![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siemens ST60, a M55
Witam, czy ktos z Was mial moze do czynienia z telefonem Siemens ST60?
http://www.mobile-review.com/review/...-st60-en.shtml Caly czas jeszcze obserwuje rozne oferty operatorow i wczoraj zainteresowalem sie oferta Era Business. Mozna tam w miare niedrogo nabyc ten telefon, wiec zaczalem szukac informacji na jego temat. Troche tam poznajdowalem, ale wiadomo, ze opinie uzytkownikow sa duzo cenniejsze. Zwlaszcza zalezaloby mi na porownaniu tego modelu z Siemensem M55: http://www.mobile-review.com/review/...s-m55-en.shtml Domyslam sie, ze to juz kolejna klasa telefonw (ST60), czyli na pewno wyswietlacz 65k zamiast czterech, wiecej pamieci (7MB zamiast 2), wbudowany aparat cyfrowy (z mozliwosci nagrywania krotkich sekwencji filmowych), ale czy te rzeczy sa naprawde tak widoczne i warte swojej ceny? Zwlaszcza interesuje mnie wyswietlacz - czy roznica pomiedzy 65, a 4k kolorow rzeczywiscie jest widoczna? Ogolnie wszystkie opinie beda dla mnie cenne. Raczej ciagle bardziej podoba mi sie M55, ale chetnie poslucham, co sadza inne osoby. I jeszcze jedno - znalazlem fajny pokaz M55 w Javie, mozna sobie telefonik dowolnie obracac, przyblizac itp. http://php.my-siemens.com/3d/m55/en/m55.htm Jak moge ten pokaz sciagnac na komputer, zeby nie musiec go za kazdym razem ogladac online?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Duzo lepszy jezeli chodzi o bajery jest ST60...zalezy o co bedzie tobie chodzilo i do czego chcesz go uzywac...jak np.jezdzic na wyprawy w gory, kajaki, extremalne temperatury etc. to wez m55...
A jezeli chodzi o roznice...masakra!Duzo lepiej wygladaja np. jpeg`i na tych 2 wyswietlaczach...Kiepsko wyglada w 4tys. Ja wzialbym ST60 - super telefonik - ale to telefon dla ludzi z kasą...drogi troche, chyba ze sie bierze na promocję ![]()
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Ten ostatni kosztuje w ten ofercie businessowej okolo 180 zlotych. Nie jest to w sumie tak bardzo duzo za telefon tej klasy, ale sam nie wiem, czy chce tyle dodatkowo wydawac. M55 mozna miec za zlotowke... Inna sprawa, ze to oferta dla firm jest o wiele bardziej atrakcyjna, niz ta, ktora jest teraz dla klientow indywidualnych. Ta zreszta jest teraz najmniej atrakcyjna na rynku... No nic, na razie jeszcze poczekam, bo obecna promocja (wlasciwie trzy) dla firm konczy sie 12 maja, wiec pewnie lada dzien zostanie ogloszona nowa. Zobacze, jakie wtedy beda warunki. Moze ST60 bedzie juz troche tanszy, a i moze jakas dodatkowa promocja na abonament sie pojawi? We'll see. A nad telefonikiem jeszcze bede myslal ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
a bo nie doczytalem albo zle zrozumialem.
Jezeli bierzesz w promocji to pewnie ze sie oplaca brac St60 bo jest drozszy (duuuzo od m55) i za 180zl to dobra cena ![]() Ale w sumie masz racje...moze znowu wpadnie jakas super-mega-letnia promocja
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
nie pamietam...ale cos kojarze rok albo 2 latka temu, ze byl szał na ME45 - bo w biznesie byla bardzo tania a normalnie droga na maxa...stąd mam
![]()
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Bardzo fajna oferta byla w Erze niedawno - na poczatku tego roku. Telefony jak telefony, raczej zadnych rewelacji (chociaz moj Siemensik byl
![]()
![]() |
#8 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
A ja juz myślałem że kupiłeś dawno temu bo był poruszany ten temat chyba przez Ciebie. ^_^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() A ze teraz jeszcze dodatkowo Plus i Idea wprowadzily tak konkurencyjne oferty (Plus 400 minut miesiecznie, IDEA 20 minut dziennie czyli razem okolo 600), ze nie wierze, ze Era jakos na to nie zareaguje. No wiec czekam, ale ze czasu na czekanie mam coraz mniej, to zaczynam przegladac oferty dla biznesu i ogolnie coraz blizej jestem podpisania umowy. Ale szkoda by jednak bylo, gdyby kilka dni pozniej wprowadzona zostala nowa, tym razem juz atrakcyjna oferta.
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Andrzej z tego co wiem to st60 nie jest tak na prawde siemensa - jest tylko firmowany nazwa ale robiony przez kogos innego
Niedawno nabylem Siemensa S55 i moge ci go spokojnie polecic - chociaz ma wyswietlacz tylko 256 kolorow to jednak aparacik doczepiany robi rewelka zdjecia jak na swoja wielkosc Mi telefon sluzy wlasciwie tylko do dzwonienia - nie bawi mnie 100 dzwonkow i 1000 tapet w telefonie wiec s55 mi spokojnie wystarcza - ma organizer spora ksiazke telefoniczna plus oczywiscie irda i BT itd zdaje sie ze m55 nie ma ani irdy ani bt ma mniejsza ksiazke i cos tam jeszcze ale ma wieksza pamiec i lepszy wyswietlacz - z tym ze tak jak mowie telefon nie jest od tego zeby obrabiac na nim grafike czy bawic sie w zmienianie tapet co chwile pewnie byles na tych stronach ale w razie czego podam je - znajdziesz tam opisy oraz opinie ludzi ktorzy uzywaja tych telefonow od dluzszego czasu - warto zajrzec na fora http://s55.fks.pl http://www.siemensinfo.pl ciezko mi to to powiedziec jako fanowi siemensa ale w razie czego moge polecic jeszcze nokie 6610 - ma ja moja dziewczyna i musze przyznac ze telefonik jest bardzo fajny i funkcjonalny
![]() |
![]() |
#11 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
A jesli chodzi o Siemensa M55 - mozesz mi powiedziec, co to wlasciwie jest ta IRDA i BT? Szukalem juz informacji na ten temat, ale jakos nie udalo mi sie znalezc. Gdzies cos pisalo, ze jest to zwiazane z podlaczaniem telefonu do komputera (podczerwien? ), ale do konca nie wiem, czy to rzeczywiscie o to chodzilo. Wiem, ze na roznych forach ludzie narzekali na brak tych funkcji (?) w tym modelu i chcialbym wiedziec, czy ewentualnie ich brak bylby rowniez dla mnie uciazliwy.
![]() |
![]() |
#12 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
irda - to podczerwien masz racje - przydatna jak sie ma
![]() ![]() a BT to bluetooth czy jak to sie tam pisze - bezprzewodowa radiowa komunikacja - sporo np laptopow to ma teraz wbudowane a nawet juz niektore plyty glowne maja wbudowana obsluge BT - jednak poki co antenki to tego sa jeszcze troche drogie (tzn nie same antenki tylko moduly wpinane do kompa np w pci) ale powoli staje sie to standardem bo jest bezproblemowe i urzadzenia nie musza sie "widziec" tak jak to ma miejsce w przypadku irdy na dzisiaj koniec - jezeli masz jeszcze jakies pytania to wal smialo ja teraz ide pod prysznic i lulu dobrej nocy
![]() |
![]() |
#13 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
6610 to bardzo stary model, i na dodatek ma wady konstrukcyjne. Ja uzytkuje 6100 (nastepca 6610, choc i tak stary) i jestem zadowolony
![]() W razie pytan wiesz gdzie mnie szukac ![]()
![]() |
#14 |
the one
CDRinfo VIP
Dzieki za odpowiedzi
![]() Na razie czekam - dzisiaj jest jedenasty, wiec jutro albo pojutrze Era powinna wprowadzic jakas nowa oferte dla firm. Zobacze, jak bedzie wygladac i po jakich cenach beda w niej oferowane telefony i wtedy podejme decyzje ![]()
![]() |
|
|