![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
r9600 pro + tv-out = obraz bez napisów
witam
mam rpoblem z puszczaniem obrazu z komp. na tv trochę nfo: - kabel: svideo +minijack stereo do eurozł. - jak zostanie włączony obraz 1:1 i włączę jakiś film w divx dowolnym odtwarzaczem to nie widzę filmu tylko czarny ekran - jak włączę theatre mode w opcjach to film dziala w full screen ale nie ma napisów pod filmem czy da się włączyć te napisy ? jeżeli tak to co trzeba zrobić ?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
![]() |
.. ee! no co Wy? nikt nic nie wie ?
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czy poradziłes sobie w koncu z tym czarnym ekranem.
Ja mam R7500, to samo lacze i ten sam problem - z tym iz po odpaleniu filmu robi sie obraz czerwono-fioletowy. Co ciekawe jak sa wyswietlane przed filmem DVD obrazy na temat licencji to wszystko jest i ginie dopiero gdy pojawia sie sam film - badz jaka kolwiek animacja. Jak cos z tym zrobiles to napisz co. pozdrawiam prometeusz
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
![]() |
więc tak:
sapphire r9600 pro za pomocą 15m kabla (porządny - 44pln) podłączam do panasonic 28" czyli kabel jest s-video i mini jack stereo -> eurozłącze SCART obraz na tv jest jak żyleta ale żeby było widać animacje/filmy musiałem włączyć w opcjach theatre mode ale wówczas nie widzę napisów natomiast sąsiad nade mną ma r9100 herculesa i w opcjach oprócz theatre mode ma jeszcze 2 i jedna z nich powoduje że na obu "monitorach" wyświetlana jest ta sama rzezcz i widać napisy ale nie wiem czego u mnie tego nie ma ? sterownik? inny model karty? ati center nowsze/starsze ? co do twojego problemu to chyba kabel masz do D lub twój tv ma jaki8ś problem bo jak podłączałem moją kartę do tv philipsa 15" na gónianym kabelku to też miałem różową pośwaitę (mimo opcji regulacji czegoś takiego nie da się usunąć) jak chcesz to napisz na maila do mnie to ci prześlę schemat kabla to sobie spr. czy jest ok... ale to niekoeniecznie musi oznaczać że będzie działać... ja miałem ok ale i tak musiałem kupić fabrycznie robiony
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
sprawa prosta :)
Instalujesz http://www.tac.ee/~prr/videoutils/DivXG400.2_83.zip
Ustawiasz w zakłądce subtitles jaka czcionka cię interesuje (ważne ustawić Zachodnia Europa - w skrypcie - nie będzie krzaczków) i po wszystkim. A na monitorze możesz mieć podwójne napisy vel. VPlayer, ale je wyłączasz i są pojedyncze. Niektóre pliki napiów są nie wyświetlane (nie wiem dlaczego), ale wtedy włączasz je w configuracji np ffdshow (zakładka subtitles) i spox. Metoda druga - ustawiasz zarówno monit jak i TV jako Primary w ustawieniach i masz napisy tylko monitor zaczyna pracować z odświeżaniem 50Hz. Mam nadzieję że pomogłem, pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Guru
![]() |
Re: sprawa prosta :)
Cytat:
ciekawy sposób nr 1 spr. oba
|
|
|
|
#7 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
Re: sprawa prosta :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
![]() |
po zainstalowaniu catalyst 3.8 i najnowszego ati centre pojawiły się porządane przeze mnie opcje
dzieki za pomoc i podanie innych sposobów
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ostatnio cos mam malo czasu by tu zagladac.
No i udalo sie - kabelek pozostal ten sam. brak animacji na TV lezal w ustawieniach klonowania. Mam do wyboru - albo ustawiam primary na TV lub kompie. Wtedy film wyswietlany jest niestety tylko na jednym zrodle, lecz jest. Na drugim zas wszystko po za filmem - jak na razie dla moich potrzeb moze byc. Co ciekawe - po wyjeciu zbednych pinow z kabla nie mam rzadnych zaklucen - wczesniej tracilem chwiowo kolory. Moje euro ma obsadzone wiec tylko 4 piny, dzwiek leci prosto do sprzetu po RCA Prometeusz Oczywiscie dziekuje LeWaP-owi za rozpiske euro
|
|
![]() |
|
|