![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Outlook obcina wysyłane wiadomości
Witam !
Mam następujący problem - wysłałem dziś maila do gościa - a okazało się, że dotarł w części - dokładnie 1 zdanie. Zdziwiło mnie to - ale dla pewności zrobiłem kilka testów - i okazało się, że każda wysłana wiadomość jest obcina do około 1/3 wielkości !!! Nie wiem co robić ?? Może to wirus ?? I nie wiem czy to ma związek - ale od pewnego czasu - z dwa tygodnie - jak otwieram jaką wiadomość w Outlooku - to nie otwiera się całe okienko, tylko takie 1/4 na górze - i muszę powiększyć - może to ma jakiś związek ?? Pozdrawiam i liczę na Wasze dobre rady !! ro29 EDIT: Przepraszam, że nie w dziale Oprogramowanie - jak ktoś przeniesie to będę wdzięczny - pisałem w pośpiechu i lekkim zdenerwowaniu - i stąd pomyłka ![]() Ostatnio zmieniany przez ro29 : 19.12.2005 o godz. 17:21 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Korzystasz może z Firewall'a? mnie kiedyś obcinał załączniki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Tak mam takiego prostego Firewall'a z pakietu Arcavir. Ale żeby obcinał tekst ?? Szczególnie - że jak cos wyślę do siebie na pocztę ze strony www - to jest ok - a jak z Outlooka - to jest ucięte ?? ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
![]() |
#5 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Wyłącz Firewall'a i sprawdź.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zeropostowiec
Data rejestracji: 12.09.2005
![]() |
A ja proponuję zmianę programu pocztowego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
Witam !
Chyba winowajca się znalazł - jest nim na 99 % skaner antywirusowy poczty Arcamail ![]() ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
Witam !
Dzięki za wypowiedzi, które się pojawiły - może i niektóre teoretycznie słuszne - choć np. na zmianę programu pocztowego nie mam czasu - a z tego co się okazało - to nie wina tego programu. Pragnę donieść jaką sam postawiłem diagnozę (po ponad 2 godzinach walki !!) - otóż winowajcą jest skaner Arcamail - aczkolwiek chyba nie on sam w sobie - a jedna z jego opcji - tzn. jest tam opcja, której włączenie powoduje dodanie do wysyłanego listu stopki z informacją, że wiadomość została przeskanowana. I właśnie kiedy ta opcja jest aktywna - wysyłane listy są ucinane !!! Pragnę zaznaczyć, że przeinstalowałem już cały pakiet ArcaVir - i nic to nie dało. Podejrzewam, że na razie przy nim zostanę - choć strasznie się zraziłem - ale np. przesiadka na NOD'a - spowoduje konieczność instalacji jakiegoś Firewall'a (Arcavir ma go w sobie) - jesli się na to ew. zdecyduję - to co polecacie za Firewall - najlepiej po Polsku i jak najmniej obciążający system i zajmujący mało miejsca ![]() ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|