![]() |
Cytat:
Chłodzenie jest napewnooo dooobrrreeee!! ;) On się wiesza z poziomu biosu... myśle że dla pamięci powinienem wziążź wybrać HSCLK -33 ... teraz mam HSCLK.... Co do tej nazwy HSCLK to nie jestem pewien, ale coś tak podobnie brzmiało a co do napięcia mogę wziąźć 1,5% 7,8% 0,5% i jakiś jeszcze coś... Aha i znalazłem jeszcze jedną zworke J55 i tam jeśli zamkne J55 *czyli włoże zworke tak?* to jest coś do robienia z procków 100mhz na 133mhz... (FSB of korz)... i może tutaj też mam ze zworki skorzystać? Bo jak ją wyjełem z tamtej standardowej zmiany FSB i włożyłem do J55 to było normalnie 450.... Aha i jak włożyłem puźniej spowrotem do J38 (na 133mhz) to było Pentium III 600B Mhz... O co chodzi z tym B?! :| No ale to nie ważne ;P ...ehh Ok ide do kościoła te walone bierzmowanie... |
Cytat:
pierwsze modele P III nie mialy zablokowanego mnoznika, dlaczego w ten sposb nie podkrecasz? |
Cytat:
|
Ja w biosie mam takie cuś Auto Detect DIMM/PCI Clk... Enabled/Disabled.. co lepiej?
Cytat:
Próbowałem, mimo zmiany np. na 5x to i tak działa z 4,5 :( .... A co do procka to ... Dałem szyne 133, i o 7,8% napięcia dla proca więcej (to max)... i mam juz wszystkie sramy na 133 i teraz w biosie mam wziąźć dla ramów host clk-33 czy host clk +33 czy zoastawić po prostu host clk...?? a co dzielnika agp/pci to chyba 133 to będzie miał domyślne wartosći bo są też P3 które pracuja na 133 to jak by to miało być?! A pozatym mogę ustawić FSB max na 150 :] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Najbezpieczniejsze podkręcenie tego procka np 450Mhz to ustawienie FSB na 112 czyli wyjdzie 504 Mhz - wtedy chodzi bez najmniejszych zwisów nawet na pamięciach pomieszanych 100/133 Mhz Update: Przypomniałeo mi sie że były PIII bez blokady tzw "wersja iżynierska", ale w sprzedaży ich nie widziałem |
Już mam 3x256mb 133mhz :> ... no i i tak chyba nie jedzie na 600 :(... niestety 504 to max ;(
|
|
Nie no spoko, ale tak jak mówiłem, zworrkami przestawie tylko 100/112/133/140/150... jest jakaś inna metoda? W biosie nie mam wyboru FSB...
Wybrałbym tak żeby było 580 lub chociaz 550 i byłby spokój :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:27. |