![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Problem z plikami - udostepnianie ;-/
Witam,
Probowalem skonfigurowac laptopa z komputerem - zrobilem wszystko, w grupie roboczej wyskoczyly 2 kompy i bylo OK ale po klikniecie na jeden czy na drugi pojawialo sie okienko podaj nazwe Uzytkownika i haslo - skad to w ogole sie bralo? I niby jakie haslo mialem podac? A teraz drugi problem - otoz tak udostepnialem pliki ze teraz sam nie moge wejsc na swoj dysk po kliknieciu na cokolwiek pojawiaja sie nizej pokazane przeze mnie komunikaty - pomocy!!
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak Ty to robisz, ***380;e za ten awatar nie dosta***322;e***347; bana?
Ja za staropolszczyzn***281; dosta***322;em. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
![]() |
Cytat:
nie bylo zadnych zakazow apropo tego to tak jakbys podlaczyl Neostradejak jeszcze montowali ja na stalym IP BTW. Ale moze cos na temat hy? tego typu info mozesz mi wysylac na priv!
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale to nie jest tylko do Ciebie skierowane pytanie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Jak chcesz partycje udost***281;pnisz to mo***380;esz zrobi***263; tak:
1. Sprawdzasz czy po***322;***261;czenie dzia***322;a i najlepiej wy***322;***261;cz firewall'a (zostaw tylko windowskiego). 2. Na 1 kompie udost***281;pniasz dan***261; partycj***281; nadaj***261;c jej prost***261; nazw***281;. (PPM na partycji => w***322;a***347;ciwo***347;ci => Udostepnianie) 3. Na 2 kompie klikasz PPM (Prawy Przycisk Myszy) na M***243;j komputer i robisz Mapuj dysk sieciowy... 4. Z podpunktu Dysk: wybierasz sobie literk***281; 5. W podpunkcie Folder wpiszujsz: \\ nazwa 1 komputera \ nazwa partycji, kt***243;r***261; udost***281;pni***322;e***347; (wszystko oczywi***347;cie bez spacji) 6. B***281;dzie trwa***263; po***322;***261;czenie i jak si***281; uda to poka***380;e si***281; nam partycja. Teraz jak b***281;dziesz pod***322;***261;cza***263; kompa to poprostu b***281;dziesz wchodzi***263; w M***243;j komputer i tam b***281;dzie ikonka z dyskiem sieciowym. Szybko, tanio i wygodnie. Jak co***347; nie b***281;dziesz wiedzia***322; to pisz. Ostatnio zmieniany przez IceManSpy : 24.12.2006 o godz. 14:25 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
dalej konto goscia w zarzadzanie komputerem i dalej uzytkownicy ppm i wlasciwosci na "Gosciu" potem odchaczasz ptaszek i wlanczasz konto dalej w narzedziach administracyjnych ale juz w Zasadach zabezpieczeń lokalnych -> zasady lokalne -> przypisywanie praw uzytkownika - dalej od gory jakas 12 pozycja odmawiaj dostepu do tego komputera z sieci -> usun z tamtad goscia a co do braku mozliwosci wchodzenia na partycje czy dysk to musisz przyznac sobie prawa administratora bo widac je straciles...
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
przeczytales do konca co napisalem ?? to o co teraz zapytales jest wyjasnione 2 linijki dalej od tego co zacytowales...
|
|
|
#9 |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Pr***243;bowa***322;e***347; m***243;j spos***243;b? Wydaje mi si***281; prostrzy.
|
|
|
|
|
|
#10 | |||
|
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
... jeszcze nie - najpierw chce odzyskac ten dostep do plikow!
|
|
|
|
#11 |
|
![]() |
robisz tylko 2 rzeczy... obie w narzedziach administracyjnych...
jedna w zarzadzanie komputerem to jest odchaczenie tego ptaszka zeby konto goscia bylo wlaczone a nie wylaczone tak jak to jest w standardzie po zainstalowaniu windowsa... a druga tez w narzedziach administracyjnych ale juz nie w zarzadzaniu komputerem a w "Zasadach zabezpiecze***324; lokalnych" tak jak to opisalem wczesniej czego nie rozumiesz dokladnie ??
|
|
|
#12 | |
|
![]() |
Cytat:
jest OK! Tylko teraz dostep do tych plikow plis....
|
|
|
|
#13 |
|
![]() |
sprawdz sobie tak wogole czy Twoje konto na ktorym jestes zalogowany ma wogole uprawnienia administratora... sprawdz czy mozesz sie wylogowac i zalogowac na innym koncie o ile takie masz jak nie to mozesz zalozyc albo mozemy odrazu zalozyc te prawa...
ale zawsze to lepiej sprawdzic troche w sumie... tak wiec ppm na partycji/katalogu do ktorego nie mamy praw a chcielibysmy takowe posiadac... potem zakladka "Zabezpieczenia"... tutaj teoretycznie powinienes miec jedna regule mianowicie... "Wszyscy" maja zezwolenie na wszystko... pewnie tak jest zaznaczone a i tak nie dziala to wtedy trzeba dodac Twoje konto osobno ponizej "wszystkich" i przyznac prawa do wszystkiego klikasz dodaj potem zaawansowane... potem "znajdz teraz" powinna Ci sie ukazac lista wszystkich uzytkownikow w systemie grup itd... znajdz siebie ja na przyklad wybieram siebie Zelea (tak sie nazywa moje konto uzytkownika) w folderze ZELEA ( bo tak brzmi nazwa mojego komputera) wybierajac to i nastepnie klikajac OK powinno sie zamknac to ostatnie okno i w tym wczesniejszym w tym pustym bialym polu powinno sie pojawic ZELEA\Zelea ( w moim przypadku oczywiscie ) i dalej naciskamy OK i wracamy automatycznie do 1 okienka i tam juz podswietlajac lpm tego wlasnie uzytkownika nadajemy prawa do tego do czego chcemy w Twoim przypadku to chyba wszystkie prawa bo chcesz miec 100% kontrole... mam nadzieje ze to jest tak nie robilem tego juz dawno i tak z pamieci troche...
|
|
|
#14 |
|
![]() |
Tylko wiesz co - ja mam dostep np do dysku - bez problemu moge tam
zmieniac i wchodzic - dodawac itp ale jak wejde na dysk E i pozniej np klikne na jakis katalog i dam Zabezpieczenia to pojawia mi sie to okienko co na screenie ode mnie czyli "nie masz uprawnienia do przegladania i edycji..." I co teraz? Skoro ja nie moge nawet wejsc w zabezpieczenia!
|
|
|
#15 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A pr***243;bowa***322;e***347; przej***261;***263; na w***322;asno***347;***263; te foldery?
|
|
![]() |
|
|