Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 23.05.2003, 11:55   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Exclamation Partition Magic i powiększanie/zmniejszanie partycji

Witam i prosze o pomoc!

Najprościej będzie jak zadam pytanie: jak przy użyciu Partition Magic 7.0 (lub 6.0 SE pod DOS) odjąć z jednej partycji troche miejsca i dodać to miejsce do innej?

A teraz napisze co ja zrobiłem i na czym się skończyło.
Dysk jest podzielony na partycje (C:, D:, E: ). Z partycji E chciałem odjąć 1 GB i dodać ten 1 GB do partycji D na której potrzebne mi jest miejsce.
Odpaliłem Partition Magic 7 i w opcjach partycji E z której chciałem usunąć to miejsce wybrałem opcje resize/remove...suwakiem ładnie odjąłem sobie pojemność do ustalonej przezemnie.
Powstało szare pole (unlocated partition) o pojemności 1 GB czyli takiej jaką chciałem dodać do D:.
Zabrałem się do klejenia poprzez tą samą opcje resize/remove w opcjach D: ku mojemu zdziwieniu nie mogłem poszerzyć suwakiem miejsca o ani troche, 1 GB poszedł w cholere, na nic się nie przydał.

Jak mam to poprawanie zrobić aby w dobry, bezpieczny sposób poszerzyć tą partycję D:

Najśmieszniejsze jest to, że kiedyś to robiłem i nie pamiętam jak ja to zrobiłem . Wiem jedno z czego najbardziej się wtedy cieszyłem, że przy tego typu operacjach nie są kasowane żadne dane z dysków.

Pomóżcie mi bo bardzo mi na tym zależy i musze tego dokonać dzisiaj, większy mnie szlag jeszcze trafia jak sobie pomyśle, że kiedyś to robiłem sam i jeszcze u kolegi

THX!!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 23.05.2003 o godz. 12:07
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: