![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
pier....... LaserJet i XP!
Witam!
Ludziska!! Pomocy! Bezskutecznie próbuje zainstalować drukarke HP LaserJet 4L pod XP i za cholere nie moge sobie poradzić. W BIOS'ie ustawione jest tryb ECP, zassałem nowe stery z netu, kabel jest dobry (inna drukarka na nim chodzi), LaserJet tez jest dobry (chodzi z innym kompem). POMOCY!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
moze to nie laser jest jest p... tylko XP?
![]() u mnie smiga bez problemu (laserjest 4) pod 98/w2k i xp... - wszystko na standardowych sterach (plyta asus p4b-533ve, p4 2.53 @2.8, 1.5gb ddr, 2*80gb barakuda, i inne smieci...) drukarka podlaczona ejst przez usb2.0
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
spróbuj standardowych sterowników z windy hp IIIp lub jak instalujes drivery to wybierz pcl 5e
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Próbowałem jush wszystkich sterów i nic. Pozatym moja drukarka nie jest USB!!!! Każdy sterownik instalowany jest przez XP witany ostrzeżeniem że nie jest to ster. pod XP. Oczywiście później idzie ok, tzn. stery się instalują. Tylko drukarka jakieś krzaki drukuje zamiast strony testowej!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
no to włąśnie spróbuj zainstalować te spod xp też miałem taki problem z laser jetem 1100 pod xp i pomogły stery systemowe hp IIIp
nie instaluj żadnych sterowników z dyskietki czy z internetu tylko jak zapyta czy wykryć to wybierz systemowe, system nie znajdzie odpowiednich i wybierz wtedy "pokaż wszystkie użądzenia pokaże sięwtedy lista wszystkich drukarek wybierz hp i w drugiej tabelce wybierz laserjet IIIP powinno pomóc a czy przypadkiem nie próbowałeś zflaschować pamięci drukarki lub podmienić czcionek systemowych?? jeśli tak to spróbój coś takiego: 1 utwórz plik tekstowy i umieść go w ścierzce np c:\ 2 przejdź do dosa 3 przy podłączonej drukarce do lpt1 wpisz będąc na dysku c:\ copy c:\*.txt lpt1 4 powinien wydrukować zawartość *.txt i zobacz co wyszło jak zgadza sięz zawartością pliku txt to wszystko w pożądku 5 pod windą wywal wszystkie poinstalowane drukarki i zainstaluj driwery systemowe |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Chyba walnięty jest sprzęt
Spróbowałem drukowania pod dosem pliku typu txt. Tak samo wychodzą krzaczki jak pod XP. Chyba jednak coś się spier.......!!!
Tak czy inaczej BIG THX wszystkim za HELPA! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a test drukuje poprawnie / ten bezpośrednio z drukarki/ ?
co do drukowania to czasem pomaga wyłączenie buforowania wydruku / tak zeby szło bezpośrednio na drukarke a nie czekalo na sądny dzien / aha ja do drukowania pod ma lj2100 używam wumiennie sterów do pcl5 i pcl6 i na tych mi poprawnie drukuje / tych co sa standardowo to nawet nie tykam bo mi grafike źle drukowalo /
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
no jak ci źle drukuje spod dosa to masz pokaszanione czcionki we flaschu w drukarce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Witam!
Tylko że ja nic nie grzebałem! Drukarka drukowała w miejscu A. Po przewiezieniu do miejsca B i podłączeniu do kompa zaczeły się problemy!!! BTW: jak się robi flasha czcionek w drukarce z Centronicsem? Pewnie jest jakiś soft potrzebny? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
tak soft od hp ale jak nic nie ruszałeś to powinno być wszystko w pożądku a spróbuj wydrukować test wewnętrzny z drukarki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Witam!
Twst wewnętrzny jest ok! Strona testowa ładnie się drukuje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
![]() |
no to jak przeszedł test wewnętrzny a z dosa drukuje krzaki to już nie wiem co jest grane
![]() jakbyś mógł napisać jakie testy i na jakim sprzęcie przeprowadziłeś i na jakim systemie |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|