![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Overburning
Mam pytanie, załóżmy, że moja spawarka obsługuje Overburning, to nagrywając plik większy niż nominalny rozmiar płyty, aby nie uszkodzić nagrywarki opcja np. w Nero- Zezwalaj na Overburning powinna być włączona? A jeśli nagrywarka obsługuje Overburning, a opcja nie będzie zaznaczona to czy grozi to uszkodzeniem nagrywarki? Bo taka sytuacja miała miejsce u mnie dziś
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Przy nagrywaniu wiekszego pliku niz ok. 713 mb, opcja overburning powinna byc zaznaczona. Jak nie jest zaznaczona to Nero nic nie nagra bo zazada wiekszego nosnika.
Prawdopodobna awaria nie wynika z zastosowania overbuningu, przynajmniej takie jest moje zdanie i calkowicie je popieram. Serwis nie powinien sie czepiac. |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
Cytat:
W życiu piękne są tylko chwile... Ostatnio zmieniany przez tomall0 : 10.03.2003 o godz. 22:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
Pewnie skopales nagryware. Lec do serwisu i wciskaj im kit o awarii. |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
no coz mogla ale nie musiala sie
zepsuc. Ja tez przed chwila nadpalalem i wyskoczyl blad na koncu ale spawarka dziala. W serwisie nic Ci nie udowodnia. Nagrywarka padla i tyle - bedziesz mial nowa ![]() Zreszta piszesz, ze u Ciebie blad wystapil przy 50% - a wtedy overburning nie jest wykorzystywany...
![]() |
#7 | |
Gość
|
Cytat:
Nero wtedy pyta, na plycie jest za malo,... ble,ble...., czy zamnknac kompilacje. Chyba tak? Nie do konca pamietam! Poprawcie mnie, jak bredze. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
![]() |
Re: Overburning
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Gość
|
Cytat:
To juz tak jest w kanonie wypalania. Nie mozna stosowac overburningu przy nagrywaniu w locie. Przejzyj forum i artykuly na temat wypalania. wszedzie jest podane: nie stosowac overburningu przy kopiowaniu w locie, moze to prowadzic do uszkodzenia nagrywarki. Po prostu sprawdz. |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
"...oraz posiadać odpowiednie oprogramowanie. Overburning można wykonać tylko w trybie Dissc-At-Once (DAO). Należy dodać, że istnieje ryzyko zniszczenia sprzętu przy używaniu overburningu (osobiście nie słyszałem o takim przypadku, ale lojalnie ostrzegam ![]() Tak wiec nie ma tam nic o wypalaniu w locie. Jesli jest takowy artykul, gdzie napisano ze nie wolno wypalac w locie to prosze o linka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|