Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.02.2005, 20:48   #1
Lwiczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2002
Lwiczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy [OT] Problem z windowsem - 'przywiesza' sie :/

Witam,
tu są mądre głowy, więc może ktoś będzie wiedział w czym rzecz... Otóż od wczoraj mam wkurzający problem z windowsem... otóż po pewnym czasie niemożliwe staje sie uruchomienie czegokolwiek... aplikacje ktore byly uruchomione do tego momentu dzialaja normalnie i mozna ich spokojnie uzywac.... jednakże przy próbie uruchomienia jakiejs nowe aplikacji dysk chwile pomieli, pojawi sie strzalka z klepsydra... po czym wszystko wroci do stanu poprzedniego... w menagerze zadan nie pojawia sie to nowe zadanie... nie ma tez jakiegos nadzwyczajnego procesu ktory moglby wzbudzic podejrzenia... sprawdzalem tez procview [czy jakos tak, od sysinternals] i tez nie pokazal niczego co nie byloby produkcji MS lub czego nie bylbym swiadom]. Dodatkowo, niektorych aplikacji nie da sie wylaczyc w chwili tego pseudo zwisu windowsa... [spora czesc sie da, ale niektorey po prostu nie reaguja]. Co wiecej, nie mozna ich nawet ubic... No i jak juz windos sie 'przywiesi', to nie da sie uruchomic menagera zadan ani wyciagnac go z zasobnika... ponadto nie da sie wylogowac/uruchomic ponownie komputera bo ten nie odpowiada... pozostaje jedynie twardy reset :/ No i najgorsze jest, ze nie ma zadnej informacji ze taki a taki proces nie odpowiada... po prostu nic...
Ostatnio z tego co robilem, to instalowalem nowa wersje outpost firewalla, ale nistety musialem wrocicic do poprzedniej, bo w najnowszej nie dzialaly mi kreatory... no a dodawanie wszytkich programow na piechote bylo troche wkurzajace.. no ale nie dzialo sie nic nadzwyczajnego przy powrocie [pomijajac fakt, ze widows sie resetowal na stronie logowania do systemu, ale go odratowalem... ]. No i byl ~dzien spkoju... Potem eksperymenowalem z Kraslnal serv 2.7... ale jako, ze mi nie pasowal to go odinstalowalem... no i mniej wiecej od tego czasu pojawil sie problem... tylko nie wiem czemu, bo poza serwisem mysql ktory sie nie usunal a ktory wylaczylem po krasnalu nie zostal slad... :/
No i - jak ktos dotrwal do konca - moze ktos doradzic co z tym fantem zrobic bo glupota jest uruchamiac wszytkie programy na raz [na wszelki wypadek] lub resetowac system w chwili kiedy potrzebuje otworzyc jakis program... tylko prosze bez rad w stylu 'format c'...
PS. Komputer przeskanowalem kasperskym, dr.webem i ad-awarem i nic nie znalazlo... no i nie uzywam ich monitorow na bierzaco, zeby sie nie pogryzly, zeby wykluczyc taka opcje tez...
Lwiczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.02.2005, 21:41   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no to proszę głupia rada: możesz się z tym męczyć ale myśle, że szybciej będzie format c: (walki z windą który odwala takie chece to syzyfowe prace - moje zdanie) ja mam wszystkie dane na fizycznie innym dysku i nie przejmuje się; po ostatniej zwałce 5 października wiem, że mam jeszcze parę miesięcy (system mi pada średnio raz na pół roku) no chyba, że ten SP2 coś polepszył
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 22:32   #3
Lwiczek
Stały bywalec ;)

no ja tez mam wszystko na osobnym dysku... z tym, ze i tak nie robie 'format c' [uzylem tego jako hasla rozpoznawczego ] tylko del win+profram files i luzik Pozatym nie lubie uzywac tej metody a wole dowiedziec sie dlaczego tak sie dzialo i/lub to naprawic Mam sys przystosowany pod siebie i nie chce mi sie tego powtarzac bo schodzi na to kilka dni ;]
No a co do problemu - chyba sie naprawilo... przynajmniej od kilku godzin nie mialem tego problemu Po prostu zainstalowalem jeszcze raz Krasnal serv i szybko go odinstalowalem... miejmy nadzieje, ze efekt bedzie dlugotrwaly
Stary 04.02.2005, 23:03   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Wiesz, ja mam coś podobnego, kiedy próbuję wyłączyć system.. Tzn. pojawia się na moment ikonka pracy i.... nic. No właśnie - nic, a komputer powinien się wyłączyć... Ale przyznam, że nie chce mi się już z tym męczyć, a że i tak planuję jak będę miał trochę czasu reinstalację Windowsa, to chyba ten format c: może nie być najgłupszym rozwiązaniem

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 23:58   #5
Lwiczek
Stały bywalec ;)

no wlasnie cos takiego mialem... tylko ze jeszcze dochodzila niemoznosc wylogowania i uruchomienia czegokolwiek... a reinstal i tak mnie czeka... musze przeniesc system na nowy dysk, wiec i tak go odswieze ;] ale to jak bede mial wiecej ochoty na to ;]
Stary 05.02.2005, 01:16   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jest to stresujące bo do powiedzmy "jakich takich " wyników dochodzi się albo po posiedzniu długim, albo po tygodniu na spoko. no i cytat: "...jak bede mial wiecej ochoty na to " racja
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 01:35   #7
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A może by zrobić tak:
1. Defragmentacja dysku(ów)
2. Test antywirusowy
3. Test antyspyware'owy
4. Instalka wszystkich poprawek do systemu...

Narazie poleciłbym tak zrobić...

Właśnie skończyłem konfigurować Windows'a po format c:... Ide spać.
Stary 05.02.2005, 07:28   #8
sztanc
Straszny Podstronkowy

Data rejestracji: 27.07.2002
sztanc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Warto pogrzebać w hardwarze, bo może któremuś nie pasi PCI, ja miałem kilka tego rodzaju przypadków, po przełożeniu w inny slot po problemie. Ewentualnie w menadżerze urządzeń wyłączyć wszystko ci się da i patrzeć poprawy. A swoją format format :c robię dopiero jak wykluczę problem z hardware. Pozdruffka. Sztanc.
P.S. Życzcie mi rozumu-jadę na narty.
Stary 05.02.2005, 10:04   #9
marky
Bywalec

Data rejestracji: 10.10.2002
marky zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Natomiast u mnie komputer zawiesza się przy wyłaczaniu (ekran: trwa zamykanie systemu). Jak na razie wyczaiłem tylko, że pojawia się to po długim "używaniu" eMula. Neostrada, modem USB Thompson.
To raz, a dwa to: od czasu do czasu - od ostatnich formatów już za każdym razem - gdy kasuje listę ostatnio otwieranych pilków (star->ustawienia->pasek zadań i...) zamula się na kilka sekund.
Windows XP.
Jeśli macie jakieś sugestie to please...

PS. Co do modemu. Jeśli się zwiesi i wyciągnę wtyczkę z gniazda USB to się dopiero wtedy zamknie
Stary 05.02.2005, 10:33   #10
Lwiczek
Stały bywalec ;)

@ed hunter
Nie zawsze trzeba tyle czekac na wyniki

@kraluk
1. To staram się robić regularnie
2. jak pisalem - zrobilem dr webem i kasperskym - 0
3. j/w tyle, ze adawarem... - 0
4. mam tylko jedna - na blastera... + sp1... jako sie obywam bez poprawek MS ;]

A pozatym problem zostal rozwiazany - ponowna instalacja i deinstalacja krasnal serw pomogla... tylko nie wiem czemu, ale to sie wytnie
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: