Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pierwsze (całe) Piwo ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pierwsze-cale-piwo-36519/)

Jęzor 29.06.2004 11:19

15 - 16,

A co? Żywiec, Warka, Tyskie, czasami jak jest swieto w portfelu to Heineken :P ;)

Mily_ 29.06.2004 11:17

Cytat:

Napisany przez mr_spock
wcale tak nie uwazam... uogolnilem tylko ;)

osobiscie wole 8 niemarkowych, niz 4 markowe
po 3 i tak juz roznica(jesli ktos ja czuje) sie rozmywa :)

No różnieca się rozmywa ale po paru pivach. Zresztą każdy ma swój góst i swój wybór. :spoko:

Patrixs 29.06.2004 11:17

Niektóre strasznie tanie np. 1,5zł są strasznie wodniste, a przez to ciężko wchodzą :)

mr_spock 29.06.2004 11:15

Cytat:

Napisany przez Mily666
Ja się z taniego piva nie napijam tylko mówie że jak ja pije to znanej marki.

wcale tak nie uwazam... uogolnilem tylko ;)

osobiscie wole 8 niemarkowych, niz 4 markowe
po 3 i tak juz roznica(jesli ktos ja czuje) sie rozmywa :)

mr_spock 29.06.2004 11:12

Cytat:

Napisany przez Patrixs
Bo Wy rosjanie jesteście jacyś trochę ehm... dziwni, walicie wódke, jesteście całą dobę naj....ani, a jak zrobicie dzień przerwy to kaca macie. Jak piździ tam na Syberii to kupcie sobie ciepłe koce, a nie tylko vodka i vodka, ile można ?? ;) Piszesz, że pierwsze całe piwo w wieku 14-15 lat, napisz kiedy wypiłeś całą wódkę 750ml. ?? Założe się, że było to przed Twoimi drugimi urodzinami. ;)

w moje 3 urodziny... bylo fajnie, gotowalismy upolowanego yeti i pilismy wodke ze sloikow ;)

gallus 29.06.2004 11:12

15-16

Mily_ 29.06.2004 11:12

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Osobiscie mocnego piwa nie lubie... ale mniejsza z tym.
wg mnie, czysta autosugestia jest uwazanmie, ze piwo w przedziale 1.80-2.20 jest mneijs zmaczne i gorsze. To, ze piwo X kosztuje wiecej, niz Y nie znaczy, ze jest inne, gorsze itd.
wiekszoasc i tak pochodzi z tego samego browaru, a roznica w cenach to marketing sam.
Ja od jakis 3-4 lat pije volty, nawet gdyby byly w cenie tyskiego to bym i tak pewnie je kupowal.
a juz zupelnie nie rozumie ludzi, ktorzy nabijaja sie w tanigo browarke... chyba nigdy go nie pili i nie sprawdzili producenta (bo pewnie jest taki sam jak na ich piwie).
90% ludzi nie potrafilo by rozpoznac swojego piwa po smaku.
Jakosc jest dla nich wydrukowana na etykietce i tym sie kieruja

Ja się z taniego piva nie napijam tylko mówie że jak ja pije to znanej marki.

mr_spock 29.06.2004 11:09

Cytat:

Napisany przez Mily666
Ja wam powiem tak. Może i nie jestem bogaty ale jak mam pić pivo to porządne. Nie żadne tam Browar Jabłonowo. Kiedyś (stare dzieje) upatrzyłem sobie 3 piva: Lech Mocny (któremu ostatnie procentów ujeli), Okocim Mocne i Carlsberg. Kosztują nieco ponad 3 zł a jeśli jest promocja to nie niżej niż 2,50.

Osobiscie mocnego piwa nie lubie... ale mniejsza z tym.
wg mnie, czysta autosugestia jest uwazanmie, ze piwo w przedziale 1.80-2.20 jest mneijs zmaczne i gorsze. To, ze piwo X kosztuje wiecej, niz Y nie znaczy, ze jest inne, gorsze itd.
wiekszoasc i tak pochodzi z tego samego browaru, a roznica w cenach to marketing sam.
Ja od jakis 3-4 lat pije volty, nawet gdyby byly w cenie tyskiego to bym i tak pewnie je kupowal.
a juz zupelnie nie rozumie ludzi, ktorzy nabijaja sie w tanigo browarke... chyba nigdy go nie pili i nie sprawdzili producenta (bo pewnie jest taki sam jak na ich piwie).
90% ludzi nie potrafilo by rozpoznac swojego piwa po smaku.
Jakosc jest dla nich wydrukowana na etykietce i tym sie kieruja

Patrixs 29.06.2004 11:05

Cytat:

Napisany przez mr_spock
pojechalem na wakacje... 3 dni mialem kaca :(

Bo Wy rosjanie jesteście jacyś trochę ehm... dziwni, walicie wódke, jesteście całą dobę naj....ani, a jak zrobicie dzień przerwy to kaca macie. Jak piździ tam na Syberii to kupcie sobie ciepłe koce, a nie tylko vodka i vodka, ile można ?? ;) Piszesz, że pierwsze całe piwo w wieku 14-15 lat, napisz kiedy wypiłeś całą wódkę 750ml. ?? Założe się, że było to przed Twoimi drugimi urodzinami. ;)

mr_spock 29.06.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez Smartek
podstawowka, sie konczy w wieku 13 lat :P, wiem bo wlasnie teraz tyle mam :D
pozdro ;)

Ja szkole konczylem w wieku 14-15 lat. Najstarsi gorale nei pamietaja, ale kiedys podstwowka trwala 8lat jak sie ktos ladnie postaral :)

pojechalem na wakacje... 3 dni mialem kaca :(

Mily_ 29.06.2004 10:53

Cytat:

Napisany przez mr_spock
W sumie sie nei dziwiej, ze sie leja :)
Ja sie nabijam z kumpla, jak kupi piwo za wiecej niz 3zl :)
;):P

a tak serio, to jest to odwieczny problem... ilosc - jakosc ;)
hipermarkety ida za pomaca... zawsze jest jakas promocja, za 10zl mozna miec 8 browarkow :)

zaowazyliscie, ze ostatnio piwko potanialo, o jakies 20-30 gr na 0,5L
???

Ja wam powiem tak. Może i nie jestem bogaty ale jak mam pić pivo to porządne. Nie żadne tam Browar Jabłonowo. Kiedyś (stare dzieje) upatrzyłem sobie 3 piva: Lech Mocny (któremu ostatnie procentów ujeli), Okocim Mocne i Carlsberg. Kosztują nieco ponad 3 zł a jeśli jest promocja to nie niżej niż 2,50.

Patrixs 29.06.2004 10:51

15-16 :)

mr_spock 29.06.2004 10:49

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
a mnie zapach piwa jakos tak nie kreci, nawet odpycha. Nie wiem dlaczego. Wole np. szampanika, winko (nie tanie, nie,nie,nie!). Ale kumple (raczej znajomi z osiedla) leja sie jak ja wole kupic trunek za 40zl i kulturalnie go wypic niz oni kupic za 2zl i miec bombe z siarką. W tym momencie ja pompuje wtedy z nich. Bo oni to nazywaja OSZCZEDNOSCIA. LOL:)

W sumie sie nei dziwiej, ze sie leja :)
Ja sie nabijam z kumpla, jak kupi piwo za wiecej niz 3zl :)
;):P

a tak serio, to jest to odwieczny problem... ilosc - jakosc ;)
hipermarkety ida za pomaca... zawsze jest jakas promocja, za 10zl mozna miec 8 browarkow :)

zaowazyliscie, ze ostatnio piwko potanialo, o jakies 20-30 gr na 0,5L
???

Mily_ 29.06.2004 10:44

Cytat:

Napisany przez Smartek
podstawowka, sie konczy w wieku 13 lat :P, wiem bo wlasnie teraz tyle mam :D
pozdro ;)

Faktycznie. To mi nie dorównał. Zaspał o roczek.

MacGyver 29.06.2004 10:43

Cytat:

Napisany przez michal_zb
jakiś wyjadacz (wypijacz :D) zaznaczył <10 - szybciorem zaczynał :D

... szkoda, że ankieta nie jest publiczna - widać by było kto i co zaznaczył || ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:38.