![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
![]()
Witam,
tu są mądre głowy, więc może ktoś będzie wiedział w czym rzecz... Otóż od wczoraj mam wkurzający problem z windowsem... otóż po pewnym czasie niemożliwe staje sie uruchomienie czegokolwiek... aplikacje ktore byly uruchomione do tego momentu dzialaja normalnie i mozna ich spokojnie uzywac.... jednakże przy próbie uruchomienia jakiejs nowe aplikacji dysk chwile pomieli, pojawi sie strzalka z klepsydra... po czym wszystko wroci do stanu poprzedniego... w menagerze zadan nie pojawia sie to nowe zadanie... nie ma tez jakiegos nadzwyczajnego procesu ktory moglby wzbudzic podejrzenia... sprawdzalem tez procview [czy jakos tak, od sysinternals] i tez nie pokazal niczego co nie byloby produkcji MS lub czego nie bylbym swiadom]. Dodatkowo, niektorych aplikacji nie da sie wylaczyc w chwili tego pseudo zwisu windowsa... [spora czesc sie da, ale niektorey po prostu nie reaguja]. Co wiecej, nie mozna ich nawet ubic... No i jak juz windos sie 'przywiesi', to nie da sie uruchomic menagera zadan ani wyciagnac go z zasobnika... ponadto nie da sie wylogowac/uruchomic ponownie komputera bo ten nie odpowiada... pozostaje jedynie twardy reset :/ No i najgorsze jest, ze nie ma zadnej informacji ze taki a taki proces nie odpowiada... po prostu nic... Ostatnio z tego co robilem, to instalowalem nowa wersje outpost firewalla, ale nistety musialem wrocicic do poprzedniej, bo w najnowszej nie dzialaly mi kreatory... no a dodawanie wszytkich programow na piechote bylo troche wkurzajace.. no ale nie dzialo sie nic nadzwyczajnego przy powrocie [pomijajac fakt, ze widows sie resetowal na stronie logowania do systemu, ale go odratowalem... ![]() No i - jak ktos dotrwal do konca ![]() ![]() PS. Komputer przeskanowalem kasperskym, dr.webem i ad-awarem i nic nie znalazlo... no i nie uzywam ich monitorow na bierzaco, zeby sie nie pogryzly, zeby wykluczyc taka opcje tez... ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to proszę głupia rada: możesz się z tym męczyć ale myśle, że szybciej będzie format c: (walki z windą który odwala takie chece to syzyfowe prace - moje zdanie) ja mam wszystkie dane na fizycznie innym dysku i nie przejmuje się; po ostatniej zwałce 5 października wiem, że mam jeszcze parę miesięcy (system mi pada średnio raz na pół roku) no chyba, że ten SP2 coś polepszył
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no ja tez mam wszystko na osobnym dysku... z tym, ze i tak nie robie 'format c' [uzylem tego jako hasla rozpoznawczego
![]() ![]() ![]() No a co do problemu - chyba sie naprawilo... przynajmniej od kilku godzin nie mialem tego problemu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiesz, ja mam coś podobnego, kiedy próbuję wyłączyć system.. Tzn. pojawia się na moment ikonka pracy i.... nic. No właśnie - nic, a komputer powinien się wyłączyć... Ale przyznam, że nie chce mi się już z tym męczyć, a że i tak planuję jak będę miał trochę czasu reinstalację Windowsa, to chyba ten format c: może nie być najgłupszym rozwiązaniem
![]()
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no wlasnie cos takiego mialem... tylko ze jeszcze dochodzila niemoznosc wylogowania i uruchomienia czegokolwiek... a reinstal i tak mnie czeka... musze przeniesc system na nowy dysk, wiec i tak go odswieze ;] ale to jak bede mial wiecej ochoty na to ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jest to stresujące bo do powiedzmy "jakich takich " wyników dochodzi się albo po posiedzniu długim, albo po tygodniu na spoko. no i cytat: "...jak bede mial wiecej ochoty na to "
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
A może by zrobić tak:
1. Defragmentacja dysku(ów) 2. Test antywirusowy 3. Test antyspyware'owy 4. Instalka wszystkich poprawek do systemu... Narazie poleciłbym tak zrobić... Właśnie skończyłem konfigurować Windows'a po format c:... Ide spać.
![]() |
![]() |
#8 |
Straszny Podstronkowy
Data rejestracji: 27.07.2002
![]() |
Warto pogrzebać w hardwarze, bo może któremuś nie pasi PCI, ja miałem kilka tego rodzaju przypadków, po przełożeniu w inny slot po problemie. Ewentualnie w menadżerze urządzeń wyłączyć wszystko ci się da i patrzeć poprawy. A swoją format format :c robię dopiero jak wykluczę problem z hardware. Pozdruffka. Sztanc.
P.S. Życzcie mi rozumu-jadę na narty.
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.10.2002
![]() |
Natomiast u mnie komputer zawiesza się przy wyłaczaniu (ekran: trwa zamykanie systemu). Jak na razie wyczaiłem tylko, że pojawia się to po długim "używaniu" eMula. Neostrada, modem USB Thompson.
To raz, a dwa to: od czasu do czasu - od ostatnich formatów już za każdym razem ![]() Windows XP. Jeśli macie jakieś sugestie to please... PS. Co do modemu. Jeśli się zwiesi i wyciągnę wtyczkę z gniazda USB to się dopiero wtedy zamknie ![]()
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
@ed hunter
Nie zawsze trzeba tyle czekac na wyniki ![]() @kraluk 1. To staram się robić regularnie ![]() 2. jak pisalem - zrobilem dr webem i kasperskym - 0 3. j/w tyle, ze adawarem... - 0 4. mam tylko jedna - na blastera... + sp1... jako sie obywam bez poprawek MS ;] A pozatym problem zostal rozwiazany - ponowna instalacja i deinstalacja krasnal serw pomogla... tylko nie wiem czemu, ale to sie wytnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|