![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Back to hell...
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Segate czy Western Digital
Witam serdecznie szanownych forumowiczów!
Dręczy mnie od jakiegoś tygodnia jeden problem... mianowicie chodzi o to, że nie wiem który dysk wybrać. Potawnowiłem do mojego zestawu dołożyć parę giga, no i mam dylemat. SEGATE czy WESTERN DIGITAL Dysk ma być stabilny, cichy, szybki i w miarę możliwości się nie grzać. Który z nich najbardziej soełnia te cechy... Pozdrawiam i dziekuje za pomoc, bOObi ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
SG daje chyba teraz 5 lat gwary, WD 3, no chyba ze cos zmienilo sie, a ja nic o tym nie wiem. ja bym jednak bral WD. SG od jakiegos czasu jest klapniety.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeśli tak postawiona sprawa to WD
mój 120 jest w miarę cichy, szybki i ma cały czas 32-34 stopnie |
![]() |
![]() |
#4 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SEGATE
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Kolejna ofensywa widzę się szykuje - WD kontra Seagate ![]() A na poważnie - nie wiem jak to jest z tymi nowszymi modelami - nie mam,więc trudno mi się wypowiadać. Dużą zaletą Seagate jest fakt, że dają teraz te 5 lat gwarancji, o czymj już wspomniano. A jeśli miałbym się wypowiedzieć w kwestii doświadczeń historycznych - to mój stary WD ma ponad 5 lat i co prawda chodzi coraz głośniej, ale bad'ów jeszcze nie ma, i jeden z kolegów też starsze WD bardzo sobie chwalił. A niestety parę lat temu koledze Seagate padł po 1,5 roku, Wuja ma taki 10 Gb i ma już bad'y - co prawda dysk ma już 5 lat ale.... Ale trzeba zwrócić uwagę, że to opinie o starszych modelach itd. Więc podsumowując - za opinię historyczną plus dla WD, za 5 lat gwarancji dla Seagate. Więc naprawdę dylemat co wybrać. Spróbuj poszukać w sieci - kiedyś w jakimś czasopiśmie komputerowym pokazywali ile procentowo dysków trafia na gwarancji do serwisów - może to coś Ci powie. Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
#6 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
samsung jest szybszy i najmniej sie grzeje ....... cichy tez jest (od wd na pewno ale nie wiem jak z sg)
![]() ale to sie tyczy pata ![]() ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#7 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WD wcale nie sa CICHE! mam 80gb w xbox'ie i harczy strasznie.., ale polecam Ci WD!
pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2005
![]() |
Sam posiadam WD jest szybki w miarę cichy, niestey juz 2 razy mi padł i wymieniali mi na nowy
![]() Nie wiem jak wygląda sprawa z Segate, ale osobiście nie wziąłbym drugi raz WD za dużo danych straciłem i czasu przez ich awaryjność.... |
![]() |
![]() |
#9 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
powiem tak sporo 80 padlo i pada z innymi pojemnosciami roznie to jest. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.05.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
#11 |
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Mam od ponad roku WD 80GB na SATA i nie mam z nim problemów, kiedyś miałem 2GB WD i też nie było z nim problemów.
#12 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Seagate
![]()
#13 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
mam u siebie kilka dyskow roznych firm ... seagate, ibm/hitachi, wdc i samsung
sa to dyski od 160GB w gore najglosniejszymi dyskami sa wdc caviar - przerazliwy metaliczny dzwiek, wyjacy start talerzy (srednio) 28dBA ... praca glowic jest slyszalna seek 29dBA do 33dBA wydajnosc tych dyskow to mit i pozostawia duzo do zyczenia seagate praca talerzy nie slyszlana 25dBA ... glowice slyszalna (chrupanie) 28dBA do 34dBA - dobra wydajnosc slabe oprogramowanie serwisowe bardzo dobra gwarancja 5 lat - 5 dni, wymiana na nowy ibm/hitachi najszybszy znich wszystkich ... 26dBA w idle do 30dBA podczas pracy czasem tylko slychac prace glowicy bardzo dobry porgram serwisowy samsung najcichszy z nich wszystkich 27dBA w idle do 28dBA w czasie pracy sam sie zdziwilem - do tej pory seagate uwazalem za najcichsze dyski ... wydajnosc dobra co do temperatury to nie wiem czy sie bardzo grzeja bo w kazdym kompie wieja na dyski wiatraki ... najwiecej pradu pozera seagate 12.5W ... najmniej samsung i ibm/hitachi
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.10.2004
![]() |
mam u siebie kilka dyskow Seagate - przeglad poczynajac od 60 i 80 GB przez 120, 160, 200 GB konczac na najnowszym 400 GB :-)
Jak do tej pory mialem takze WD i Samsungi. Niestety WD padl (wymiana gwarancyjna i poszedl do brata ktory przechowuje mnie krytyczne dane - filmy), Samsung sie posypal i po dzis dzien nie mam odpowiedzi z serwisu (3 miechy). Jedyna wade Seagate jest temperatura dysku ale nawet w stosie (4 dyski na sobie) nie przekracza toto 34-36 stopni ... Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
ten topik zaczyna sie robic niezwykle zabawny
![]() |
![]() |
![]() |
|
|