![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
pandora.com - osobiste radio?
Przeczytajcie najpierw to: http://wiadomosci.onet.pl/1250969,720,kioskart.html
Ja wpisałem Fatboy Slim i faktycznie działa. Puszcza mi kawałki bardzo podobne rytmicznie. Szkoda że tylko 10h jest za friko.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Ciekawe ^_^ ile to to kosztuje?
![]() [Edit] Nie do konca to dziala.... wpisalem Iced Earth i wszystko ok bo odpalilo When the Eagle Cries (wolny kawalek ku pamieci ofiar z 11.09) ale pozniej bylo juz gorzej - odpalilo mi jakies cos.... ok dalem ze mi nie odpowiada, odpalilo nastepne.... znowu nie tak - no to klikam "Why did you play this song" i pisze mi ze pierwszy utwor byl hard rock to kolejne tez.... i OK ale ja chce Heavy Metal'u !! Iced Earth to w koncu zespol HM a ze pierwszy wylosowany utwor byl wolny (bo to w koncu zalobny kawalek) to nic nie znaczy. Niech to jeszcze dopracuja.
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 28.09.2005 o godz. 14:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wpisalem Front Line Assembly i owszem dostalem co chcialem, poleciala staroc sprzed 15 lat "The Initial Command" ktora nawet lubie, a potem ku mojemu zaskoczeniu byl Moby "Go" - to ok ciekawy kawalek z czasow debiutu artysty, ale potem durne techno i do konca... a ja chcialem miec muzke z gatunku EBM i New Beat... chyba ze to amerykanom wystarczy
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 28.09.2005 o godz. 15:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
No jeszcze troche nie dopracowane ale i tak działa nieźle. Wiekszość kawałków które mi puściło było ok. Ale chyba lepiej słuchac czegoś takiego niż jakies inne radio. Często mam włączone po pare godzin i słuchanie jednej stacji czasem doprowadza do jakby to powiedzieć "zmęczenia słuchaniem". Ileż można słuchać tego samego kawałka. Chyba mają z 15 na dzień i w pętli puszczają do tego ze sto razy puszczą "najlepsze granie.." i tym podobne ściemy.
qrcze można tylko godzine dziennie słuchać :/
![]() |
#6 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"***8222;Produkt Briana, nazwany Samomelodia wyliczał z danego utworu muzycznego współrzędne wektora, który przekształcał melodyczną esencję piosenki w dokładne koordynaty, którymi można było w dowolny sposób manipulować. Urządzenie wybrałoby przykład ulubioną piosenkę użytkownika w wykonaniu Moby'ego, następnie ją zanalizowało, poszukało tytułów z podobnymi wektorami i skomponowało w ten sposób listę pokrewnych kawałków***8221;.
Zapomniano tu chyba jednak o jednym - indywidualności użytkownika. Obawiam się (chociaż w sumie specjalnie mnie to nie martwi), że daleko jesteśmy jeszcze od powstania algorytmów, które działając w ten sposób, będą w stanie naprawdę dobrać muzykę do indywidualnych upodobań słuchacza. ---- EDIT Hmmm... jeśli Robert Miles ma być podobny do Haddaway'a.... Szczerze mówiąc na razie jedyną zaletą tego radia, jaką widzę to to, że gra muzykę w całkiem dobrej jakości.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 28.09.2005 o godz. 15:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja wpisałem Iron Maiden i gra!!!
no nie mogę ^_^ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
the one
CDRinfo VIP
No, powiedzmy, że kolejne próby były już lepsze.. zwłaszcza piąta, kiedy puścił mi.. Haddaway'a!
![]() Kolejne piosenki co prawda też z tym niewiele miały wspólnego, ale że POP lubię generalnie to słuchać się da. Ale dalej rewelacji w tym nie widzę.
![]() |
#10 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
ja wpisałem Stevie Ray Voughan - i dalej gra według patentu ostra gitara w stylu Jimi Hendrix, organy Hammonda itd.
![]() całkiem dobrze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
Znowu mnie program rozczarował, jak wpisałem E-rotic (taki dyskotekowy Dance - zespół może mało znany, ale wydał około 10 albumów). Zaproponował cztery możliwości, ale nie było tej prawidłowej. Dałem więc coś łatwiejszego - Roxette i tu już ze znalezieniem nie było problemu, a z doborem muzyki nawet w miarę.
W sumie radio jest dość fajne, bo można poznać wykonawców w miarę podobnych do podanego (będę chciał jeszcze sprawdzić np. Enyę, a zwłaszcza Enigmę), ale chyba jednak trochę mu brakuje do tego, żeby za taką usługę płacić.. Wszystko zależy, ile.
![]() |
#12 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
3 miesiące 12$
12 miesięcy 36$ może ktoś wie na jakiej zasadzie pandora rozpoznaje komputer, bo przestało grać i pisze cobym jutro dopiero słuchał następną godzinę ![]() od razu piszę, że nie po ciastkach i ip. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 28.09.2005 o godz. 17:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Może IP?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |