![]() |
Cytat:
Co do starszych plyt glownych majacych 2 sloty RAM lepiej kupic kosc 1 GB przy czym warto doplacic kilka zlotych i wziasc taka na szybszych timingach |
amd3200 ma zaimplementowany dual w "sobie"
i na jednej ko***347;ci troch***281; kulawo by to chodzi***322;o |
Cytat:
Dual wynika z MoBo a nie procka :> |
Cytat:
s754 - jednokanalowy kontroler pamieci w cpu s 939 i am2 - dwukanalowy |
A do mojego socket A i przy mojej p***322;ycie g***322;***243;wnej nie odczuj***281; wzrostu wydajno***347;ci z 2 kostek 512MB?
|
Nie!
Nawet gdy plyta obsluguje 2kanalowe pamieci -dual channel- wzrost wydajnosci i szybkosci jest na poziomie 5% maksymalnie, wiec sam widzisz. I nie jest to moj wymysl, ale test niemieckiego Chipa i niezaleznych userow. Dopoki win nie bedzie umial kozystac z 2channel, 2 kosci pracujace w dualu to mit wzrostu wydajnosci i szybkosci. Inawet gdyby byli inni twierdzacy wrecz odrotnie - sprawdz testy. Wyrobisz sobie sam zdanie na temat RAM. |
Cytat:
|
Cytat:
sa programy, korym dual sluzy i sa takie, ktorym nie daje nic tak jak z dwoma rdzeniami, niektore potrafia wykozystac a inne nie |
Cytat:
|
a ja bym wzial 2x512 ze wzgledu na to ze jak padnie ci 1 kosc, to masz druga a jak masz tylko jedna to sobie poczekasz na ta az wroci z serwisu
|
Cytat:
nie podniesie ci liczby fps, tego mozesz byc pewny ale w miejscach gdzie nagle cos sie dzieje moze pomoc i przycinka nie wystapi |
Cytat:
Wiatrak zawsze moze sie spierniczyc, ale piernik sie nigdy nie zwiatraczy :) |
Cytat:
Cytat:
yahol@ wiperw poczytaj zanim bedziesz pisal bzdury :> Dual channel Cytat:
|
ale ta p***322;yta wed***322;ug instrukcji z nety NIE MA DUALA !!!
tak wi***281;c lepszym rozwi***261;zaniem b***281;dzie 1x1GB |
czy ma dual czy nie ma ... az takiego duzego kopa ktorego mogl bys odczuc nie dostaniesz
wiecej ramu a nie dual to jest rozwiazanie odciazysz wtedy system ktory nie majac wystarczajacej ilosci pamieci jest zmuszony zapisywac na dysku a to bardzo zwalnia ... wystarczy zaladowac pierwsza lepsza nowa gierke by sie o tym przekonac :] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:33. |