![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
jeszcze cos z fizyki:)
skoro inni umieszczaja swoje problemy z fizy to ja tez
:otoz dostalem ze szkoly maszyne elektrostatyczna do naprawy. zlozylem ja wszystko sie kreci a maszyna nie dziala tzn. iskra nie przeskakuje. polukalem troche i doszlem ze nie dziala ona bo: 1. tarcze maja krecic sie w przeciwnych kierunkach (teraz kreca sie w jednym) 2. w pojemnikach tych oblozonych aluminium ma byc jakis proszek (w szkole sa 2 maszyny i w jednej jest jakis proszek a w mojej nie) 3. w maszynerii sa tzw. szczotki czyli troche miedzianych drucikow pocierajacych o tarcze. obie tarcze obejmuja takie metalowe hmm...obejmy . nie dotykaja one tarcz ale po prostu sa i na nich nie ma owych miedzianych drucikow a w necie wyczytalem ze i tam maja byc. zeby nie bylo nieporozumien: na takich metalowych pretach co na ich koncach maja byc te miedziane druciki to te druciki sa, nie ma ich tylko na tych metalowych obejamchwiec ktora z tych mozliwosci jest najbardziej prawdopodobna? i co jest w tych pijemnikach i czym ten proszek mozna ewentualnie zastapic? mam nadzieje ze mi pomozecie . sprawa jest wazna bo jak to naprawie dostane 5 . w teorii jak widzialem radzicie sobie niezle ciekawe jak wam pojdzie w praktyce . aha i jeszcze jedno: jesli tarcze maja krecic sie w przeciwnych kierunkach to jak to zrobic? czy wystarczy 'skrecic' jedna z gumek obracajacych tarczami, czy tez jest do tego jakis specjalny mechanizm?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Po pierwsze primo: Tarcze nie muszą się kręcić w przeciwnych kierunkach - maja sie poruszać wzgledem szczotek które zbirają ładunek elektrostatyczny
Po drugie primo: Proszek ten jet na 99% aby maksymalnie wyciągnąć wilgoć z urządzenia - zauważ że jak zimą ściągasz sweter gdy grzejniki w domu grzeją i wysuszają zarazem powietrze to skaczą iskry Po trzecie primo: szczotki muszą się stykac z wirującymi talerzami ale delikatnie. chyba..... 8) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Zgadzam się co do kolegi na górze i ... Co do tarcz - prawdopodobnie ktoś zle założył pasek napędzający koło Co do proszku to jush wiesz - jesli go nie masz to musisz zdobyć coś takiego np jest dodawane do butów/ toreb ... taka mała torebeczka z kuleczkami w środku Co do szczotek - nie musza sie selikatnie stykac chodzi aby był nie przerwany kontakt z tarczą maszyny el. PS: Popatrz czy nie ma gdzieś przebić :-D :-D
|
|
|
|
![]() |
|
|