![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
p r o f t p d - ftp na linuksie pytania :)
Witka,
Bawię się tym w celu edukacji i mam kilka pytań dotyczących programu Kod:
proftpd Mianowicie chodzi mi o konta użytkowników. Chciałem to na początku zrobić jak najprościej. Anonim bez problemu mi działa anonimowo tak jak ma być (przynajmniej tak mi się wydaje login anonymous, hasło email). Pytania się zaczynają jeśli chcę kogoś uwierzytelnić :) Z tym też sobie jako tako poradziłem - konto usera zakładam normalnie w systemie a potem w konfigu ustawiam m. in. np: - User mromanowski - Group nogroup - AnonRequirePassword on Pomijam już ustawienia uprawnień na poziomie systemu plików (z tym nie ma problemu). Chodzi mi konkretnie o to, że jak się loguję na to konto przez ftp to mam: Kod:
Status: Łączenie do 192.168.100.1:21... Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną... Odpowiedź 220 vsftpd-2.0.4 Polecenie: USER mromanowski Odpowiedź 331 Password required for mromanowski. Polecenie: PASS ***** Odpowiedź 230->> servername, badzcie grzeczni! << Odpowiedź 230 Anonymous access granted, restrictions apply. Polecenie: SYST Odpowiedź 215 UNIX Type: L8 Polecenie: FEAT Odpowiedź 211-Features: Odpowiedź MDTM Odpowiedź REST STREAM Odpowiedź SIZE Odpowiedź 211 End Status: Połączono CIekawi mnie dlaczego w powyższym logu mimo zalogowania się na jakiegoś tam usera pojawia mi się wpis: Kod:
230 Anonymous access granted, restrictions apply. Jak już pisałem edukuję się i to jest dla ćwiczeń więc żadne niebezpieczeństwo przez niewiedzę nie grozi :D na początku chciałbym to zrobić jak najprościej :) Załączam plik conf i logi anonima/usera z programu ftp :) Dziękuję za wszelkie informacje ... :)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Pranie #@$%*& ! | mr_spock | Off topic | 55 | 06.09.2004 13:01 |
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |