![]() |
Cytat:
Wszystko jasne, ale kiedy ustawie swapa na 2xRAM, na tej samej partycji to komp chodzi mi jakby wolniej, niż mam wyłączonego swapa (na innej partycji też). Chodzi mi konkretnie o sytuację, kiedy w tle chodzi eMule, a ja chcę korzystać z netu ( wiem,że wpływ na to ma Max. connections w eMule), ale mimo to. |
Cytat:
instaluje się tylko pod 95/98/me pod xp i 2000 go nie ma :) |
Jest jeszcze opcja w rejestrze odpowiadajaca za to aby system odwolywal sie do pliku dopiero jak zabraknie mu RAM. Niestety domyslnie jest to wylaczone. Mozna to wlaczyc programikami do tweakowania windy. Chodzi o parametr conservative swap file usage. W momencie gdy wylaczysz plik wymiany jest wykorzystywana w calosci pamiec jak masz wlaczony ale ta opcja nie jest wlaczona to winda troche zle zarzadza pamiecia. Jak jutro znajde gdzie to jest dokladnie w rejestrze to sie odezwe.
|
Nie mam teraz glowy do przypomnienia sobie co trzeba wstawic w rejestrze. Do win 98/me jest programik tweakme gold tutaj . Do XP jest tweakXP. PAtrze w tym pierwszym i trzeba zaznaczyc opcje Use RAM completely before using virtual memory w sekcji Memory Optimization.
|
Cytat:
Spoko ściągnąłem, ale gdzie mogę znależć jakiś opisik do tego? Thanx:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:55. |