![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[php] - błąd - "Call to undefined function"
Chciałem się zabezpieczyć przed spamem (roboty klepia też po www procz maili). Skuteczna metoda to tzw. wizualne potwierdzenie.
Dla wyjasnienia - pojawia się obrazek z ciągiem znaków, ktory trzeba przepisać w odpowiednie pole, wtedy kod wykonuje się dalej, przy błednym wpisaniu (badz pominieciu tego) zapętla się od nowa. Znalazłem w internecie niby działający skrypt: Kod PHP:
losowanie hasla wyglada tak: Kod PHP:
weryfikacja hasła: Kod PHP:
![]() Czcionka bookosb.ttf jest zaraz obok tego pliku w tym samym katalogu. Po wyświetleniu tego dostaję błąd: "Fatal error: Call to undefined function: imagettfbbox() in /home/konto/katalog/obrazek.php on line 17" Taki błąd pojawia się jeśli użyto funkcję, która nie jest zdefiniowana, tylko teraz czy ja jej nie zdefiniowałem czy co ? bo na serwerze biblioteka GD jest zainstalowana i wiem, że działa... jakies pomysły do tego ? do imagettfbbox() ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
dobra moze inaczej, sorry za dubla ale zamieszczam tu pliczki, które u mnie nie działają (znalazłem na czeskiej stronie)
pojawia mi się błąd: Fatal error: Call to undefined function: imagettftext() in /home/katalog/html/test/obrazek.php on line 13 reszta na obrazku... jeśli to zadziała to znaczy, że musze pogadać z adminem ![]()
![]() |
#3 |
na pierwszy rzut oka wydaje mi sie, ze skoro w skrypcie jest:
Kod:
ImageTTFText($podklad, rand(25,30), rand(-40,40), 20, 40, $barva, "./SHOWG.TTF", $znak[0]); ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pingwin specjalista.
wkleiłem oryginał, kombinowałem z plikiem ttf (wywalajac tez './')
problem, lezy po stronie serwera, owszem GD na nim stoi ale widać nie działa w nim wszystko co ma działać. Wiem bo na koncie Smartka paczka "test.rar" działa bez kombinowania - a u mnie tak czy siak nie. jak pomęcze admina to napisze czy miałem racje ![]()
![]() |
|
|