handlowych - francuski zna 2.5% naszego spoleczenstwa - reszta krzywi sie na widok tych idiotycznych kombinacji literek i raczej sie tam nie uda na zakupy bo potem bedzie: 'a gdzie to kupiles?' hmm... 'w ablebleablublu...'...

ps. a jak sie wam podoba nowa moda na spedzanie wolnego czasu nazywajaca sie 'centrum handlowe shopping'? kiedy tylko udaje sie do najwiekszego w europie centrum handlowego po najtansze alkohole w miescie to widze wrecz STADA nastoletnich panienek, odstawionych tak ze przez tapete nic nie widac, krazacych po tym cetnrum bez wiekszego sensu... co sie tam dzieje?
Stary 17.12.2003, 12:22   #23
przemas
wafel

Data rejestracji: 06.12.2000
przemas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
fakt, za***icie widac to spedzanie wolengo czsu w galerii dominikanskiej we wrocku. a czy sie podoba... to zupelnie jak telewizja. nic lepszego/innego do glowy nie przychodzi to sie akurat tak spedza czas....
przemas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 15:51   #24
mr_spock
Merry F****** Christmas

Wlasnie!
Powinno sie propagowac czysto polskie, rodzime nazwy, ktore cos jednak oznaczaja. np Biedronka, Społem, Zatoka. Co to niby znaczy OBI, albo Ikea??
Stary 17.12.2003, 17:55   #25
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez przemas
fakt, za***icie widac to spedzanie wolengo czsu w galerii dominikanskiej we wrocku. a czy sie podoba... to zupelnie jak telewizja. nic lepszego/innego do glowy nie przychodzi to sie akurat tak spedza czas....
Racja - w Galerii widać to dobitnie... ja tam raczej tylko po konkrety - wchodzę, idę do Media Markt'u i wychodzę...
Stary 17.12.2003, 22:11   #26
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
Ale tak bardziej serio - mimo wszystko jakoś nie odczuwam tego, aby przez te super-hiper-markety podupadało tak dużo mniejszych sklepów (część z nich może mieć kłopoty - nie przeczę) - a na pewno ich właściciele sami zaopatrują się w Makro czy Selgrossie...
Ja niestety widze to na kazdym kroku i to coraz dobitniej. Wszystkie te supermarkety i hipermarkety (wbrew pozorom jest roznica w nazwie) po prostu wykanczaja male sklepiki. I to nie jest nieuzasadnione niczym narzekanie, ale prawda. Kiedy supermarkety sprzedaja np spozywcze artykuly po cenach nizszych niz prywatne sklepiki dany towar kupuja, to jak moga z nimi walczyc. Klienci ida na wieksza zakupy do supermarketu, a w osiedlowym sklepiku moze rano kupia chleb i maslo. Jest zle, a sytuacja jeszcze sie pogarsza. Kiedy ostatnio otworzyli tego calego Auchan-a we Wroclawiu, to przez prawie dwa tygodnie byly popoludniami tak puste ulice w miejscach, gdzie zwykle przechodzilo sporo osob, ze wiekszosc prywatnych sklepikow zaczela zamykac o 16 - 17, bo do 18 po prostu nie mieli po co czekac. Naprawde jest zle.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2003, 02:31   #27
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.06.2002
bartoldzik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie mam nic przeciwko osiedlowym sklepikom, ale przeciwko cenom w nich juz niestety tak. Fakt, ze kupuje sie o wiele przyjemniej, mozna pogadac z obsluga, ale w momencie jak mam za durna bulke zaplacic 60 gr (market - 25 gr) to trace szacunek. Nie wspomne o piwku ( min 50 % drozsze). Dlatego rad nierad przyzwyczailem sie do cotygodniowych wypadow do marketu, aczkolwiek tylko na szybkie zakupy, a nie na zwiedzanie.
Co do Auchana to zauwazylem, ze sa dosc dobrze zaopatrzeni w zachodnie browarki i dobre wina. Natomiast miesa we francuskim markecie nie kupie (przyrzeklem to sobie pare lat temu przechodzac kolo zielonego i cuchnacego mieska w Carrefourze i zdania nie zmienie).
bartoldzik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2003, 09:46   #28
Pagerus

Fakt - ceny w tych małych sklepikach są droższe... ale jak wspomniałeś jest w nich lepsza i milsza obsługa - nie ma za to panienek jeżdżących na wrotkach Ale tak bardziej serio - wiadomo, że ludzie wolą wysoczyć sobie raz w tygodniu na zakupy do marketu, aby później dokupowywać tylko pieczywo w tych mniejszych sklepach.
Ludzie są kuszeni przez markety różnymi promocjami, którym niekiedy trudno się oprzeć. Małe sklepy nie bardzo mogą sobie na takie promocje pozwolić. Jest z pewnością grupa ludzi, którzy mimo wszystko dokonują zakupów w tych mniejszych, zaufanych sklepach. Wydaje mi się jednak, że grupa tych ludzi systematycznie się zmniejsza...
Stary 18.12.2003, 12:04   #29
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ps. No moze przydalby sie jeszcze Media Markt, bo takiego porzadnego sklepu "elektronicznego" nie ma.[/QUOTE]

Będzie
Beerra jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2003, 18:01   #30
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Beerra
Ps. No moze przydalby sie jeszcze Media Markt, bo takiego porzadnego sklepu "elektronicznego" nie ma.

Będzie
Mam nadzieje, ze nie dlugo.
A nie wiesz moze gdzie on mialby powstac?
I ewentualnie kiedy?

Kiedys slyszalem jakies informacje ze ma byc, ale jak na razie nie widac zadnych postepow.
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: