![]() |
no normalnie wielkie halo - kazdy kto pisze zawodowo teksty czy strony potrzebuje takiego narzedzia
dla webmasterow powstalo takie cos: http://www.lipsum.com/ jak robisz layout i uzgadniasz go z klientem wazne jest zeby strona byla zywa [dotyczy to tez pewnie poligrafii] - wiec walisz jakis belkot, ktory ladnie wyglada i symuluje zachowanie dowolnego tekstu - mozna z tego potem tabelki robic, listy itp [choc to z kolei kazde studio designerskie ma w zasobach i tylko wstawia sie gotowce] chyba kazdy edytor ma takie cos, trzeba wiedziec gdzie - nigdy nie spodziewalem sie, ze ktos moze nazwac to bugiem i robic z tego sensacje - rownie podniecajace sa znaki fontow typu Windings... |
urzekła mnie Twoja historia Sid ;)
jak widać można się z tego śmiać. Ja tego nie znałem. Worda znam na tyle ile mi potrzeba i to wzbudziło moją ciekawość, ciesze się, że znam teraz tego "podłoże techniczne". |
Ciapek - programisci worda to tez ludie, wiec jak wala jakies dodatkowe rzeczy, to czemu nie napisac czegos fajnego? mieli wymienic poprostu alfabet? na alfabecie nie da sie sprwdzic lamania wyrazow - wszystko jest tu przemyslane
zadales pytanie - odpowiedzielismy Ci i ja i Sid podajac skladnie i powody/zastosowanie - czepiasz sie odpowiedzi? 99% ludzi uzywajacych worda nie ma zielonego pojecia o setnej czesci jego mozliwosci - dla takich istnieje w windowsie darmowy wordpad, ale nie, komp bez worda to nie komp... nie odbiraj tego personalnie - pisze ogolnie i nie pije teraz do nikogo konkretnego, a juz na pewno nie do ludzi z forum, predzej do babek w biurach - ile tekstow dostaje do zamieszczenia na stronce napisanych w wordzie z formatowaniem za pomoca spacji i entera :| usuniecie takiego "formatowania" zajmuje wiecej czasu niz jego napisanie od nowa, pomimo, iz wiem, jak to zautomatyzowac, no, ale word musi byc :| |
Gdzieś o tym czytałem. Taki kruczków jest masa. Nawet można uruchomić jakąs ukrytą gre :)
|
Zapisz arkusz excela jako strone sieci web z dodana interakcją oraz zaznaczona funkcją Zaznaczenie: arkusz, opal zapisaną stronke z przeglądarki IE (oczywiście). WYbierz komórke w kolumnie WC i wierszu 2000 wciśnij Shift i spacje nastepnie wsiśnij Shift+Ctrl+Alt i klikasz na ikonke Offica i powinna uruchomić się gierka.
Działa w Excelu 2000 bez service packa :D |
jak widzisz...
nie kazdy pisze zawodowo teksty czy strony dla jednych jest to ciekawostka i powod do podniecania sie, a dla innych powod do posmiania sie (z braku profesjonalizmu tych pierwszych) Dopelniamy sie wszyscy :) |
Stara sprawa (a jest to procedurka testowa - ilość tekstu zależy od kompa).
Tutaj jest tego sporo ponad 7K. Możecie też wpisać w google easter eggs |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:02. |